• Een droeve morgen maakt een blijde dag!

  De kleurende bomen laten langzaam haar blaadjes vallen. De klok is inmiddels een uurtje achteruit, de dagen worden korter en de barre winter is aanstaande. Voor velen zijn dat normaal gesproken voldoende redenen voor een najaarsdip, maar daar was op de warmste 29 oktober ooit in ieder geval geen sprake van. Sportpark Fletiomare baadde in blijdschap, alsof de lente zojuist was begonnen, de zomer aanstaande was en we niet zojuist op een kansloze nederlaag door onze Almeerse bezoekers waren getrakteerd.

  Er was op deze prachtige dag geen ruimte voor negatieve gedachten. Waterwijk was nu eenmaal de veel betere ploeg. Of zoals Kees het omschreef: “zij waren niet één, maar twee maten te groot voor ons.” Het sterk uitgedunde elftal van trainer Van Leeuwen was door verschillende omstandigheden nog jonger van aard dan de vorige wedstrijden en was simpelweg niet opgewassen tegen de volwassen mannen die ook nog eens prima voetballers bleken te zijn. Verdiend verliezen is nu eenmaal wat gemakkelijker te accepteren, zeker als er buiten op het terras een biertje op kan worden gedronken.

  Het was al snel duidelijk met welke intenties Waterwijk naar Vleuten was afgereisd. Al in de 4e minuut dacht Waterwijk op voorsprong te komen. Een bal onderkant lat was wel of niet achter de Vleutense doellijn. De uitstekende scheidsrechter kon geen doelpunt constateren, dus werd er door gevoetbald. Een paar minuten later al kreeg Waterwijk een dubbele kans om wel op voorsprong te komen. Weer geen doelpunt. Zo ook niet in de 15e, 23e en 25e minuut. Waterwijk reeg de kansen en mogelijkheden aaneen, maar vond David en Roy op hun weg. Zij voorkwamen zekere doelpunten.

  En zo kon het gebeuren dat Peef ondanks het grote overwicht van Waterwijk op voorsprong had kunnen komen. In de 29e minuut scoorde Lars in zijn tweede wedstrijd in het eerste weer een doelpunt, maar hij werd door de punten pakkende grensrechter van Waterwijk zogenaamd op buitenspel betrapt. Een paar minuten later had Joey de openingstreffer op zijn schoen. Mister 1-0 lukte het nu niet om geheel tegen de verhouding de score te openen. Na nog een grote kans voor Waterwijk (32e minuut) werd hen in de 38e minuut van elf meter de kans gegeven om alsnog op voorsprong te komen. De overigens terecht gegeven strafschop werd benut en zo kon Waterwijk alsnog met een voorsprong aan de thee.

  Na rust kwam de Almeerse ploeg wat gelaten en gemakzuchtig terug het veld op. Daar had Peef van kunnen profiteren, maar de jonge Vleutenaren waren niet bij machte om een volwassen vuist te maken en het de grote kerels echt lastig te maken. De ervaren Dennis zorgde aan het einde van de wedstrijd wel voor wat grimmige strijd, maar toen was het leed al geschied. In de 72e minuut had Waterwijk de voorsprong namelijk al verdubbeld.

  En zo verloor PVCV alweer haar derde wedstrijd dit seizoen en hebben we na vijf wedstrijden pas twee punten vergaard. Dat is jammer, maar helemaal geen schande. Trainer Van Leeuwen heeft een jonge talentvolle groep, die duidelijk nog moet wennen aan het spelen in de sterke zaterdag 2e klasse. In het bekertoernooi is aangetoond hoe sterk de ploeg kan zijn. Daar kan iedereen de houvast vinden om ook in de competitie te gaan winnen.

  En dat kan aanstaande zaterdag al. Peef gaat dan op bezoek bij buurman VV Maarssen. Ook zij beleven een matige start van het seizoen en zullen hongerig op zoek gaan naar de eerste overwinning.

  Aanstaande zaterdag start de wedstrijd om 14.30 uur en PVCV kan uw support goed gebruiken. Komt allen en maak Peef weer blij!

  Tot zaterdag.