• Samen werken, samen spelen, samen winnen!

    "Als je snel wil gaanga alleenAls je ver wil komen, ga samen."

    Het is duidelijk dat deze gevleugelde Afrikaanse boodschap door interim trainer De Boer over is gebracht op zijn Vleutense keurkorps. Al wekenlang laat PVCV 1 een saamhorigheid zien die hoort bij een ploeg die samen ver wil komen. En dan, en alleen dan, kan het zover komen dat ‘Peef’ degradatie nog ontloopt.

    Deze 2e paasdag bracht ons naar het Amsterdamse DWS. Een ploeg met prima individuele spelers die de laatste weken moeite had met winnen. Het collectief van PVCV won daarentegen haar laatste twee wedstrijden. En daarmee was eigenlijk ook het verhaal van deze wedstrijd al beschreven. Het collectief van PVCV bleek sterker dan dat van DWS.
    Eerlijk is eerlijk, bij DWS loopt een aantal spelers die iedere trainer er graag bij heeft, maar DWS was deze wedstrijd geen geheel. En PVCV was dat simpelweg wel. En als dan de wil om te winnen ook nog eens groter is, dan is de uiteindelijke 0-2 overwinning van PVCV snel verklaard.

    Het Vleutense elftal bestond op deze zonovergoten dag uit een aantal andere spelers dan de voorbije weken. Robin was afwezig (wat een meesterzet om hem als centrale verdediger op te stellen; hij doet het geweldig) en werd vervangen door een uitstekende Sam. Ga er maar aan staan. Terugkomen in een elftal op een plek waar je bijna nooit speelt en dan zo’n wedstrijd spelen. Chapeau! Ook Max ontbrak. Hij moest werken en dat is precies wat hij de afgelopen weken ook zo fantastisch op het middenveld had gedaan. Als je zijn kwaliteiten koppelt aan noeste (verdedigende) arbeid, dan heb je een speler die door iedere trainer word gelauwerd. Max werd vervangen door Damian. Deze zeer getalenteerde linkspoot had na zijn blessure weinig speeltijd gehad, maar daar was vanmiddag weinig van te merken. Misschien alleen dat de batterij na vijf kwartier helemaal op was. Tomeloze inzet. De derde noodzakelijke wissel in de basis elf betrof de keeper. Bikkel Reggie had helaas nog teveel last van het ‘tandjes koppen’ van vorige week. Geen nood, onze solide sluitpost, kende in David een zeer capabele vervanger. David staat al lang bekend als een geweldig keeperstalent en met hem onder de lat ging het ook uitstekend. Hij straalt rust uit, pakt simpele ballen simpel, durft uit zijn doel te keepen en beschikt ook over een prima voortzetting. De enige twee ballen van betekenis werden door hem vakkundig op de paal en lat ‘gekeken’.

    Ondanks de drie wissels ging het elftal van De Boer vrolijk verder waar het de afgelopen weken mee was begonnen. Samen werken, samen spelen en samen winnen. Deze teamgeest stelt een aantal spelers in staat om het verschil te maken. Sander is wekelijks één van de betere spelers en speelde ook vandaag weer een prima spits volledig uit de wedstrijd. Dani is een klasbak. Zijn pass die in de eerste helft Dennis zomaar in kansrijke positie bracht, was van een grootste schoonheid. De manier waarop Dennis de kans verzilverde, was overigens eveneens prachtig. De werklust en duelkracht van Dani mag ook niet onvermeld blijven. Dennis scoorde dus de eerste Vleutense treffer en was zeker de eerste helft onhoudbaar voor de Amsterdamse verdedigers. Hij kan met zijn acties het verschil maken en doet dat gelukkig weer. En dan hebben we onze Sjoerd nog. Sinds hij het Vleutense middenveld is komen versterken, gaat het iedere week iets beter. Zijn loopvermogen, duelkracht, rust aan de bal en zijn doelpunten willen we niet meer missen. Sjoerd maakt in de eerste helft de rustgevende 0-2 door droog de bal van ruim 20 meter in de hoek te schieten. Wat een doorbraak heeft hij gemaakt in PVCV 1.

    Maar eerlijk is eerlijk, deze jongens konden vandaag alleen maar het verschil maken omdat het team als een team speelde. Jim was gewoon goed en werkte erg hard. Bas mikte vandaag op de paal en sleurt alle ruimtes open voor anderen. Hij is zo getalenteerd dat hij zomaar komende wedstrijd het verschil kan maken. Dion en Nick speelden beiden een prima pot tegen uitstekende buitenspelers en dat is dus een compliment waard. Gewoon sober de nul houden. Top!

    Voor een trainer is het daarnaast wel lekker als hij een prima bank heeft. Een lekkere onbevangen jeugdige bank welteverstaan. Masis verving Jim uitstekend en werkte het vel van zijn bil. Wat een passie. Als je dan ook nog Lars en Jeffrey kunt brengen voor moe gestreden teamgenoten, dan is dat natuurlijk erg lekker. Deze kerels hebben de snelheid en de kwaliteit om wedstrijden te beslissen, zeker als ze wat ruimte krijgen. Sven en Luke bleven vandaag op de bank.

    Maar goed, dit alles was het verhaal van een wedstrijd die inmiddels achter ons ligt. In de wetenschap dat zowel Abcoude als Weesp ook gewonnen heeft, is het devies voor de komende thuiswedstrijd tegen Weesp helder:

    "Als je snel wil gaanga alleenAls je ver wil komen, ga samen."

    Samen werken, samen spelen en samen winnen. Forza Peefie!

     

    David Kraan; Dion van der Gun, Sam van Breukelen, Sander van der Woude, Nick Morren; Damian Schipper (Lars Versteeg), Sjoerd van Doorn, Dani Kovacev, Jim Zeehuisen (Masis Morad); Dennis Boeijen (Jeffrey Hengeveld), Bas Jansen