• PVCV 1 leidt geflatteerde nederlaag tegen hoogvlieger Kampong

  Kampong 1 - PVCV 1   (0-0)   3-0

  PVCV heeft het drieluik tegen hoogvliegers uit de tweede klasse B afgesloten met een geflatteerde nederlaag tegen Kampong. In een wedstrijd, met weinig spannende momenten voor de beide teams, kon PVCV een ruim uur lang hopen op een goed resultaat; hoewel er voorin niet veel gecreëerd kon worden, werd er achterin ook weinig weggegeven. Echter toen de 1-0 na een persoonlijke fout uit het niets op het bord kwam, ging het uiteindelijk toch nog snel naar een ruime 3-0 nederlaag. Hoewel het drieluik 'slechts' één punt voor PVCV heeft opgeleverd, kan de ploeg van Wilt Jan de Boer met vertrouwen en opgeheven hoofd de komende wedstrijden tegemoet treden. Het wordt echter wel zaak dat de punten vanaf volgende week gepakt gaan worden om het gat met de overigens ook verliezende mede-concurrenten niet te groot te laten worden. 

  De intenties van beide ploegen waren vooraf helder en de tegenstellingen konden niet groter zijn: daar waar Kampong nog vol in de strijd is voor het kampioenschap en de tweede periode, vechten de Vleutenaren week in week uit tegen degradatie uit de tweede klasse. Beide ploegen hadden dus maar één doel en dat was punten pakken. Gezien de wedstrijden tegen Kampong in het vorige seizoen, die beiden ruim verloren gingen, en het verlies eerder dit seizoen op eigen veld, was het duidelijk dat PVCV niet een gemakkelijke middag tegemoet zou gaan tegen de goed voetballende Utrechtse formatie. Daar kwam bij dat naast het lijstje lang-geblesseerden, ook Dennis Boeijen door griep niet inzetbaar was, een aderlating voor onze aanvallende kracht en ook Thom Lit zijn rentree op het middenveld nog niet kon maken. De goede prestaties van Jeffrey en Sjoerd in de laatste weken geven de trainer echter iets meer mogelijkheden om dat soort uitdagingen op te lossen. Het lukt dit seizoen toch maar niet om lang in eenzelfde formatie te kunnen blijven spelen. Om tal van redenen heeft de trainer iedere week te maken met steeds andere afwezigen, waardoor de ploeg vooral in balbezit maar niet de rust weet te vinden, die nodig is om een beter niveau en daarmee punten te gaan halen.

  Uiteraard was Kampong de beter voetballende ploeg en uiteraard maken zij daarmee meer aanspraak op de overwinning dan wij dat deden. Maar het verwachte niveauverschil was in de eerste helft slechts moeizaam te ontdekken. PVCV speelde georganiseerd en geconcentreerd en werd verderop in de wedstrijd zelfs gevaarlijk. Een schot van Nick Morren werd op het laatste moment gekeerd en Jeffrey bleef met zijn snelheid erg dreigend. Daarbij is het goed te zien dat Bas zich als spits steeds beter weet te weren tegen de top van deze klasse. Een groot compliment voor de gehele achterste lijn was dat ze deze helft nauwelijks een kans hebben weggegeven. Sander en Damian speelde centraal erg sterk en ook van de zijkanten, bij Robbin en Nick, kwam er niet veel gevaar. Lopende de eerste helft kon ook PVCV iets meer laten zien. Een schot van Nick Morren leek op weg te gaan richting kruising, maar een Utrechtse verdediger wist de bal nog te raken. Bas en Jeffrey bleek wederom een combinatie te zijn waar al veel laatste linies last van hebben gehad; het fysieke duel van Bas blijkt goed te werken met de snelheid van Jeffrey. Op het middenveld wordt er veel gevraagd van Sam en Max, zij maken veel meters op de bal en ook deze wedstrijd deden ze dat met discipline. Om alles dan maar compleet te maken mag Sjoerd absoluut tevreden zijn over zijn optreden tegen één van de sterkste middenvelden van deze klasse en is Dani iemand die zich sowieso iedere week onderscheidt. Nee, voor mij kwamen we verrassend voor de dag op het zonnige Sportpark naast de Galgewaard. Een 0-0 ruststand en een saaie, maar intensieve wedstrijd, was meer dan waar we vooraf op gehoopt hadden!

