• PVCV 1 zet goede reeks voort met punt in Soest

  SO Soest 1 - PVCV 1  (2-0)  2-2
   
  PVCV heeft de goede lijn van de afgelopen weken kunnen voortzetten met een punt in en tegen Soest. Met recht kan men hier spreken van een gewonnen en verdiend punt in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse. Na een 2-0 ruststand in Soester voordeel, wist PVCV namelijk op wilskracht en met veerkracht de wedstrijd middels twee doelpunten van Bas Jansen om te draaien en alsnog met een punt in de tas weer richting Vleuten te vertrekken. De directe concurrenten van de Vleutense formatie pakte dan ook wel punten, met name tegen elkaar, maar met dit punt blijft PVCV de aansluiting met de onderkant van de tweede klasse B behouden. Pas aan het einde van het seizoen zullen we dan ook zien wat dit punt in Soest precies is waard geweest, voor nu kan gezegd worden dat het team van trainer De Boer dit punt op eigen kracht en zonder twijfel terecht heeft binnen gehaald. Met de thuisderby tegen SCH'44 in het vooruitzicht neemt het vertrouwen in de ploeg toe, zullen we heus nog wel wedstrijden verliezen, maar zal het team met de verdere terugkeer van verschillende spelers steeds lastiger te kloppen worden.
   
  Het was goed toeven deze zondagmiddag midden in de Soester bossen. Goed om te zien dat steeds meer supporters vanuit Vleuten de reis maken om ons vlaggenschip ook bij uitwedstrijden te supporten. Het mooie winterzonnetje bracht verder veel mensen uit Soest op de been, waardoor het allemaal erg gezellig aandeed rond de velden van de SO Soest. Een prima setting dus om te laten zien dat we in staat zijn als hekkensluiter de stijgende lijn van de afgelopen weken een vervolg te geven. Want hoewel Soest een prima ploeg heeft, met veel individuele kwaliteiten, het is echter onrustig aan de Bosstraat sinds trainer Gerrit Plomp heeft laten weten te stoppen na dit seizoen. Er was hen alles aan gelegen om zich te revancheren voor de 6-2 nederlaag tegen RODA'23 en zich op die manier te handhaven in de top van de ranglijst. PVCV daarentegen kon na de 5-0 zege tegen Pancratius met vertrouwen kijken naar de wedstrijd, die vorig jaar nog eindigde in een eclatante 7-0 nederlaag voor de Vleutense mannen.
   
  Ons eerste elftal speelde deze week in dezelfde 4-4-2, waarmee ze afgelopen weken zo succesvol waren. Thom Lit was geblesseerd, daar stond tegenover dat Sam na een schorsing zijn rentree op ons middenveld  kon maken. Grootste verschil met de voorgaande wedstrijden was dat Sjoerd deze week vanuit het centrum het spel mocht gaan maken, Sam kon hiermee zijn loopvermogen kwijt aan de zijkant. Al in de eerste minuten bleek dat Soest gewoon een goede ploeg is, met name aan de bal ging het moeiteloos van voet naar voet. Een goede bal-vaste spits was een handenbinder voor ons centrale duo Sander en Damian en een watersnelle rechtsbuiten, die Robbin meermalig in de problemen bracht, leverde veel gevaar op. PVCV had juist moeite de bal in de ploeg te houden, waardoor het al een aantal keren erg spannend werd voor de goal van Regilio. Na 6 minuten kwamen we dan ook terecht op achterstand, het was een logisch gevolg van de druk die ze konden zetten op onze achterste lijn. Uiteindelijk leverde de eerste helft  geen echte mogelijkheden op voor PVCV, zowel Sam als Dennis kwamen  hiervoor net een voetje tekort. Desondanks werd er uiteindelijk niet slecht gespeeld, maar was het tevens niet voldoende om ergens recht op te hebben. Vlak voor rust profiteerde Soest van een defensieve fout in een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie met een tweede goal en leek de wedstrijd, net als vorig jaar, al voor de rust beslist.
   
  Maar niets was minder waar vandaag! PVCV deed er een schepje bovenop, kwam agressief uit de kleedkamer en wist hiermee het spelbeeld aan het begin van de tweede helft om te draaien. Dat resulteerde meteen in twee kansen, helaas wisten Bas en de binnen de lijnen gekomen Jeffrey deze nog niet te benutten. Niet veel later was PVCV wel succesvol en wist Bas Jansen voor de tweede week op een rij het net te vinden. PVCV knokte zich daarmee op mentaliteit terug in de wedstrijd. Onder aanvoering van Sjoerd en Danijel en met de snelheid van Jeffrey wist PVCV de rest van de wedstrijd dreigend te blijven voor de wat wiebelige Soester defensie. Een handsbal binnen de zestien leverde PVCV de ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken middels een penalty, dit ging uiteraard niet zonder de bijbehorende rode kaart voor de centrale verdediger van Soest. De penalty was echter geenszins een garantie voor de Vleutense formatie dit seizoen, er werden er al drie gemist, maar deze werd feilloos en hard door Bas ingeschoten. Een volkomende terechte 2-2 kwam hiermee op het bord te staan!  En toen nog een man van Soest de rode kaart getoond werd voor hard spel, leek het er op dat we de punten misschien nog konden binnenslepen. Dit lukte helaas niet, ondanks het feit dat onze trainer nog aanvallend durfde te wisselen. Maar laten we blij zijn met een punt, zeker na de achterstand die we tegen deze sterke ploeg met rust hadden.
   
  En zo lijkt iedereen weer een beetje in de lift te zitten: een spits die weer langzaam vertrouwen haalt uit zijn doelpunten, een middenveld, dat vanuit de taken steeds stabieler begint te spelen en een achterhoede, dat steeds meer opgewassen lijkt te zijn tegen de sterke spitsen uit deze klasse. Verder kloppen er veel jonge spelers op de deur van ons eerste elftal en gaat dit gepaard met een steeds beter wordende teammentaliteit. Hulde dus en volhouden! En dat is zeker nodig, daar ook onze directe concurrenten punten blijven pakken: Abcoude speelt gelijk tegen DWS en Pancratius wist zich te herstellen van het zware verlies in Vleuten van afgelopen week, zij wonnen ruim van Weesp. Hierdoor blijft het zaak aan te haken en dat wordt nog een heel karwei. De komende twee weken staan namelijk de thuiswedstrijd tegen het sterke SCH'44 en de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Kampong op het programma. Ook in deze wedstrijden zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om ├╝berhaupt in aanmerking te kunnen komen voor punten. Dat is dan ook precies te reden dat ik iedereen oproep om volgende week om 14.00 uur bij de streekderby op eigen veld tegen SCH te komen kijken, wees erbij om onze ploeg naar drie punten te supporten!
   
  FORZA Peefie!
   
   
  Opstelling: Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Damian Schipper (Bas van der Gun), Robbin Brandsen; Sam van Breukelen, Sjoerd van Doorn, Danijel Kovachev, Max Raemakers (Robin du Breuil); Dennis Boeijen (Jeffrey Hengeveld), Bas Jansen (2 goals)