• UPDATE: PVCV Trainingsschema seizoen 2021|22 Definitief

  23 sep 2021
 • Trainingsschema 2021|22

 • UPDATE: 21 Maart 2022
  Het reguliere trainingsschema, inclusief de trainingen op (gras)veld 4, is weer in werking getreden. Hopelijk dit seizoen geen aanpassing meer! 

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE: December 2021

  Het trainingsschema dat u hier vindt onder de knop is het reguliere trainingsschema per Januari 2022. Voor de aangepaste trainingsschema's mbt de Coronamaatregelen verwijzen we u naar de de actuele nieuwsberichten waar u de laatste versie kunt vinden.

  Een update van het PVCV trainingsschema 2021|22 is bekend en downloadbaar via de button hierboven.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE: 23 September
  De laatste wijzigingen zijn nu in het trainingsschema verwerkt.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE: 18 Augustus
  Er is een nieuwe update met doorgevoerde wijzigingsverzoeken beschikbaar.


  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  UPDATE: 12 Juli 2021
  In deze update behandelen we de volgende onderwerpen:

  • doorgevoerde wijzigingen
  • verzoek aan de coaches/leiders elk team om de tijden te dubbelchecken
  • keeperstrainingen
  • startdatums van diverse trainingen
  • nieuw oefenblok voor senioren op vrijdag om 20:15 uur

  Wijzigingsverzoeken vrijwel allemaal gehonoreerd
  De wijzigingsverzoeken zijn in de nieuwe update van het trainingsschema 2021|22 doorgevoerd. Vrijwel alle wijzigingsverzoeken zijn gehonoreerd. Vanaf heden zijn nieuwe verzoeken volledig afhankelijk van de beschikbare ruimte die er nog is en instemming van de Materiaalcommissie. Nieuwe wijzigingsverzoeken worden pas eind Augustus in behandeling genomen. Op de volgende tijden is er nog beschikbaarheid:
  16:00-17:00           Dinsdag, Donderdag, Vrijdag             voor JO8 t/m JO12 teams
  18:00-19:00           Donderdag                                       voor één JO9 t/m JO12 team      

  We hebben geen teamtrainingen van JO8 t/m JO11 teams op maandag gepland om alle voetballers in die categorieën de kans te geven mee te doen aan de derde optionele training (zie info in oorspronkelijke artikel hieronder).

  Dubbelcheck je trainingstijden!
  Elk team wordt aangeraden te kijken op deze update van het trainingsschema of de trainingstijden en locatie (veld) zijn aangepast. In sommige gevallen zijn namelijk de tijden gelijk gebleven, maar is het veld veranderd (vooral op de dinsdag). In een enkel geval is de trainingstijd aangepast.

  Keeperstrainingen
  De keeperstrainingen zijn nader gespecificeerd in deze versie van het schema. Houdt de communicatie vanuit de keeperstrainers hierover in de gaten.

  Update start trainingen
  Woensdag 1 september     Jeugd Kick-Off JO8 t/m JO12 nieuwe seizoen – nadere informatie volgt
  Zaterdag 4 september       Start trainingen Benjamins
  Maandag 6 september       Start trainingen op gras (vóór 6 september mag/kan er alléén worden getraind op kunstgras!)
  Woensdag 8 september     Start circuit-training Champions League (JO7), JO8 t/m JO12

  Nog niet bekend               Start Gelijke Kansen Trainingen – nadere informatie volgt

  Oefen/Inhaalblok senioren op vrijdag om 20:15 uur
  Nieuw in het trainingsschema is het oefenblok voor seniorenteams op vrijdagavond om 20:15 uur. Op deze manier willen we ook de seniorenteams de mogelijkheid geven om een oefenwedstrijd te spelen als daar behoefte aan is. Het aantal seniorenteams bij PVCV stijgt verder door de instroom vanuit de jeugd en dus verwachten wij dat de behoefte aan een oefenwedstrijd zal toenemen.

