• PVCV 1 - APWC 1 3-0

  Ramadan is de negende maand van de Islamitische maankalender. Het is de maand van de inkeer, waarop tussen de dageraad, ruim voor de zonsopgang, en zonsondergang, gevast wordt. Dit jaar is de Ramadan van zondag 5 mei t/m dinsdag 4 juni. Wat heeft dit te maken met de 1e nacompetitie wedstrijd tussen PVCV en APWC, hoor ik u bijkans denken? Alles!

  PVCV mocht de eerste wedstrijd om lijfsbehoud thuis spelen tegen de Amersfoortse Paars Wit Combinatie. Dit team telde 14 spelers met een Islamitische geloofsovertuiging. Zo aan het einde van de Ramadan waren de spelers vermoeid van bijna een maand vasten. En of dat nog niet genoeg was, was de dag van de wedstrijd de warmste 2 juni dag ooit gemeten. In Vleuten gaf de thermometer 32 graden aan in de schaduw. Dat het op het zonnige hoofdveld nog vele malen warmer was, is evident.

  Deze 1e nacompetitie wedstrijd was een knock-out wedstrijd. Alleen de winnaar, zo nodig met verlenging en penalty’s, gaat door naar de finale. Lang verhaal kort, APWC was de morele winnaar. Ga er maar aan staan, na een maand vasten en 32 graden in de schaduw. De Amersfoortse mannen wilden heel graag, vochten als kerels en ondergingen de drinkpauzes. Daarnaast waren zij de ploeg die het spel maakten met een paar uitstekende middenvelders. Het zat ze alleen niet mee. PVCV kwam door Sjoerd van Doorn, fijn dat de camping zo tegenviel, al na 6 minuten op een voorsprong en dat bleek achteraf een heel belangrijk moment in de wedstrijd. APWC maakte het spel, kreeg ook kansen, maar werd moedeloos dat de gelijkmaker niet viel. En dan weet je het al, dan valt de goal uiteindelijk aan de andere kant. In de 80e minuut schoot Sven Oorschot, vanaf nu ook de jongste doelpuntenmaker ooit van PVCV 1, de wedstrijd op slot en dat betekende het mentale einde van de Amersfoortse weerstand. Dat Max op een hele fijne wijze (wat een vrije trap!) de 3-0 maakte was mooi voor hem (gooi alle remmen los Max en laat zien wat je allemaal kan), voor de ploeg en voor de trouwe supportersschare. Het was alleen jammer voor APWC. Zij hebben vandaag de Vleutense harten gestolen, maar kochten daar helemaal niets voor. Respect!

  Ook veel respect voor de ploeg van trainer Wilt Jan de Boer. Halverwege de competitie troosteloos onderaan met twee hele puntjes en nu in de finale om zich veilig te spelen en volgend seizoen weer in de 2e klasse te mogen uitkomen. Dus ook PVCV is een morele winnaar, maar ook de Vleutense ploeg koopt daar nog helemaal niets voor. Volgende week maandag, 2e Pinksterdag, mag de ploeg zich belonen voor een geweldige opmars. De tegenstander is dan Zwaluwen Utrecht. Dezelfde ploeg waar we vorig seizoen ook in de nacompetitie tegen speelde, maar toen werd de wedstrijd gespeeld in de ??. Ramadan!

  Komt allen onze Vleutense ploeg aanmoedigen! Tijd: 14.00 uur. Locatie: neutraal terrein.

   

  Regilio van Renswouw; Robbin Brandsen, Sander van der Woude, Sam van Breukelen, Nick Morren; Jim Zeehuisen (Sven Oorschot), Sjoerd van Doorn, Dani Kovacev, Max Ramaekers; Dennis Boeijen, Bas Jansen