• PVCV 1 schiet niet veel op met punt tegen Weesp

  FC Weesp 1 - PVCV 1 (1-1) 2-2

  In de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Weesp is ons eerste helaas niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Hoewel de ploeg van trainer John van den Brink ook in deze wedstrijd meer verdiende dan dat het kreeg, schiet de Vleutense formatie met deze puntendeling in feite weinig op in de onderste regionen van de tweede klasse. PVCV 1 kreeg in deze wedstrijd voldoende ruimte en kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het bleek wederom lastig om kansen om te zetten in doelpunten. De conclusie van vandaag is dan ook dat we voetballend met gemak mee kunnen met ploegen die daar dan toch onder de streep meer punten aan over hebben gehouden. Wanneer ons eerste op sommige momenten iets meer geluk heeft en iets meer daadkracht laat zien in het verzilveren van kansen en aan de andere kanten iets stabieler en geconcentreerder gaat verdedigen (die één of twee momenten per wedstrijd moeten eruit!) dan moet het elftal in staat zijn weer aan te sluiten bij de onderkant van het midden in de tweede klasse B. Door het behaalde punt staat Abcoude wel weer binnen schootsafstand en blijft het primaire en acute doel dan ook je weg te spelen van in ieder geval die laatste plek.

  In een waterkoud Weesp en op echt gras moesten de mannen uit Vleuten vooraf eigenlijk gewoon de punten ophalen om weer aan te kunnen sluiten bij de naaste concurrenten uit deze sterke klasse 2B. Max zit voorlopig in de wachtkamer voor een analyse van zijn vorige week opgelopen forse blessure aan de knie. De verwachting is helaas dat hij lang uitgeschakeld zal zijn en dat is een fikse tegenvaller voor Max zelf als eerste, maar tevens voor het team. Wederom wensen wij Max van harte beterschap en sterkte toe. Daar kwam dit weekend tevens een knieblessure voor Bas Jansen bij en hierdoor werd PVCV toch wel pittig in de aanvalskracht geraakt. Maar na het vertoonde spel van afgelopen week tegen koploper Soest had PVCV alle recht vertrouwen te hebben in een goede afloop in Weesp.

  In de eerste helft werden de personele problemen van het elftal opgelost middels een creatieve '4-4-2 in een ruit'. Dani en Dennis in de spits en de vervangers van Max en Bas, Robin Dubreuil en Sjoerd van Doorn, op het middenveld. Ons eerste speelde weer een alleszins prima opening van de wedstrijd. Met veel ruimte aan de zijkanten via Sam en Sjoerd, en met de creatieve Robin op '10' werden de spitsen met regelmaat vrijgespeeld en had het niet raar geweest dat we binnen 20 minuten op een terechte 2-0 hadden gestaan; Dani miste echter 1 op 1 met de keeper en verschillende schoten miste het geluk om binnen te vallen. Een patroon dat deze ploeg meer kenmerkt: een goede opening met goede kansen, die vervolgens teveel niet benut worden. Na 20 minuten kwam Weesp beter in de wedstrijd en werd het vooral met lopende middenvelders gevaarlijk. Beide ploegen speelden overigens tot dan een aardige wedstrijd, al lag er ook wel veel ruimte om te kunnen voetballen. Onze keeper Regilio speelt tot nog toe een sterk seizoen en ook deze wedstrijd behoedde hij met een katachtige redding op een lage schuiver van de Weesper mannen zijn ploeg voor een achterstand. Niet veel later kwam ons eerste dan toch op achterstand, en ook dat past in het patroon van het seizoen tot nu toe. Het was niet meer dan terecht dat Danijel op aangeven van Dennis Boeijen vlak voor rust de gelijkmaker van dichtbij kon inschieten. De ruststand was dan ook niet meer dan een logisch gevolg van de wedstrijd: 1-1.


  In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd weg en werd de wedstrijd hierdoor fysieker. Beide ploegen bleven gevaarlijk, al neig ik te zeggen dat ook in de tweede helft PVCV op iets meer aanspraak mocht maken dan haar tegenstander. We bleven met Dennis zijn snelheid en Dani zijn duelkracht gevaarlijk in de voorste linies. Na een prima uitgespeelde counter kon Dennis op aangeven van Dani de terechte 1-2 voorsprong op het bord zetten. Met een lage schuiver schoot hij de bal links van de keeper binnen. Vlak daarna trok Weesp de stand weer gelijk, door een dekkingsfout van dichtbij af te straffen. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd er nog een goal van de ingevallen Bas van der Gun wegens buitenspel afgekeurd en kregen de Vleutenaren genoeg ruimte om meer kansen te creëren, echter bleef het steken op een 2-2; een stand waar vooral Weesp blij mee zal zijn geweest, zij wilden in ieder geval deze wedstrijd niet verliezen.

  Positief bekeken spelen we iedere wedstrijd in ieder geval in fases erg goed voetbal en creëren we wel degelijk de kansen. Verder komt met dat ene punt concurrent Abcoude weer in het zicht. Aan de andere kant win je wedstrijden uitsluitend als je de goals zelf maakt en achterin de doelpunten iets minder makkelijk gaat weggeven. We staan voor een drieluik, tegen DWS, Nieuw Utrecht en Hooglanderveen in welke we minimaal 7 punten moeten halen om onszelf in de tweede periode enigszins te herstellen van de slechte start van dit seizoen. Zoals gezegd speelt ons eerstevolgende week om 14.00 uur op eigen terrein tegen mede-concurrent DWS afc, weer een zespunten-wedstrijd. Komt allen ons eerste aanmoedigen in haar strijd voor behoud in deze mooie tweede klasse B!

  Ons tweede elftal speelde ook gelijk. Bij hekkensluiter Roda'46 werd het 3-3 en de formatie van Gerard van Rooijen staat hiermee op de achtste positie in de 2e klasse D. Volgende week de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Houten, een mooie gelegenheid om weer een stapje op de ranglijst te gaan maken! Voor beide teams geldt, hard en serieus trainen de komende week en met een eindsprint richting de winterstop betere uitgangsposities creëren voor het tweede gedeelte van de competitie in het nieuwe jaar.


  Opstelling:
  Regilio van Renswouw; Nick Morren, Sander van der Woude, Damian Schipper, Robbin Brandsen; Thom Lit, Sjoerd van Doorn (Bas van der Gun), Robin Dubreuil, Sam van Breukelen; Danijel Kovachev (1 doelpunt, 1 assist), Dennis Boeijen (1 doelpunt, 1 assist).