  Senioren teams die op woensdag en donderdagavond op één veld trainen kunnen natuurlijk ook onderling afspraken maken om oefenwedstrijden tijdens de trainingen te houden. Seniorenteams die op vrijdagavond willen oefenen kunnen een verzoek daartoe indienen via wedstrijdsecretariaat@pvcv.nl. Ook oefenwedstrijden tegen tegenstanders van buiten op woensdag en donderdag moeten altijd aan het wedstrijdsecretariaat worden gemeld.


  Vragen/opmerkingen? Mail naar trainingsschema@pvcv.nl.

  EINDE UPDATE

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  PVCV - concept - Trainingsschema seizoen 2021|22 bekend

  Het PVCV – concept - trainingsschema 2020|21 is bekend en downloadbaar via de button hierboven.

  Seizoen 2021|22: 101 PVCV teams en 212 trainingssessies per week
  Opnieuw was het een enorme puzzel om een goed functionerend trainingsschema in elkaar te zetten. Komend seizoen heeft PVCV voor het eerst meer dan 100 teams in de KNVB-competities. Dit jaar zijn we daarom nog eerder begonnen om de 101 teams (2020|21: 95) in te plannen. Het aantal trainingssessies komt met 212 (2020|21: 203) per week opnieuw boven de 200 uit. Dit binnen de uitgangspunten die de commissies samen hebben afgesproken (zie verder uitgangspunten trainingsschema 2021|22 aan het einde van dit bericht).

  Belangrijk: trainen op gras kan pas vanaf 6 september!
  Net als vorig jaar zijn teams ingedeeld op het gras vanwege een gebrek aan ruimte. Echter, vanwege de het door de Regio Cup verlengde seizoen 2020|21 is het grasveld niet op tijd ingezaaid. Daardoor kunnen we (gras)veld 4 later bespelen dan gebruikelijk. Staat jouw team ingedeeld op gras, dan train je in augustus en de eerste week van september op een van de kunstgrasvelden (op hetzelfde tijdstip) bij andere teams. We moeten dus deze eerste trainingsweken even inschikken. Houd hier rekening mee en verdeel de ruimte onderling op een eerlijke wijze.

  Belangrijk: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zaterdag 10 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen (zie verder in dit bericht). Het is belangrijk om dat vóór zaterdag 10 juli te doen. Het is echter geen garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 10 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen.

  We zullen hieronder een aantal onderwerpen bespreken inzake het trainingsschema:

  • Wanneer gaat het trainingsschema van start? Data ophalen materialen
  • Nieuw: derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  • Circuittraining JO12 weer terug op de woensdag
  • Liever op een andere dag/tijdstip trainen of met meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  • Trainen op gras, waarom en hoe werkt dat? 
  • Oefenwedstrijden plannen?
  • Waar staan we met extra kunstgras? En met capaciteit op het sportpark?

  Wanneer gaat het trainingsschema van start?
  Gespreid opstarten in Augustus: over de volle breedte vanaf maandag 16 augustus
  De schoolvakanties eindigen dit jaar wederom laat op zondag 29 augustus in Utrecht. Selectieteams kunnen vanaf maandag 9 augustus starten met de trainingen. Vanaf maandag 16 augustus kunnen alle teams de trainingen weer hervatten. We verwachtten we dat de meeste selectieteams weer zullen beginnen op 16 augustus en dat de meeste niet-selectieteams weer beginnen vanaf 23 augustus.

  De circuittrainingen en de Dieren-, Landen- (JO5 & JO6) en Champions League- (JO7) trainingen zullen worden hervat in september. De exacte data volgen.

  Op maandag 23, dinsdag 24 en donderdag 26 augustus zal bij PVCV voor de jeugd een vakantie-afsluitende voetbal 3-daagse worden georganiseerd. Informatie over hoe aan te melden volgt.

  Ophaaldagen materialen seizoen 2021/22
  Op de volgende dagen kunnen teams hun materialen ophalen voor trainingen en wedstrijden bij de materiaalcommissie bij PVCV tussen 10:00 – 14:00 uur.

