• PVCV alias Houdini

  De relatie tussen PVCV en Houdini? Lees maar even mee. Harry Houdini was een vermaard en wereldberoemd boeienkoning die zich keer op keer wist te bevrijden uit de meest hachelijke situaties. Maar zelfs Houdini, hij is niet meer onder ons, hij stierf op 52-jarige leeftijd, zou grote bewondering hebben gehad voor de Houdini act, die de ploeg van interim trainer Wilt Jan de Boer sinds zijn aantreden, heeft opgevoerd. Ga er maar aanstaan, net na de winterstop had ons PVCV 1 slechts 2 schamele puntjes. Niemand gaf nog een Euro voor de overlevingskansen van Peef. Nu, 10 juni 2019, heeft Wilt Jan de Boer samen met zijn team het onmogelijke voor elkaar gekregen. In de reguliere competitie werden uiteindelijk 21 punten bij elkaar gespeeld, waardoor alsnog de nacompetitie werd bereikt. Na vorig week de 1e ronde letterlijk overleefd te hebben, APWC werd thuis met 3-0 verslagen, werd nu in de finale van de nacompetitie na verlenging en op neutraal terrein met 2-1 gewonnen van Zwaluwen Utrecht. Een ongelofelijke, maar fantastische prestatie. Een Houdini waardige stunt van het team van Wilt Jan de Boer.

  Al met al kan gezegd worden dat ons vlaggenschip deze zondag, net als vorig jaar tegen Zwaluwen, alle kanten raakten. Van grote kansen op een (ruimere) voorsprong tot meerdere lastige momenten in de 5,5-meter en natuurlijk twee gemiste strafschoppen; ook deze wedstrijd was een lust voor de gemiddelde clubsupporter. De beleving van beide supportersscharen zorgden dan ook voor een geweldige beleving op het sportpark van FC Breukelen. De Vleutense formatie miste deze week het centrale duo dat de laatste periode zoveel indruk wist te maken, Sander en Robbin waren afwezig. Sam en jeugdspeler Masis, misschien wel de beste man van PVCV, namen de honneurs waar. Voor de rest kon trainer De Boer beschikken over een fitte selectie. Een zware wedstrijd stond ons te wachten, Zwaluwen Utrecht was een geduchte tegenstander. Dat was vorig jaar al, dit jaar zou het niet minder zijn, Zwaluwen had weer een goed seizoen gehad en zij gingen dan eindelijk voor promotie naar de tweede klasse. Het werd echter voor PVCV een mooie tweede pinksterdag in Breukelen..

  Voor het tweede jaar op rij weet Peef zich via de nacompetitie te handhaven in de 2e klasse. "Een kwestie van duidelijkheid en goed neerzetten", volgens Wilt Jan de Boer het simpele recept om het dit seizoen te bewerkstelligen. Als de nieuwe trainer Mitch Maas, vandaag een nerveus toeschouwer, daar nog wat voetbal aan toe kan voegen, dan moet het komend seizoen lukken om zich rechtstreeks te handhaven.

  Doelpunten van Dani Kovacev en Bas Jansen waren uiteindelijk na verlenging voldoende om ons ook volgend jaar tweede klasser te mogen noemen. Hierbij gaan we voorbij aan twee geweldige reddingen van Regilio (o.a. een penalty) en tevens een gemiste penalty van ons, zoals gezegd, dit was een wedstrijd in al haar facetten. De gewonnen wedstrijd kreeg nog meer glans door de inbreng van onze jeugd; we speelden in de laatste fase met drie jeugdspelers (Masis, Lars, Sven) en met Fabian op de bank, die de winst met verve over de streep wisten te brengen. Het werd weer een memorabele dag voor onze club, na een kansloze positie met 2 punten uit 15 wedstrijden kunnen we spreken van een ontsnapping waar Houdini trots op geweest zou zijn. Op basis van de laatste seizoenshelft kun je de terechte hoop uitspreken dat we de trucs van de ontsnappingslegende niet meer nodig zullen hebben! Hulde voor de trainer en zijn team, we kunnen weer omhoog kijken!

  Nu we weer veilig zijn en de ‘vakantie’ kan beginnen, nog even dit:

  Regilio, David, Luke, Pieter Bas Goes, Nick, Masis, Mike, Maikel, Dion, Collin, Sander, Sam, Robbin, Dion, Damian, Robin, Thom, Sjoerd, Daniel, Dennis, Max, Bas, Nick, Jeffrey, Jim, Roel, Marlon, Lars, Hidde, Fabian en Sven
  Ongelofelijk bedankt dat jullie ervoor gezorgd hebben dat PVCV ook komend seizoen in de 2e klasse mag uitkomen. Het is voor onze club erg belangrijk dat het vlaggenschip op een zo hoog mogelijk niveau mag spelen. Voor jullie zelf natuurlijk, maar zeker ook voor de jeugd. Zij komen eraan!

  De trainers: John van de Brink, Ralph Becking en Wilt Jan de Boer
  Met een vaak jeugdige ploeg hebben de trainers uiteindelijk een geweldig resultaat neergezet. Na de wisseling van de wacht, Wilt Jan volgde John op, lukte het uiteindelijk om de nodige punten te gaan pakken en zich via de nacompetitie veilig te spelen. Het ga je goed John en we hopen je snel weer te zien bij PVCV. Ralph, veel succes komend seizoen bij het 2e, Wellicht in de reserve 1e klasse. Wilt Jan, jij hebt het onmogelijke gepresteerd. Werkelijk grote klasse.


  De leiders: Jens en Dennis
  Deze echte PVCV’ers zijn de stille krachten achter het 1e elftal. Zonder deze krachtpatsers zijn we nergens. Mannen, ontzettend bedankt voor al jullie inzet en fijn dat we komend seizoen weer op jullie mogen rekenen. DANK!

   

  De selectie van ons eerste elftal bedankt de volgende fijne mensen voor het afgelopen seizoen:

  Jill Warmenhoven - verzorgster en fysio (sinds jouw komst werd de weg naar boven gevonden)

  Arthur van Breukelen - grensrechter en trouwe sponsor

  Herman Wiss - grensrechter

  Bas de Bruin - grensrechter

  Dennis van Kuijk - grensrechter

  Frank van Es - programmaboekje

  Leon van der Meij ?? schrijver

  Bart Bijnen - schrijver

  Kees van Rijnsoever en Herman Francken - Supportersvereniging PVCV

  Marianne Kruys en collega’s - kantine

  en daarbij natuurlijk alle commissies en leden die ons bij wat dan ook hebben geholpen! Daarbij alvast een excuus wanneer iemand vergeten is, dat is het gevaar met lijstjes!

  Een speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsors:
  Café de Don - Element Offices - Beltona

  Jullie verdienen allemaal een dikke pluim, jullie hebben dingen voor ons mogelijk gemaakt! Wij hopen iedereen ook het komende seizoen weer te zien in een mooie rol rond ons team!

   

  En volgende week gaan we ons 2e elftal allemaal steunen. Zij hebben vandaag de finale van de nacompetitie behaald. Zij gaan op voor promotie naar de reserve 1e klasse. #trots

   

  Wij zijn wit, wij zijn rood, wij zijn Peefie tot de dood.