• PVCV – VVIJ   0 - 2

  In een week die gedomineerd werd door erg hoogoplopende Coronacijfers, de heup van Louis, provocerende pressing, plaatsing voor het WK en dubbel geel voor Max, is voetbal natuurlijk bijzaak, maar wel een prettige afleiding. We mogen nog spelen en dan hoop je dat het plezier en het enthousiasme er vanaf spat. Deze wedstrijd was er echter maar één ploeg enthousiast en dat was VVIJ.

  De IJsselsteinse ploeg was naar Vleuten gekomen om te winnen en dat was zichtbaar en het verschil met de ploeg van trainer Maas. De lekker uitbundige manier van het vieren van de doelpunten was daar exemplarisch voor. Mooie vreugde, mooie energie. Zeker in de tweede helft was het verschil in energie erg groot. De bezoekers hadden in de rust afgesproken om hoog druk te gaan zetten en dat was teveel voor een aan de bal heel erg matig Peef. Je hebt van die dagen dat om welke reden dan ook de ballen naar het verkeerde shirtje gaan en dit was zo’n dag. In de hele wedstrijd was PVCV niet te betrappen op fatsoenlijke combinaties, maar in de tweede helft werd – ongetwijfeld door de hogere druk van VVIJ – zelden nog een bal naar een rood-wit shirtje gespeeld. En dan wordt het lastig om een resultaat te halen en dat resultaat kwam er dan ook niet.

  VVIJ won verdiend de derby. Zij waren zeker in de tweede helft de veel betere ploeg, waren lange tijd dreigend, maar niet gevaarlijk. De eerste grote kans was echter wel direct raak. De gelegenheidspits kopte fraai raak. Toen hij ook de 0-2 maakte, was het verzet van Peef gebroken en was de nederlaag een feit.

  Heeft PVCV dan helemaal geen kans gehad? Ja, dat wel. Zowel in de eerste als de tweede helft kreeg Julian een mogelijkheid, misschien wel kans. Eerst creëerde hij samen met Sven een schietkans, maar de krulbal zeilde net naast. Daarna waren er nog twee momenten van gevaar en bij beide momenten was Julian betrokken. Zijn kans in de tweede helft was groter, maar helaas kon hij toen Peef niet – onverdiend – op voorsprong schieten.

  Na deze nieuwe nederlaag lijkt PVCV haar heil hooguit te moeten zoeken in de middenmoot van deze interessante competitie. De punten zijn tot dusver gehaald tegen de huidige staartploegen en dat zal waarschijnlijk veelzeggend blijken te zijn.

  Of niet? De komende weken mag onze Vleutense trots het opnemen tegen DWS en FC Jeugd en dan moeten er echt punten worden gehaald om niet naar onder te hoeven gaan kijken. En daarbij houdt één gedachte ons op de been. Het kan alleen maar beter gaan…

  Volgende week spelen we uit tegen DWS uit Amsterdam. Zij zitten in hetzelfde schuitje. De laatste twee wedstrijden werden ook verloren, waardoor ook zij door de ranglijst heen aan het zakken zijn. Kan dus een interessante wedstrijd worden.

  En nu maar hopen dat de Coronacijfers in het gareel komen en dat Peef haar enthousiasme terugvindt. Voetbal is namelijk wel onze belangrijkste bijzaak.

  Succes volgende week!