  • Zaterdag 31 juli – selectieteams
  • Zaterdag 7 augustus – niet-selectieteams

  Mocht je niet op één van bovenstaande data kunnen, zorg dan dat iemand anders in jouw team de materialen komt ophalen.

  Nieuw: derde (optionele) training voor alle onderbouw voetballers (JO8 t/m JO11)
  PVCV zal komend seizoen een derde - optioneel - trainingsmoment aanbieden voor voetballers in de onderbouw (JO8 t/m JO11). Eerder was deze mogelijkheid er alleen voor de selectiespelers. We merken echter dat er vraag is naar meer en goede trainingen voor niet-selectiespelers. Daarnaast is er ook de wens vanuit de club om meer spelers betere trainingen aan te bieden om zo meer ontwikkelingskansen te geven aan alle jonge voetballers. De KNVB stimuleert clubs ook om meer gelijke kansen aan te bieden (lees meer over het project gelijke kansen hier). PVCV wil ook bijdragen aan de maatschappelijke vraag kinderen meer te laten bewegen.

  Op maandag wordt niet-selectiespelers de gelegenheid geboden voor een extra op het individu gerichte techniektraining. Deze trainingen wordt gegeven in een circuitvorm waaraan ook de selectiespelers zullen deelnemen en staan onder leiding van de hoofd- en selectietrainers en de TM Onderbouw. Deze trainingen zijn toegankelijk tegen een extra contributie bijdrage.

  In de komende weken zal er meer informatie volgen over hoe voetballers kunnen inschrijven voor deze optionele derde training en de hoogte van de extra contributie bijdrage.

  Circuittraining JO12 terug op de woensdag
  De JO12 circuittraining voor niet-selectieteams zal komend seizoen in ere worden hersteld. Het wegvallen daarvan werd daarvan werd de afgelopen seizoenen als een gemis ervaren. De JO12 circuittraining wordt georganiseerd op woensdagmiddag en staat onder leiding van de hoofdtrainer van de JO12 en de supervisie van de TM Onderbouw.

  Liever op een andere dag, tijdstip trainen of met meer ruimte?
  Jeugdteams: andere dag/tijd/meer ruimte? Train om 16:00 uur!
  Jeugdteams in de onderbouw (JO8 t/m JO12) worden gestimuleerd om te starten met trainen om 16:00 uur. Vooralsnog zijn alle teams op elke dag ingedeeld vanaf 17:00 uur. Het wordt echter wel steeds drukker op de plekken om 17:00 uur met als gevolg dat meer teams op een veld staan.

  Wil je een andere dag én/of meer ruimte? Vraag dan een verplaatsing naar 16:00 uur aan voor je team via trainingsschema@pvcv.nlonder vermelding teamnummer, dag en 16:00 uur. Teams die afgelopen seizoen al trainden om 16:00 uur hebben het eerste recht, daarna is het wie het eerst komt.

  Ruilen van trainingstijden
  Anders dan verplaatsing naar 16:00 uur laat het trainingsschema weinig tot geen veranderingen toe anders dan het ruilen van plekken. Als je overeenstemming hebt met een team om te ruilen mail dit dan naar trainingsschema@pvcv.nl.

  Beschikbaarheid én kliko-indelingen
  Verplaatsingen van trainingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van veldruimte én de mogelijkheid tot het kunnen herindelen van de kliko’s. Daarom is elke wijziging voorwaardelijk aan toestemming van de materiaalcommissie.

  Belangrijk: vraag wijzigingen snel aan, maar uiterlijk voor zaterdag 10 juli!
  Elk jaar komen de trainingstijden voor een aantal teams niet zo goed uit. Je kan dan een wijzigingsverzoek indienen. Het is belangrijk om dat vóór zaterdag 10 juli te doen. Het is echter geen garantie dat we een verzoek kunnen inwilligen. Verzoeken die na 10 juli worden gedaan, zullen pas in de loop van augustus in behandeling worden genomen. 

