• Afgelopen zondag weer een belangrijke wedstrijd voor onze mannen. Nadat de week ervoor een goede wedstrijd was gespeeld tegen Vreeswijk en er in de slotfase een meer dan verdiend punt werd binnengesleept, wachtte nu de altijd lastige derby tegen buurman SCH in Harmelen. In de thuiswedstrijd van 2 oktober startte Peefie prima maar scoorde het niet, waarna SCH de regie overnam en uiteindelijk vrij simpel met 0-2 won. Ook de twee keer daarvoor verloren we van deze ploeg zonder te scoren (2-0, 0-4). Nu dus de uitwedstrijd op een droog en gelukkig niet al te koud Sportpark Bijleveld, op tien minuutjes fietsen van onze eigen thuishaven. Maar het werd improviseren voor Gijs, want we hadden een hele waslijst aan afwezigen. Ruud, Tim, John, Desley en Youri ontbraken, waardoor we in alle linies mensen misten en het een beetje schuiven was met posities en opstellingen. Gelukkig waren Jurre, Djavi en Wisse bereid om ons uit de brand te helpen.

    Het eerste kwartier werden onze mannen echter meteen met de rug tegen de muur gezet door de thuisploeg. Veel ballen werden ingeleverd en Peefie had moeite om de bal lang in het bezit te houden. Achterin piepte en kraakte het en al snel leverde het de openingstreffer op, even later gevolgd door de 2-0. SCH liet kansen liggen om verder uit te lopen en PVCV kwam meerdere malen goed weg. Linksback Koen bakte er het eerste halfuur geen pepernoot van en dus werd besloten om Floris´ vlaggenstokje aan hem over te dragen waarna het beter ging lopen. Dat leverde ook een heerlijk uitgespeelde aansluitingstreffer op: via Jens en Wisse kwam de bal bij Ruben, die de bal keurig aflegde op Djavi. En mede dankzij het vertrouwen van zijn coach Gijs (´Ik dacht dat je ging missen´) schoot onze invalaanvaller de bal met zijn buitenkant tegen de touwen. Peefie stond in deze fase eventjes met tien man na een overtreding net buiten de 16 wat Niels een gele kaart opleverde, maar die fase kwam het gelukkig zonder kleerscheuren door. Een achterstand met perspectief na 45 minuten.

    Na rust gingen onze mannen op zoek naar de gelijkmaker, maar op een vervelend moment wist SCH er toch 3-1 van te maken: nadat Guido de bal eerst met kunst- en vliegwerk weghaalde ging de rebound er alsnog in. Peefie liet zich echter niet uit het veld slaan en opnieuw kwamen we terug: op aangeven van topscorer Mike (die geen zeven maar al tien goals heeft dit seizoen, hierbij officieel in ere hersteld!) schoot Ruben keurig de bal in de verre hoek voor de 3-2. Helaas wachtte ons weer een ondertalsituatie, want Gijs werd ook een gele kaart getoond voor praten tegen de scheids. Het maakte de opdracht om gelijk te maken lastiger, en dat werd het al helemaal nadat de spits van SCH helemaal vrij de 4-2 kon inkoppen. De wedstrijd was helemaal beslist nadat een aanvaller van SCH in ogenschijnlijk ruime buitenspelpositie de 5-2 over Jens heen kon tikken. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van Niels en zelfs nadat hij met hem in gesprek ging besloot hij de goal te geven omdat er iemand van ons nog op de 5 meter zou hebben gestaan. Een zeer controversieel doelpunt maar wel één die de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand 5-2.

    Een erg lastige wedstrijd met alles erop en eraan: veel goals, grote missers, arbitrale dwalingen en gele kaarten. Helaas toch aan het kortste eind getrokken maar nu in ieder geval wel een paar keer sterk teruggekomen met mooie goals! Te weinig voor een punt, maar genoeg om over na te praten op weg naar de volgende wedstrijd. Die is vanwege de carnavals/voorjaarsvakantie pas op 5 maart, dan nemen we het thuis op tegen Kampong 11. Hopelijk weer een mooie pot!