• PVCV dankzij sterk gelijkspel tegen Zeeburgia op de vierde plaats!

  Wanneer je aan het begin van de competitie had voorspeld dat we twee wedstrijden voor het einde van de competitie 13 punten zouden hebben en hoger geklasseerd zouden staan dan Zeeburgia, Buitenveldert en Kon. HFC, was voor gek verklaard geweest. Maar ziedaar de realiteit, door een sterke reeks van vier overwinningen staan de jongens op een mooie zesde plaats. Vandaag moest deze verdedigd gaan worden (of misschien wel uitgebouwd) tegen Zeeburgia. Eén van de titelfavorieten aan het begin van de competitie. In de voorbereiding werd er al een keer tegen geoefend met een terechte 1-4 overwinning toen voor Zeeburgia. Maar nu is alles anders. PVCV zit in de positieve flow en Zeeburgia heeft juist een paar keer verloren. Kortom opnieuw een alles of niets wedstrijd vandaag!

  Het was wederom vroeg verzamelen. Al om 08.30 uur stond de wedstrijd gepland in Vleuten en dus werd er in het donker verzameld. Mitch en Brent (Barry kon er helaas niet bij zijn) zochten de kleedkamers op met de jongens en de ouders konden nog even rustig wakker worden in de al drukke kantine. Helaas konden Niccolo en Timo niet mee doen omdat ze ziek waren, beterschap jongens! Dat betekende dus maar één wissel vandaag. Nadat de jongens de voorbereiding erop hadden zitten konden we op weg naar veld 2. Piet Hein maakte zich klaar om de wedstrijd te fluiten en nadat beide ploegen opgesteld stonden konden we beginnen.

  PVCV begon sterk en scherp aan de wedstrijd. De duels werden goed aangegaan maar ook voetballend zag het er prima uit. Natuurlijk ging Zeeburgia ook mee in deze strijd maar was voetballend toch net iets minder. Daardoor ontstond er een licht overwicht voor onze jongens. Zonder dat er daarbij echt grote kansen ontstonden. Er waren wel wat gevaarlijke aanvallen maar de verdediging van Zeeburgia kon steeds net op tijd opruimen. Aan de andere kant was er geen vuiltje aan de lucht. De verdediging stond als een huis. De aanvallers van Zeeburgia kwamen er niet doorheen. Zo ontstond er een mooie en spannende wedstrijd waarbij het wachten was op de eerste grote kansen. Het was echter Zeeburgia die het eerst gevaarlijk was, sterker nog, de score opende. Daarbij was er niet eens sprake van een kans. Een mooi hard en laag afstandschot verdween in de hoek. Een onterechte 0-1 achterstand. Onze jongens toonden meteen hun veerkracht. Er werd gelijk goed aangevallen waarbij Marijn goed zijn tegenstander voorbij ging en terug kon leggen op Ties. Na vorige week al gescoord te hebben deed Ties het vandaag weer. Met een mooie binnenschuiver stond er weer een gelijke stand op het score bord, 1-1. Tot aan de rust bleef PVCV de iets betere ploeg met ook de meeste dreiging, gescoord werd er helaas niet meer.

  De kleedkamers en kantine werden opgezocht om even op te warmen. Nagenieten van een mooie en sterke eerste helft tussen twee goede ploegen. Zou dit in de tweede helft een goed vervolg gaan krijgen? Nadat beide ploegen weer op het veld stonden maakten we ons snel klaar om dat te gaan zien.

  Nu was het Zeeburgia die beter uit de kleedkamers kwamen. PVCV begon iets slapper wat ervoor zorgde dat Zeeburgia nu voetballend wat beter was. Dat duurde een minuut of tien toen PVCV de regie over de wedstrijd weer overnam. Net als in de eerste helft waren we getuige van een prima voetballend PVCV. Zowel in duelkracht, opbouw en voetballend vermogen met elkaar. Duels werden goed aangegaan (tegen die Amsterdamse jochies) en er waren mooie aanvallen te zien door de hele ploeg heen. Daarbij kreeg PVCV nog een aantal keren de kans om een aanval goed uit te spelen maar het lukte niet meer om te scoren. Aan de andere kant werd de aanval van Zeeburgia elke keer vakkundig onschadelijk gemaakt. Er werd geen kans weggegeven. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

  Het mooiste bewijs van de ontwikkeling van het team is dat de jongens met dit gelijkspel teleurgesteld waren. Er zat meer in vandaag. Aan de zijlijn hebben we met z'n allen echter kunnen genieten van een hele mooie en sterke wedstrijd. De beloning daarbij is dat we zijn opgeklommen naar de vierde plaats. Daarbij niet alleen Zeeburgia, Buitenveldert en Kon. HFC achter ons latend maar ook AFC'34 en Volendam. Daar moet bij gezegd worden dat volgende week alles anders kan zijn omdat alles dicht bij elkaar zit. Maar met nog één competitie wedstrijd voor de boeg is dit toch een hele mooie tussenstand, daar mogen we trots op zijn. Maar buiten deze scorde bord journalistiek is het mooiste toch wel dat je ten opzichte van de wedstrijd tegen Zeeburgia in de voorbereiding vandaag zoveel ontwikkeling in het team zag. Het was het genot om naar te kijken. Hulde voor de technische staf en onze jongens! Nu volgende week nog een keertje knallen in en tegen Volendam!