  Trainen op gras op ruimte te maken. Hoe werkt dat?
  Een klein aantal teams traint op veld 4 (gras) om alle teams te kunnen laten trainen
  PVCV krijgt nog steeds meer jeugd- en seniorenteams en daarom hebben we ook dit jaar veld 4 (gras) in beperkte mate betrokken in het trainingsschema. Omdat we de JO17-JO18-JO19 teams niet laten trainen op vrijdag (i.v.m. bijbaantjes), wordt het extra druk op de andere dagen.

  Veelal de jongere teams trainen soms op gras. Dat is om het gras zo veel mogelijk te ontzien voor de wedstrijddag (zaterdag) én omdat het voor de ontwikkeling goed is voor de jongere voetballers om op verschillende ondergronden te trainen. Van een nood een deugd maken dus! Een team traint echter nóóit meer dan één keer per week op gras. 

  Wat gebeurt er als veld 4 (gras) onbespeelbaar is? Dan dikken we in op Kunstgras!
  Mocht er sprake van een situatie dat het gras onbespeelbaar is of dat dit niet gewenst is i.v.m. de (verwachte) weersomstandigheden dan is er voor deze teams óók ruimte op kunstgras. Er kan geen sprake zijn van trainingen op veld 4 na hevige regenval, sneeuw of vorst. We dikken dan met z’n allen (óók selectieteams) op die dagen in om elk team wél te kunnen laten trainen. Kijk de kleine lettertjes bij het schema na die vertellen op welk veld je dan kan aanschuiven.

  Rouleren tussen veld 4 (gras) en KG? Maak onderling afspraken
  Soms rouleer je met andere teams tussen gras en kunstgras. Maak met elkaar afspraken welk(e) team(s) per week op welke ondergrond traint zodat de afwisseling evenredig is verdeeld met de teams.

  Oefenwedstrijden plannen in Augustus en September?
  Oefenwedstrijden moeten altijd worden aangemeld via wedstrijdsecretariaat@pvcv.nl. Dit geldt voor selectie en niet-selectieteams. Het wedstrijdsecretariaat geeft de uiteindelijke toestemming voor oefenwedstrijden. Ook voor het plannen van de bezetting van de kantine is het belangrijk te weten wanneer en hoeveel oefenwedstrijden er plaats vinden bij PVCV.

  Oefenwedstijden worden altijd zichtbaar in de voetbalapp. Oefen zoveel mogelijk op je eigen trainingstijd (ruil eventueel dagen met je andere veldgebruikers) of oefen uit bij andere clubs.

  Oefenen in augustus
  De zaterdag (Jeugd) en de zondag (senioren) zijn beschikbaar voor oefenwedstrijden. Het gaat hier over de weekenden 21 & 22 augustus en 28 & 29 augustus. Helaas kan er in Augustus niet geoefend worden op veld 4 omdat deze pas vanaf 6 september beschikbaar is.

  Start van het seizoen; speeldagenkalender
  In het weekend van 4 & 5 september start voor iedereen het voetbalseizoen met beker of competitie. Als je inzicht wil hebben in alle speeldagen van jouw team, download dan hier de speeldagenkalender van de KNVB voor ons District West 1.

  Aanvullende mogelijkheden voor oefenwedstrijden JO13-JO16 op woensdag (veld 4) vanaf 6 september
  Niet-selectieteams in de jeugd JO13-JO16 hebben komend seizoen – zo lang er voldoende licht is - een aanvullende mogelijkheid tot oefenwedstrijden op woensdag om 19:00 uur op veld 4 (gras). Je kan oefenen tegen tegenstanders van buiten of intern. Het doel is tweeledig: het bieden en van oefengelegenheid én het creëren van trainingsruimte. Immers, als een team (of twee) oefenen op gras, dan ontstaat er meer ruimte voor de andere teams.  

  Voor selectieteams is er op Dinsdag om 19:00 uur op veld 4 (gras) een extra mogelijkheid tot oefenen.

