• Prima start PVCV in Benschop

  Benschop 1 - PVCV 1 (1-3) 2-4

   

  Zaterdag 1 september begon het seizoen dan officieel voor het vlaggenschip van PVCV. Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd in en tegen Benschop op het programma. In de voorbereiding werden alle wedstrijden winnend afgesloten. De verwachtingen voorafgaand aan deze wedstrijd waren dan ook torenhoog. Benschop dat afgelopen seizoen kampioen werd in de 3e klasse, was op papier een tegenstander om rekening mee te houden.

  PVCV begon sterk aan de wedstrijd. Met een hoog baltempo en druk na voren werd geprobeerd Benschop te bestrijden. Benschop begon de wedstrijd met veel mensen voor de bal, waardoor de ruimtes in de omschakeling groot waren. PVCV profiteerde hiervan en na 15 minuten wist Daniel met een splijtende pass door de as van het veld Dennis te bereiken die helemaal alleen op de keeper kon afgaan samen met Bas en Max. Dennis wist eenvoudig de keeper te omspelen en kon zo de 0-1 aantekenen. Benschop leek wakker te zijn en maakte jacht op de gelijkmaker. Regilio werd een aantal keer serieus getest, maar wist het doel schoon te houden. PVCV bleef ook gevaarlijk en na een foute inspeelpass van Benschop kon Bas eenvoudig de bal langs de keeper schuiven. 0-2 en nog maar 20 minuten gespeeld?? Je zou verwachten dat Benschop nu gewaarschuwd zou zijn voor twee, maar niets bleek minder waar. In de 30e minuut kon PVCV via een prima aanval over de rechterkant wederom scoren. Bas bediende Dennis op maat en die nam na eenmaal stuiten in de zestien bal op z’n slof en scoorde de 3-0. PVCV leek met een 0-3 voorsprong de rust in te gaan. Benschop mocht vlak voor rust nog een vrije trap nemen. Deze werd gevaarlijk de zestien ingedraaid en na een onoplettendheid in de defensie van PVCV binnengekopt door Benschop. Met een 1-3 stand ging PVCV de rust in.
  De tweede helft was het speelbeeld niet veel anders. PVCV hoefde niet zo nodig meer en Benschop kon niet echt een vuist maken tegen het volwassen spelende PVCV. Beide ploegen werden nog een keer gevaarlijk voor de goal en konden beiden scoren. Bas veroverde een kwartier voor tijd knap de bal halverwege de helft van Benschop na en doeltrap van Regilio. Hij speelde zich zelf knap vrij en zag in z’n ooghoeken de keeper van Benschop een paar meter voor de goal staan. Bas bedacht zich geen moment en haalde uit vanaf een meter of 30/35! U raad het al??de bal verdween achter de keeper in de verre hoek en met een 1-4 stand was de wedstrijd beslist. Na een mooie aanval in de slotfase deed Benschop nog iets terug en bepaalde de eindstand op 2-4. Een goede overwinning voor de mannen uit Vleuten die deze middag door afwezigheid van John en Ralph, onder bezielende leiding stonden van Gerard van Rooijen(trainer 2e ) en good old Wiltjan de Boer. Wiltjan namens de selectie bedankt!,
  14e minuut 0-1 Dennis (assist Daniel)
  22e minuut 0-2 Bas (assist Dennis)
  31e minuut 0-3 Dennis(assist Bas)
  73e minuut 1-4 Bas (zelf gecreëerd)

  Opstelling:
  Regilio Renswouw;
  Luc Laurent,Damian Schipper(46,Munzur Karadag)Michael de Valk, Dion van der Gun;
  Sander van der Woude(78,Mike Wiss),Sam van Breukelen, Daniel Kovacev(60,Thom Lit);
  Max Ramaekers, Dennis Boeijen, Bas Jansen