• PVCV heeft wind weer in de zeilen met ruime zege

    Het viel te verwachten. In de winterstop was het volledig droog, maar zodra de eerste wedstrijden en trainingen op het programma stonden (na Everstein-uit), begon het winterweer... vorst en sneeuw zorgden ervoor dat onze eerste twee competitiewedstrijden werden afgelast. Daarom begon dus vandaag, begin februari, eindelijk de voorjaarscompetitie voor de boys. We speelden nu een klasse lager, waar we hopelijk meer punten konden gaan pakken dan in het najaar toen we het nogal eens lieten liggen. Net zoals in het najaar kwam voor de eerste wedstrijd MSV'19 uit Montfoort op bezoek in Vleuten, toen wonnen we verdiend met 4-2. Toch kon het vandaag wel eens anders lopen, want Steph, Freek en Luka ontbraken. Goed nieuws was er ook, want Metin kon eindelijk weer spelen.

    Aftrap 15:55 op ons sportpark, en ook deze zaterdag was het weer niet om over naar huis te schrijven. Een koude wind gierde over het veld toen MSV aftrapte. Peef zocht gelijk de aanval en kwam er via mooie aanvallen een aantal keer gevaarlijk uit. Dit leverde uiteindelijk de 1-0 op toen de afgemeten voorzet van Bobbie door Ilias knap werd binnengetikt. Grote vreugde, want er was al 3 maanden niet gewonnen en dat voelde toch vervelend. Aan de andere kant van het veld hield Peef het, met Metin en daarna Stefan centraal achterin, goed dicht. En als MSV dan toch uitbrak, vonden ze de uitstekend keepende Coen op hun weg. Ruststand 1-0 voor de boys.

    Na rust bleek Peef niet goed uit de kleedkamer te zijn gekomen. De bezoekers namen langzaam maar zeker het initiatief over en de verdediging wankelde. Gelukkig viel de gelijkmaker niet, en daarna brak een fase aan die Peef nog niet eerder kende. In korte tijd walsden de boys over MSV heen, en de ene na de andere bal viel binnen. Niet door Metin, die zijn belofte van een hattrick binnen 10 minuten niet kon waarmaken en het in plaats daarvan achterin ging dichthouden. Ties speelde erg goed en werd beloond met een assist, ondanks dat een goal maken helaas net niet lukte. Stefan, die juist van achter naar spits was verhuisd, gaf de assists maar gewoon op zichzelf en scoorde twee keer. Roan sloeg ook toe met een heerlijke knal, en Ilias maakte ook zijn tweede. Hij vierde dat met een dansje in Neymar-stijl, nu nog iets vaker over het veld rollen en je ziet geen verschil meer tussen de speler van PSG en Ilias. In de laatste seconde van de wedstrijd ging de bal nog op elf meter voor MSV (doorgebroken speler), en moest Coen ondanks al zijn reddingen toch vissen. Maar de overtuigende zege was binnen.

    Opnieuw begonnen met drie punten, sterk boys! Nu doorzetten, want volgende week staat de inhaalwedstrijd bij Delta Sports in Houten op het programma. Een keer een wedstrijd buiten Vleuten winnnen zou Peef goed uitkomen. Maar de komende week staat er maar 1 ploeg bovenaan, en dat zijn wij!