  Extra kunstgras is nodig vanwege krapte, de doorstroming van leden en de groei van ledenaantal

  Extra kunstgrasveld? Opnieuw niet deze komende zomer, helaas…
  Het afgelopen seizoen heeft PVCV opnieuw in meerdere gesprekken met de Gemeente Utrecht gesproken over de groei bij PVCV en de noodzakelijkheid van het vierde kunstgrasveld. Helaas komt het extra kunstgrasveld tot onze teleurstelling er niet deze zomer. Dit ondanks de bereidheid van PVCV om een versnelde aanleg voor te financieren. De gesprekken met de Gemeente worden het komend seizoen voortgezet met het uitgangspunt van PVCV om op korte termijn wel het vierde kunstgrasveld te bewerkstelligen.

  In de onlangs gepubliceerde voorjaarsnota van de Gemeente Utrecht staat voor 2022 een extra voetbalkunstgrasveld gepland in Leidsche Rijn. De Gemeente zal aan de hand van een de definitieve begroting, de nieuwe capaciteitsinventarisatie door het Mullier Instituut en het afwegingskader een beslissing maken welke club in aanmerking komt voor een extra kunstgrasveld. PVCV lijkt daarvoor de belangrijkste gegadigde.

  Utrecht2030 – verdere groei verwacht
  De vraag naar voetbal als sportbeoefening blijft toenemen door de continue groei in Leidsche Rijn en andere delen van de Gemeente Utrecht (denk aan Merwerdekanaalzone en de Carthesiusdriehoek). Er worden in de komende 10 jaar 80.000 nieuwe inwoners in de stad verwacht en daardoor 5.000 extra voetballers, waarvan ook een substantieel deel in Leidsche Rijn. 

  PVCV heeft vooral gebrek aan trainingscapaciteit…
  Bij PVCV is vooral gebrek aan trainingscapaciteit omdat wij bij onze vereniging voor wedstrijden zowel de zaterdag als de zondag volop gebruiken. Het aantal seniorenteams bij PVCV neemt toe – niet toevallig ruim 20 jaar na de start van Leidsche Rijn - door de volwassen wordende jeugdteams. Dit jaar hebben we de twee instromende seniorenteams (JO23 zondag) nog kunnen plaatsen op de trainingsdagen voor senioren (woensdag en donderdag) door het verplaatsen van het vrije woensdagavondvoetbal naar de vrijdagavond.

  Maar de zaterdagcapaciteit is nu ook krap…
  Afgelopen seizoen hebben we voor het eerst sinds de aanleg van het derde kunstgrasveld weer krapte ervaren op de zaterdag waardoor soms weer wedstrijden rond 18:00 uur begonnen. PVCV is niet de enige vereniging met krapte op de zaterdag. Meerdere clubs in Utrecht ervaren zelfs zo veel krapte dat zij wedstrijden verplaatsen naar van de zaterdag naar de vrijdag, zondag en zelfs werk(trainings-)dagen. PVCV vindt dat géén structurele oplossingen en wil niet die kant op, ook al omdat de vrijdag en de zondag ook bij PVCV drukbezet zijn. Het aanwenden van trainingscapaciteit voor wedstrijden op werkdagen lijkt de capaciteit eerder te verminderen dan te vergroten.

  Actief zoeken naar oplossingen om de capaciteit te verhogen…
  Daarom heeft intensief overleg met de KNVB plaats gehad over het optimaliseren van de planning van de wedstrijden bij PVCV om de capaciteit te verhogen. Ook zijn afgelopen seizoen extra doelen aangeschaft om meer 6x6 en 8x8 wedstrijden tegelijktijdig te kunnen spelen. Desalniettemin zal het waarschijnlijk zo zijn dat met enige regelmaat wedstrijden op zaterdag rond 18:00 uur beginnen.

  Het valt ook niet uit te sluiten dat ons wedstrijdsecretariaat (heel) soms naar alternatieve oplossingen zal moeten zoeken om alle wedstrijden te kunnen spelen. Daaronder wordt verstaan het omdraaien van thuiswedstrijden naar een uitwedstrijden, het verplaatsen van wedstrijden naar trainingsdagen (als mogelijk) of naar alternatieve (rustigere en/of inhaal) zaterdagen.

