• Ik heb een romantisch beeld van het bekertoernooi. Als ik mijn ogen dicht doe, dan zie ik stoffige KNVB-mannetjes achter een tafel zitten met zo’n soort van een bingo apparaat. In plaats van nummertjes zitten er echter namen van voetbalclubs in. Eén van die stoffige KNVB-mannetjes draait aan het rad en haalt vervolgens een naam uit het gootje. “PVCV”, roept een mannetje. Dat gaat zo door en zo vormen zich alle poules. Zo moet het ongeveer gaan. Jaar in, jaar uit, zowel voor de senioren als de jeugd. Moet een heel karwei zijn. Aan het eind van dit karwei zitten vervolgens hele tevreden KNVB-mannetjes achter de tafel met waarschijnlijk een glaasje melk. “Dat was weer een prachtige loting”, zeggen de mannetjes tegen elkaar.

  De werkelijkheid is echter anders. Seizoen in, Seizoen uit, krijgen de verantwoordelijken bij de nationale voetbalbond het voor elkaar om de meest vreselijke poules samen te stellen. Bij de jeugd is het helemaal schrijnend. Daar zijn uitslagen van 11-0, 17-1 en 9-0 de regel. Iemand in Zeist moet denken dat ze daar teams een plezier mee doen. Lekker drie wedstrijden zonder weerstand winnen of dik verliezen. Leuk en lekker voor de ontwikkeling en fijn om zo volgende week de competitie te beginnen. Wat een jaarlijks gepruts.

  Bij de senioren is het beter. Ploegen worden wel op niveau ingedeeld, maar ook hier is, wat mij betreft, ruimte voor verbetering. Dit jaar werd Peef o.a. gekoppeld aan Renswoude en Woudenberg. Prima en erg leuke ploegen, helemaal niks mis mee, alleen veel te ver weg. Is het niet veel leuker om tegen buurman De Meern te spelen? Een mooi lokaal duel met veel publiek, maar goed dat zat er dit seizoen niet in.

  De andere ploeg in de poule was het Nieuwegeinse JSV. Deze zaterdag 2e klasser kwam erg goed voor de dag in Vleuten. We hebben genoten van de watervlugge nr. 7 en een aantal andere prima spelers. Lang verhaal kort, JSV kwam na een strafschop op 0-1 (Darnell, een sliding in de zestien is zelden een goed idee). Julian (de koning van de doelpunten in de voorbereiding) maakte de gelijkmaker en Dani had de voorsprong op de schoen, maar dat wilde toen nog niet. Hamza wist echter met een uitstekende vrije bal de thee van iets zoets te voorzien. Na de pauze boette de wedstrijd kwaliteit in, maar het nazomer zonnetje en de uiteindelijke winnende treffer van Dani (JSV had eerder de gelijkmaker gemaakt) deden de biertjes toch uitstekend smaken (dank aan alle barvrijwilligers!).

  Vorige week mocht het keurkorps van trainer Maas naar Renswoude (bij Veenendaal de snelweg af en dan nog een klein kwartiertje). Deze zaterdag 2e klasser had haar eerste wedstrijd gewonnen tegen Woudenberg. Erg leuke club met hoge urinoirs die het Peef in de 2e helft erg moeilijk maakte. In de eerste helft was PVCV de gevaarlijkste ploeg. Koning Julian scoorde weer en had de tweede op zijn schoen. Dat wilde echter niet en dat bleek achteraf jammer. Na de thee ging Renswoude met nog meer druk en middenvelders op zoek naar de overwinning. Dat lukte uiteindelijk niet, maar het werd wel een gelijkspel. En daar had Peef niks over te klagen. Met de billen bij elkaar werd een punt mee naar Vleuten genomen. De minste wedstrijd van de voorbereiding.

  De laatste bekerwedstrijd, thuis tegen zaterdag 1e klasser Woudenberg, was wel weer prima. Ga er maar aanstaan, tegen een ultra defensieve ploeg, toch vijf 100% kansen bij elkaar spelen. Dan moet het een beetje meezitten en dat deed het niet. Dani scoorde na een mooie aanval over de grond de verdiende 1-0, maar dit doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Nog geen minuut later kwamen zomaar drie Woudenbergse spelers over de middenlijn en stond er ineens 0-1 op het scorebord. Nog niks aan de hand, met deze stand zou PVCV nog verder bekeren. Een grote gemiste kans van Dani en een vlijmscherpe counter zorgde echter voor de 0-2 en de uitschakeling in het bekertoernooi. Die zagen we in Vleuten niet aankomen.

  Maar goed, PVCV heeft drie leuke, interessante en leerzame wedstrijden gespeeld waar trainer Mitch Maas en zijn spelers verder mee kunnen. En verder zal het moeten. Volgende week zondag speelt PVCV haar eerste competitiewedstrijd in Tiel tegen Theole. “Een Romeins onderonsje, dat is misschien wel leuk om mee te starten”, zei het KNVB-mannetje. Bingo!

  Tot volgende week!