• VV Maarssen -  PVCV  2-2

  Zonde, Zonde, Zonde, mopperend komen de supporters van PVCV na de wedstrijd van de tribune af. Wederom duurde zowel de eerste als de tweede helft 5 minuten te lang voor het keurkorps van Peef. De ploeg verzuimd 3 punten mee naar Vleuten te nemen en doet zichzelf daarmee zwaar tekort. Tot zover het chagrijn in dit verslag. Want kijk mee door de uitslag heen en zie een frisse jonge ploeg die zeer aanvallend voetbal speelt. Deze ploeg nam het op tegen de “betaalde” voetballers van  VV Maarssen. Dit ervaren team deed vorig seizoen lang mee om de titel in deze klasse. Om hun ambities kracht bij te zetten werd er nog een blik spelers gehaald. In de eredivisie wordt de ranglijst veelal bepaalt op basis van de begroting,  in deze 2de klasse is dat (nog) niet zo.

  PVCV stelt daar een team tegenover waarvan alle spelers (op 1 na) in de jeugd van PVCV hebben gespeeld. De trainers en de leider hebben ook hun sporen verdiend in de PVCV-jeugd. En daar doe je het voor als club, al die goede jeugdspelers wil je op een dag in Peefie 1 zien. Herkenbaarheid en clubcultuur, jongens die het clublied uit hun hoofd kennen (wij zijn wit, wij zijn rood, wij zijn Peefie tot de dood). Veel ouders langs de lijn waarmee je herinneringen op kan halen: “Weet je nog in de E2, altijd 8 uur vertrekken, in de stromende regen naar een bijveld in Bunnik?”

  Daarom geen chagrijn in dit verslag, PVCV speelde grote delen van de wedstrijd zeer goed. We waren duidelijk de bovenliggende partij en dit resulteerde 2x in een verdiende voorsprong. De aanvallen hadden zeker nog meer goals op kunnen leveren maar in de afwerking zat het niet helemaal mee. Uiteindelijk velde de topspits van Maarssen het eindoordeel. 2x sloeg hij toe en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

  Maar met deze spelintentie kan de eerste overwinning niet uitblijven. Deze jongens hebben het talent en de wilskracht, nu nog een beetje ervaring zodat wedstrijden over de streep getrokken kunnen worden. Aanvallend voetbal is prachtig om naar te kijken maar de laatste 5 minuten van een wedstrijd mag er gespeeld worden volgens het aloude beleidsplan: Elke bal het dak op of de sloot in!

  Volgende week thuis tegen SV Loosdrecht, komt allen weer kijken!

  Dank je wel Terry!