  Velden heel drukbezet en heel efficiënt gebruikt
  Een vergelijking met andere verenigingen in Utrecht maar ook met de top 80 grootste clubs van Nederland laat zien dat de velden van PVCV één van de drukst bezette zijn, maar ook dat deze heel efficiënt worden gebruikt. Hopelijk argumenten die ook tellen om snel over te gaan tot extra kunstgras zodat we én onze leden iets meer ruimte kunnen geven en de verwachte groei kunnen opvangen.

  Vragen?

  Heb je nog vragen met betrekking tot het trainingsschema die niet worden behandeld? Neem dan contact op viatrainingsschema@pvcv.nl.

  We wensen alle PVCV-teams, spelers, coaches, vrijwilligers, kantinemedewerkers, consuls, scheidsrechters, commissieleden en ouders een hele fijne zomer(vakantie) toe!

  We zien jullie graag in het nieuwe voetbalseizoen weer bij PVCV!

  Piethein Leune
  Planner Trainingsschema


  Uitgangspunten trainingsschema seizoen 2021|22:

  • Jeugdteams niet-selectie trainen 2x per week één uur. Bovenbouwteams hebben de mogelijkheid om te kiezen om 1x te trainen, eventueel 90m. Dit is afhankelijk van de mogelijkheid om dit efficiënt in te passen in het schema.
  • Jeugdspelers JO8 t/m JO11 van niet-selectieteams hebben de mogelijkheid tot een derde training tegen extra contributie
  • Jeugdteams Onderbouw trainingen starten om 16:00, 17:00 of 18:00 uur (starten om 16:00 uur wordt gestimuleerd) en eindigen maximaal om 19:00 uur
  • Jeugdteams kunnen trainen op veld 4 (gras). Bij slechte weerscondities trainen deze teams óók op kunstgras. Dan wordt er ingedikt (óók door selectieteams). 
  • Wanneer teams rouleren tussen gras en kunstgras, stem dan onderling af dat de verhouding gras-kunstgras evenredig is verdeeld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (m.u.v. JO18 & JO19) trainen maximaal 1x per week met drie teams op één veld
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw trainen minimaal 1x per week op een half veld 
  • Jeugdteams Bovenbouw trainingen starten vanaf 18:00 uur. JO13 & JO14 trainingen eindigen maximaal om 20:00 uur. JO15 & JO16 trainingen eindigen maximaal om 21:00 uur. JO17-JO18-JO19 trainingen eindigen maximaal om 22:00 uur
  • Jeugdteams niet-selectie Bovenbouw (JO13 t/m JO16) oefenen in zomertijd op woensdag op veld 4. 
  • Jeugdteams JO17, JO18 en JO19 teams trainen niet op vrijdag, tenzij op verzoek.
  • Jeugdteams JO18 & JO19 teams trainen in principe op maandag en/of woensdag.
  • Teams trainen in principe niet twee dagen achter elkaar – maar dit kan niet altijd worden voorkomen in de onderbouw.
  • Jeugdselectieteams trainen 3x per week (dit seizoen geldt dit niet voor JO17, JO18, JO19)
  • Trainingstijden Jeugdselectieteams zijn afhankelijk van beschikbaarheid trainers
  • Jeugdteams selectie Bovenbouw kunnen in de zomertijd oefenen op dinsdag veld 4
  • Selectieteams (Senioren en Jeugd) worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te oefenen tijdens eigen trainingstijden.
  • Senioren trainen 1x per week op een half veld (1,5 uur) na 20:30 uur
  • PVCV 1 selectie traint 2x per week op een heel veld (1,5 uur) op dinsdag en donderdag
  • JO23 selectie traint 2x per week op een half veld (1,5 uur) op dinsdag en donderdag
  • Bij uitzondering kan worden afgeweken van deze uitgangspunten binnen redelijkheid om een kloppend en werkzaam trainingsschema te kunnen maken.