• Afgelopen zondag alweer de laatste thuiswedstrijd van 2022 voor onze mannen. 2022 en thuiswedstrijden is geen succes gebleken voor onze mannen. De vorige keer dat er een thuiswedstrijd werd gewonnen, was op 6 mei jl. tegen Ardahanspor (3-0) en daarvoor op 20 maart tegen Sporting´70 (5-1). Twee thuiszeges dus dit jaar, en de eerste vier thuiswedstrijden dit seizoen leverden geen nieuwe driepunters op. Sterker nog, van de acht punten die we tot nu toe behaalden dit seizoen haalden we er zeven buiten Vleuten. Dus wilden we maar al te graag het Sinterklaasweekend beginnen met de eerste thuiszege van dit seizoen en de derde van het kalenderjaar. Gelukkig hoefde Gijs voor de verandering eens geen stressvolle belletjes te plegen naar zijn jeugdteam, want we hadden 14 man die te trappelen stonden om te beginnen voor de pot tegen middenmoter Kampong 21. Tim en Djavi waren erbij als toeschouwer, Ruud en Koen A ontbraken nog. Jurre had na de slappe pot tegen Zwaluwen besloten even een pauze te nemen van ons team tegen Nieuw Utrecht en besloot zelf het heft in handen te nemen: hij ging spelen tegen Kampong. We probeerden na de eerste competitiezege van dit seizoen in de vorige wedstrijd bij Nieuw Utrecht (0-2) onze ´winning streak´ uit te breiden tot twee. Zou dat gaan lukken?

    Qua opkomst zaten we er warmpjes bij, qua weersomstandigheden was dat wel anders. Een graadje of drie plus een ijzige wind maakte de kantine een fijn alternatief voor het koude kunstgras. Hierbij dien ik een officieel verzoek in voor warme dekens voor de wisselspelers (hoewel de dikke jas die Youri had meegenomen ook uitkomst bood tegen de kou). Even leek het erop dat het ontbreken van twee leden van de Big Five (Tim en Koen B) en het ontbreken van de Youri Special Peefie 6 de das om zou doen: Kampong kwam al vroeg op voorsprong door een soort halve omhaal waar Jens geen antwoord op had. Maar daar dachten onze mannen anders over. Uit een ´assist´ van Mike, die een schop kreeg in de 16, mocht Guido aanleggen voor zijn eerste van dit seizoen en vanaf de stip schoot hij raak. Diezelfde Mike, die de smaak te pakken heeft wat goals betreft, was na zijn vakantie in Dubai gaan acclimatiseren op Texel en dat betaalde zich uit. Hij had geen last van de winterse omstandigheden en na klaarleggen van Paul Schuttenbeld schoot hij de bal heerlijk van net buiten het strafschopgebied in de rechterbovenhoek. Aan de andere kant was Jens alert met een mooie redding. Hij denkt misschien dat hij met zijn showduik de fotografen een plezier doet, maar aangezien hij bij het zesde zit (en niet bij Hermans team waar je nog weleens kans hebt jezelf op een foto te zien staan) kreeg hij geen flitsende foto maar wel het applaus van de weinige maar trouwe toeschouwers. De voorsprong leek nog uitgebouwd te gaan worden toen Koen B een mooie kans kreeg, maar net zoals tegen Nieuw Utrecht kreeg hij de bal er niet in: recht op de keeper. Iemand van de Big Five moet deze toch eigenlijk maken. Ondanks deze misser ging Peefie met een 2-1 voorsprong de rust in, nog niks beslist.

    Na rust zou dat inderdaad blijken, want Kampong kwam sterk terug. Na een goede eerste helft zakten onze mannen traditioneel in de tweede helft weer wat weg, maar er bleef gestreden worden en inzet was er de hele wedstrijd. Nadat Renze al de helpende hand bood als vlagger en een goal van de bezoekers werd afgekeurd wegens buitenspel na een conclaaf met de scheidsrechter, kon Jens even later wel vissen na een schitterende vrije trap in dezelfde hoek waar Mike voor rust ook zo mooi in had geschoten. Centraal op het middenveld kon Kampong telkens de vrije man vinden, en dat werd ook benut doordat deze man na een soepele maar toch iets te makkelijk lopende aanval de 2-3 kon maken met nog weinig tijd te spelen. Peefie moest aan de bak, en daar hadden we de ideale man voor. Hij maakt misschien regelmatig hands, loopt soms iets te vroeg de helft van de tegenstander op en doet er goed aan de Sint om nieuwe voetbalsokken te vragen maar hij staat er wel weer iedere week. Spits Ruben had Mike al zien scoren en als mede-lid van de Big Five kon hij niet achterblijven. Na een assist van Guido maakte Rubinho met een heerlijke omhaal de gelijkmaker en was hij opnieuw trefzeker. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang, want nadat een voorzet vanaf rechts nog kon worden binnengewerkt door de aanvaller van Kampong werd de eindstand bepaald op een wat zure en onnodige 3-4. Zonde, maar gelukkig was er al snel na afloop ruimte voor positiviteit: Peefie had de hele wedstrijd gestreden en zeker in de eerste helft goed gespeeld. Een prima penalty en twee wereldgoals waren helaas net niet genoeg in een heel spannende wedstrijd met schitterende doelpunten van beide kanten. Maar qua spel ging er een hoop goed en na de wedstrijd was het al gauw weer ouderwets gezellig: dat is minstens net zo belangrijk. Komend weekend alweer de laatste wedstrijd van 2022 uit bij Riverwijkers, en daarna de winterstop in. Hopelijk kunnen we het jaar goed afsluiten!