• PVCV – Antibarbari 3-3

  Een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd verlieten de eerste supporters Sportpark Fletiomare. En dat was te begrijpen. PVCV stond met 1-3 achter, kon geen vuist maken en alles leek erop dat de wedstrijd kabbelend tot het einde zou gaan. Niets bleek minder waar.

  Het duurde tot de 86e minuut alvorens PVCV plots de geest kreeg. Een vrije bal werd door Dani met al zijn venijn (hij stond verrassend niet in de basisopstelling van trainer Maas) hard tegen de touwen gekopt. Toen Dennis daarna in de 90e minuut een vrije trap van dik twintig meter prachtig binnenschoot (zijn tweede van de middag), won Peef verrassend een punt. En dat hadden er zomaar ook nog drie kunnen zijn. Een hele lange bal viel in de 93e minuut zomaar tussen de laatste linie en de weifelende keeper en dat stelde Marlon in staat om zijn tegeltje in duigen te koppen. Helaas ging deze 100% kans op het dak van het doel.

  Eerlijk is eerlijk, dat zou ook veel te veel zijn geweest. Het Vleutense keurkorps had in de beginfase van beide helften niks in te brengen tegen de uitstekende studenten van Antibarbari. Oké, zij werden in het zadel geholpen door persoonlijke fouten van Peef, maar als ploeg is Antibarbari completer en verder dan de ploeg van Mitch Maas.

  Dat hadden de studenten ook in de gaten en zij namen in beide helften al snel gas terug en dat bracht het hardwerkende PVCV uiteindelijk een punt.

  Maar deze middag bracht veel meer dan alleen een punt. Al een tijdlang koketteert de club met de slogan “meer dan een club”. De invulling wordt vaak door de jeugdafdeling gegeven (voetbaldagen, voetbalkamp, voetbalbalschool e.d.), maar nu gaven de senioren op een hartverwarmende manier invulling aan hetgeen de club wil zijn of is.

  Uitgedaagd door de KNVB werd het G-voetbal in de schijnwerpers gezet. PVCV heeft al jarenlang een geweldige G-voetbal selectie. Onder leiding van Ronald, Dave, Peter, Simone, Stefco en Marjolein trainen en spelen de spelers twee keer per week. Het plezier en enthousiasme waarmee zij dat doen, is al vaker als voorbeeld gebruikt voor alle andere teams. De teams van Antibarbari en PVCV kwamen bij de start van de wedstrijd met de kinderen samen het veld op. Daar volgde een prachtige line-up, waar de kinderen en alle spelers gezamenlijk op de foto gingen. Op bijgaande foto zijn de volgende kinderen van links naar rechts te herkennen: Abdi, Willem, Logan, Daniel, Hugo, Kevin, Nick, Stan, Ilse, Mark, Robin, Denise, Jarick en Bruno.

  Dit feestje werd mogelijk gemaakt door Richard, Marjolein en Simone. De dames verdienen het om even apart in het zonnetje gezet te worden. Zij zorgen op de achtergrond ervoor dat er veel voor de kids geregeld wordt. Daarnaast zijn ze altijd aanwezig om naast het veld alles te regelen. Een superbelangrijke taak. Dank je wel Marjolein en Simone! Tevens bedanken we Bakker Akkermans en de selectie voor de heerlijke traktatie voor het G-elftal.

  Met het gevonden punt en de blijdschap van de kinderen nog vers in ons geheugen ontvangen we aanstaande zondag de nieuwe koploper RVC ’33. Als we dan beter starten maken we ook tegen de ploeg uit Reeuwijk kans op een stuntje.

  Tot a.s. zondag!