• In dan echt de allerlaatste officiële wedstrijd van het seizoen was er voor ons tweede elftal veel te winnen, maar daarbij tevens niet bijster meer veel te verliezen. De wedstrijden in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse waren immers een op het laatste moment zelf gecreëerde bonus van een seizoen dat dan uiteindelijk toch met een heel positief gevoel kon worden afgesloten. Eerlijkheid gebied daarbij te zeggen dat een stap naar de eerste klasse voor de ploeg misschien nog wel te vroeg komt, hoewel het team van trainer Gerard van Rooijen zich heel erg aardig wist te weren tegen de onderkant van deze klasse. Uiteindelijk wist Sporting de wedstrijd terecht te winnen (1-4), zich op die manier te behouden voor de eerste klasse en bleef de Vleutense formatie een illusie armer en met lege handen achter. Desondanks verdient de ploeg een groot compliment voor de geleverde strijd en in fases voor het prima voetbal, dat deze nog jonge ploeg liet zien. Alle voorwaarden zijn dan ook aanwezig om het komende seizoen een tussenstap te gaan maken naar de bovenkant van de tweede klasse.

  Voor de tweede achtereenvolgende week kleurde het sportpark in Breukelen rood-wit. Waar afgelopen week ons eerste elftal voor het tweede jaar in successie via de nacompetitie zich wist te handhaven op het tweede klasse-niveau, was het deze week de beurt aan ons tweede elftal om de finale van de nacompetitie te gaan spelen. In de afgelopen ronden had ons elftal indruk gemaakt door als nummer 7 van de competitie al twee rondjes te overleven. Ditmaal wachtte de formatie van Gerard van Rooijen een zware wedstrijd tegen eersteklasser Sporting uit Utrecht. Ook onze tegenstander had namelijk al flinke indruk weten te maken door de 10-1 en 7-1 overwinningen in de afgelopen ronden. Een mooie en dappere uitdaging wachtte dus de jonge Vleutense ploeg.

  En Sporting had het er maar lastig mee... Ons 2e speelde vanuit een 3-5-2 met veel energie en druk vooruit, creëerde via Nicky Vermeulen ook levensgrote kansen. Maar daar waar Nicky ze al het gehele seizoen vanuit alle standen raak schoot en op die manier belangrijk was in hetgeen de ploeg in de tweede helft van de competitie wist te bereiken, wilde het deze zondag gewoonweg niet lukken. Toch verraste PVCV met de manier waarop ze de wedstrijd met de Utrechters aan ging. Een sterke Mike Wiss, die samen met Dion en Julian de deuren gesloten hielden; een aantal reddingen van onze talentvolle keeper David Kraan en een aantal fases van goed voetbal op ons middenveld, maakten er oprecht een wedstrijd van. Naar mate de tijd verstreek kreeg Sporting met een dynamisch middenveld en creatieve, snelle aanvallers steeds meer grip op de wedstrijd. Een gelijkwaardige, leuke eerste helft, met kansen aan beide kanten, eindigde in een 0-0 zonder te kunnen zeggen wie uiteindelijk aan het langste eind zou gaan trekken.

  In de tweede helft kwam er steeds minder voetbal aan te pas en toonde een zeer effectief Sporting, die daardoor uiteindelijk een 3-0 voorsprong wisten te pakken. Een eigen goal van Sporting was goed voor de Vleutense eer en zeker ook terecht gezien het aantal kansen dat we hadden gehad. Toch kan gezegd worden dat Sporting er uiteindelijk terecht met de winst vandoor ging, een ervaren en gelouterde ploeg, deed wat er van haar werd verwacht tegen de nummer 7 van de reguliere competitie in de tweede klasse. Toch geeft het dappere spel van ons tweede team genoeg aanknopingspunten om volgend jaar op door te bouwen en te gaan voor een paar plekken hoger in de competitie, en wie weet wat daar dan uiteindelijk uit gaat komen? Er werd nog wat gedronken op het terras bij hoofdsponsor Cafe De Don, het was nog lang gezellig!

  Al met al was een een mooi seizoen voor de A-selectie van PVCV. Een mooie mix van ervaring en jonge spelers begint zich steeds meer aan te dienen, we kijken dan ook met veel plezier vooruit naar het komende seizoen. Volgend jaar is de scepter in handen van Ralph Bekking, die het stokje van Gerard zal overnemen. Vanaf deze plek bedanken wij Gerard van Rooijen voor zijn positieve energie en betrokkenheid bij het tweede elftal het afgelopen jaar. Geweldig gedaan en bijgedragen aan de volgende stap in menig voetbalcarrière, top gedaan, het ga je goed!

  En dan nu lekker met vakantie om er vanaf september weer te staan! Benieuwd welke successen we volgend jaar weer kunnen gaan vieren!

  FORZA Peefie!