• PVCV 1 – Geinoord    0 - 0

  PVCV is van oorsprong een katholieke club en dat biedt zo zijn voordelen. Zo kan de schrijver dezes zich een vloek in dit verslag permitteren. De devotie van drie weesgegroetjes in de ochtend en drie in de avond en de zaligheid is weer verzekerd. Dat is overzichtelijk.  Mocht u aanstoot nemen aan een vloek, lees dan vooral NIET verder.

  Daar gaan we. Nondeju (is afgeleid van het Franse ‘Au nom de Dieu’ en dat betekent dan weer ‘In naam van God’. Het is maar dat u het weet.), wat was dit een heerlijke seizoenopening. En dat voor een 0 – 0….

  Alleen al in de eerste 15 minuten telde uw verslaggever al vier grote kansen, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Het spel golfde op en neer, waarbij PVCV het beste uit de startblokken kwam en zelfs het net vond. De uitstekende scheidsrechter keurde het doelpunt af en gelet op het uitblijven van reacties zal dat dus wel de juiste beslissing zijn geweest. Na de eerste 10 minuten nam Geinoord het initiatief over en kregen zij twee kansen. David liet weer zien een uitstekende en uiterst betrouwbare doelman te zijn. Na de wervelende opening kwamen beide ploegen in evenwicht en ontstond een bijzonder interessant middenspel, waarbij de jonge Vleutense ploeg liet zien waarom de jeugd de toekomst heeft. Tegen Geinoord maakten de voormalig jeugdspelers Milan, Daan, Melle en Luc hun debuut in een competitiewedstrijd. Een groot compliment voor de jeugdafdeling is dus weer op zijn plaats. Dat belooft nog wat de komende jaren als er ieder seizoen een erg goede lichting overkomt naar de senioren. 

  Zoals de wedstrijd begon, eindigde deze ook. Wervelend. De wedstrijd had veel kracht gevergd, waardoor de ruimtes op het veld groter werden en daarmee namen de mogelijkheden / kansen weer toe. Geinoord beklaagde zich, volgens velen terecht, over het niet toekennen van een strafschop, waarna Sven en Mounir (kans) en Dennis (mogelijkheid) het helaas niet lukte om namens Peef de openingstreffer te maken. Dat gold eveneens voor ‘onze’ Hamza (hij speelde de afgelopen seizoenen in Vleuten) gelukkig ook niet. David stond weer in de weg. En daarmee eindigde de wedstrijd zoals hij begon. Al had het ook zomaar 3 – 3 kunnen worden. Na afloop zocht iedereen dan ook de kantine op in de wetenschap dat het eerste punt binnen is, dat drie punten erin had gezeten, maar dat een start met een nederlaag ook zomaar had gekund.

  Naast de jonge debutanten afkomstig uit de eigen jeugd, maakten ook Sammy (een continue plaag voor zijn tegenstander), Bishoy (hele goede wedstrijd), Roy (verving de geschorste Lars met verve) en Mounir (hij heeft iets extra’s!) het competitiedebuut voor PVCV. Volgende week hopen we dat Exoce ook zijn debuut zal maken.

  We spelen dan uit tegen het Hilversumse Victoria. Zij zijn dit nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Niet alleen wonnen zij al hun bekerwedstrijden (tegen Woudenberg, Soest en Weesp) en hun eerste competitiewedstrijd (tegen Benschop), maar dat deden zij door maar 1 doelpunt tegen te krijgen in deze vier wedstrijden.

  En dus kunnen we alle support gebruiken om de prima start van de competitie een goed vervolg te geven door een resultaat te halen in Hilversum. De wedstrijd op Sportpark Loosdrecht begint om 14.30 uur. Tot dan.

  Weesgegroet Maria, vol van genade, de heer is met U.