• PVCV – Buitenboys   2 - 0

  Vorige week werd na het echec tegen De Meer een klein feestje gevierd. Wellicht een wonderlijke manier om de meer dan terechte en forse nederlaag tegen De Meer te verwerken, maar het bleek wel het effectieve medicijn. De ploeg van trainer Maas won thuis voor de beker met 2-0 van het tot dan toe ongeslagen Buitenboys.

  Ga er maar aanstaan. De vorige wedstrijd een flinke ‘poefer’ op de neus hebben gehad, vijf basisspelers missen (Jim, Sjoerd, Hamza, Lars en Julian) en een tegenstander die al haar wedstrijden, en vorige week ook de 1e periode, had gewonnen. Om dan soeverein de wedstrijd te controleren en terecht verder te bekeren, is een prestatie van formaat.

  Nu zou je kunnen zeggen dat Buitenboys in de 3e klasse speelt en dat PVCV daarvan zou moeten kunnen winnen. Klopt, het verschil tussen bovenaan de 3e klasse en middenmoot 2e klasse bleek vooral fysiek aanwezig. 90 minuten op 2e klasse niveau spelen was voor de Almeerse ploeg nu nog wat te veel gevraagd, maar Buitenboys heeft gewoon een hele goede ploeg met een paar smaakmakers. De linksbuiten bijvoorbeeld was van een heel hoog niveau. Hij ontsnapte een drietal keren aan de verder uitstekende spelende Desney en Sven V en was direct heel gevaarlijk. Buitenboys nam bovenal heel veel vertrouwen mee naar Vleuten en dat was merkbaar en dat had zomaar het verschil tussen 2e en 3e klasse kunnen vervagen.

  Maar dat deed het niet en daar was zeker David en het Vleutense middenveld debet aan. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de bezoekers en werd gekeerd door David. Masis, Utku en Chaim zorgde daarnaast voor zoveel beweging dat naarmate de wedstrijd vorderde de ploeg van Trainer Maas steeds meer overwicht kreeg. Dat resulteerde uiteindelijk in twee late treffers van Dani en Chaim (zijn eerste doelpunt, maar zeker niet zijn laatste!) en een volgende bekerwedstrijd tegen (waarschijnlijk) Hoofdklasser Eemdijk in het verschiet.

  En dat allemaal met een uiterst jonge ploeg. Door de afwezigheid van diverse spelers mochten Pance, Jeremy en Niels hun 2e officiële wedstrijd in het eerste spelen. Logisch, deze kerels zijn goed genoeg, ook al zijn ze pas 18 of 19. Wat een mooi vooruitzicht heeft Peef toch. En er komen nog veel meer talenten aan…;)

  Deze overwinning was een mooie opsteker in een week waarin iedereen weer werd geconfronteerd met de uitgebreide Corona maatregelen. Vooralsnog mogen we blijven spelen, maar helaas zonder publiek. En dat is natuurlijk erg jammer. Aanstaande zondag komt VVIJ naar Vleuten en zo’n derby verdient veel publiek. Maar goed, het is begrijpelijk dat het nu even niet kan. Hopelijk kan dat over drie weken weer.

  Voor nu wensen wij u veel gezondheid toe en we zien u graag snel weer. Oh ja, Desney je bent een bikkel!