• PVCV – De Meer    0 - 5

  En wat doe je als je net bent afgedroogd bent door een uitstekend De Meer? Juist, dan drinken we er één en nemen zelf de microfoon ter hand (Sjoerd moest aan de bak - zanger 2 haakte na een paar Utrechtse meezingers ziek af en hij was al de vervanger van zieke zanger 1; beiden beterschap). Sjoerd mag dan wel geblesseerd zijn en node worden gemist, maar hij zingt graag en bleek ook nu een prima medicijn te zijn tegen een dik verdiende nederlaag.

  Natuurlijk hadden we het graag laat gemaakt, bij onze partners geëxcuseerd voor het aangeschoten en te laat thuiskomen met drie punten als excuus, maar dat heeft er deze wedstrijd geen moment ingezeten. De Meer ging heel verdiend met de punten naar huis. In de eerste helft was het al een spel tussen kat en muis en dan hebben we het niet alleen over een kwaliteitsverschil, maar zeker ook over gedrevenheid. De Meer had de vorige wedstrijd verloren en had duidelijk afgesproken om niet nog een keer te verliezen. Peef had wellicht ook iets afgesproken, maar de werkelijkheid was dat de ploeg van Trainer Maas een ongeïnspireerde en uitgebluste indruk maakte. Dat kan een keer gebeuren, maar De Meer is daar niet de tegenstander na om dat ongestraft te laten. Daar hebben zij een te gemotiveerde en goede ploeg voor.

  Het Amsterdamse overwicht leverde in de eerste helft alleen weinig kansen op. Het duurde zelfs tot de 38e minuut tot De Meer haar eerste kans kreeg. Tot chagrijn van iedereen werd de bal fantastisch ingeschoten en dat bleek de opmaat te zijn voor een treurige zondagmiddag. De treurnis werd nog voor rust verder gevoed, nadat uitgerekend Utku zijn terechte tweede gele kaart kreeg. Dat gebeurde net voor rust en dat maakte de opdracht voor de Vleutense ploeg erg ingewikkeld.

  Het in ondertal moeten spelen deed Peef een klein kwartier goed. De spirit was voor even terug en De Meer had moeite met druk zetten. Dani was op 10 gaan spelen en Sven O. en Jeffrey waren na de rust in de ploeg gekomen. Sven en Julian maakte plaats voor hen. Maar toen de 0-2 viel – in de 57e minuut – was de ban gebroken. PVCV schoot zelf eerst in de 60e minuut voor de eerste keer op het Amsterdamse doel, maar daarna was De Meer weer aan zet en dat leidde uiteindelijk tot een zeer verdiende 0-5 nederlaag.

  Maar goed, we hebben er één opgenomen en maken ons vanaf dinsdag weer op voor de volgende wedstrijd. A.s. zaterdag spelen we voor de beker thuis tegen het Almeerse Buitenboys. De onbetwiste koploper in de 3e klasse – 7 gespeeld en 21 punten – komt dan naar Vleuten en zal zichzelf kansen toe-eigenen. We zijn benieuwd of trainer Maas zijn ploeg weer geïnspireerd en fit krijgt. Desney, veel succes met je herstel.

  Wat rest is onze kantinevrijwilligers nog even een geweldig compliment te maken. Ze doen het geweldig en ook de controle van de Coronapas loopt uitstekend. Dank jullie wel voor jullie grote inzet!

  Oh ja Suzanne, volgende week toch maar weer je oranje trui aan....