  In de tweede helft drong Kampong iets meer aan, deed dat met name fysiek, maar speelde PVCV, op een paar chaotische klutsen voor en in de zestien na, nog een prima eerste kwartier. Op voetballend vermogen had Kampong immers  nog geen uitgespeelde kans gehad. Tot zestig minuten leek het eigenlijk op een 0-0 uit te gaan draaien. Beide ploegen kwamen niet tot eigen gecreëerde kansen en waren erg onrustig aan de bal. Nee, deze middag kon je beter niet aan de bal zijn, zonder bal ging beter. Het was achteraf gezien dan ook niet raar dat een persoonlijke fout bij de aanname van de bal zorgde voor de eerste één-op-één met de keeper. Kampong liet deze kans niet liggen en kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. De volgende fase werd een interessante, omdat het in mijn bescheiden mening blootlegt wat de volgende stap is, die de ploeg richting de rest van het seizoen moet gaan maken. 
  De trainer komt met een gedurfde, maar logische aanvallende wissel. Wij feliciteren Lars Poorthuis met zijn debuut in het eerste elftal! Hij werd in de spits bijgezet om oorlog te maken voorin en verving hiermee Damian. De enige manier om terug te komen is om met deze omzetting vol overtuiging en vertrouwen te gaan voor dat punt, hoe lastig dat dan ook is, dadendrang! Twee weken terug kon de ploeg herrijzen uit de dood op de velden van Soest, dus het zou terecht zijn om te vertrouwen op eigen vechtlust en kunnen. Desondanks bleek de echte overtuiging niet voldoende aanwezig te zijn. Het echte vertrouwen dat we tegen Kampong terug kunnen komen. Nu is Kampong natuurlijk wel top tweede klasse en ken ik onze plek echt wel, toch hadden wij dit seizoen al veel meer punten verdiend dan we uiteindelijk gekregen hebben. Daarbij waren er -met deze omzetting twee mogelijke uitkomsten: of je maakt gelijk, of je verliest hem met 3-0, hetgeen uiteindelijk gebeurde. PVCV pakte in de slotminuten van de wedstrijd nog wel het initiatief, hetgeen tot toch nog wat dreiging leidde, uiteindelijk kan niet gezegd worden dat Kampong de punten onterecht in eigen huis hield. Maar dus niet vergeten dat we heel erg aardig kunnen voetballen! We zijn tweedeklasser, volwaardig! 

  Al met al geeft de wedstrijd meer dan voldoende aanknopingspunten voor de komende periode. Een belangrijke periode ook; PVCV ontmoet weer tegenstanders waarbij je vooraf zou zeggen dat we met hetzelfde goede spel resultaten moeten kunnen behalen. Qua voetbal kunnen we ons vasthouden aan drie prima wedstrijden tegen de kop van deze competitie, met vertrouwen dus naar de volgende wedstrijd! Volgende week speelt ons vlaggenschip de inhaalwedstrijd thuis tegen Hooglanderveen. Ik wil iedereen dan ook  vragen om bij een hopelijk lekker voorjaarszonnetje ons eerste om 14.00 uur te komen supporten op eigen veld, een leuk uitje voor ieder voetbalgerichte gezin! Ik wens vanaf deze plek de mannen heel erg veel succes de komende week. Hard trainen, kop omhoog en willen winnen, dan komen de punten...., echt waar!

  FORZA Peefie!

  Opstelling: Regilio van Renswouw, Nick Morren, Sander van der Woude, Damian Schipper (Lars Poorthuis, debuut), Robbin Brandsen; Sam van Breukelen, Sjoerd van Doorn (Sven Versteeg), Danijel Kovachev, Max Raemakers (Robin du Breuil); Jeffrey Hengeveld, Bas Jansen.
 • Een lekker zonnetje en twee teams die voor de punten gaan