• HC & FC Victoria – PVCV    3 – 1

  In weer een prachtig schouwspel bleek Victoria de net iets betere ploeg te zijn, die tot meer kansen kwam, het iets betere veldspel had en daardoor verdiend aan het langste eind trok. Zij wonnen met 3-1. Het is geen schande dat het jonge team van trainer Van Leeuwen van deze prima ploeg verloor. Het is wel jammer dat de ultieme wil om te winnen ook in het voordeel van de Hilversumse ploeg uitviel en dat moet en kan beter. De echte wil om te winnen koppelen aan het voetballende vermogen van Peef is het recept om wedstrijden te winnen in deze uitstekende 2e klasse.

  Een persoonlijke fout in de aanvangsfase van de wedstrijd leidde de snelle 1-0 van Victoria in. Het was bewonderenswaardig hoe Peef zich daarna oprichtte en zichzelf weer in de wedstrijd speelde. Een lekkere open wedstrijd met mogelijkheden voor beide doelen ontspon zich op het Hilversumse kunstgras. Pance kreeg twee mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Midden voor het doel kreeg hij twee keer van een meter of twaalf van het doel een schietkans om met zijn goede been te scoren. Wellicht is dat de belichaming van de wil om te winnen. Die mogelijkheden echt willen benutten. Niet alleen om jezelf vast in de ploeg te spelen, maar vooral om je ploeg langszij en uiteindelijk voorbij de tegenstander te helpen.

  De Vleutense gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel. Na een fantastische aanval werd Lars diep op de helft van Victoria vrijgespeeld. Zijn uitstekende voorzet werd door Daan prachtig in de verre hoek gekopt. Veronderstellend dat de rust met 1-1 zou worden bereikt, gingen de eerste toeschouwers het clubhuis in. Zij hadden niet met een late strafschop gerekend. Victoria kreeg wat gemakkelijk de pingel toegekend van een overigens prima leidsman. De achterhoede stelde de scheidsrechter in de gelegenheid om te fluiten. En dat deed hij dan ook na een harde schreeuw van een Victoriaan (nog een voorbeeld van de echte wil om te winnen). De strafschop werd feilloos ingeschoten, waardoor Peef alsnog met een achterstand de kleedkamer op moest zoeken. Zonde.

  Na de rust werd Victoria sterker dan Peef. De middenvelders werden steeds vaker uit elkaar gespeeld en de ruimtes werden groter. Victoria kwam daardoor een aantal malen één op één met David. Hij toonde weer aan een hele goede doelman te zijn. Vooral de redding waardoor hij zowat in een split de bal uit zijn doel hield, was erg mooi om te zien. Helaas voor iedereen die Peef een warm hart toedraagt, viel de beslissende 3-1 alsnog. Uit een hele moeilijke hoek werd David alsnog gepasseerd en daarmee was het verzet gebroken.

  Trainer Van Leeuwen bracht natuurlijk nog een extra aanvaller in. Victoria werd daardoor nog wel iets teruggedrukt, maar dat leidde niet tot de gewenste kansen en dus niet tot doelpunten, waardoor deze wedstrijd zonder punten werd afgesloten.

  Volgende week krijgt PVCV weer de gelegenheid om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Dan komt FC Breukelen naar Sportpark Fletiomare. Zij hebben ook nog niet gewonnen (tweemaal gelijk tegen BFC en Benschop) en zullen er ook op gebrand zijn om te winnen en aansluiting te maken met de bovenste helft van de ranglijst.

  De ploeg van trainer Van Leeuwen kan uw hulp en support dus goed gebruiken. Zij nodigen u dan ook uit om PVCV in deze derby aan te moedigen. Zij zien u graag a.s. zaterdag om 14.30 uur in Vleuten.

  Tot zaterdag!