• Afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd van 2022 voor Peefie 6. Een jaar met pieken en dalen voor onze mannen, waarin we mooie overwinningen boekten zoals bijvoorbeeld in maart tegen Hercules en Sporting. Een jaar waarin we kampioen Vreeswijk in mei het vuur aan de schenen wisten te leggen en in september zeven keer scoorden tegen Abcoude. Een jaar waarin Gijs het net vond in een, hoe kan het ook anders, zespuntenwedstrijd tegen Nieuw Utrecht. Een jaar waarin we als derde eindigden na een supermooi seizoen 21-22. Maar ook een jaar waarin het aantal overwinningen toch drastisch is afgenomen de afgelopen maanden. En dan is die voorlaatste plek waar Peefie 6 nu terug te vinden is toch even wennen na die zo succesvol verlopen competitie van afgelopen seizoen. Maar het is wat het is, en het is zaak om iedere week te proberen puntjes te sprokkelen. Tegen Kampong ging het lange tijd goed en leken we op weg naar een prima gelijkspel, totdat we nog tegen een late tegentreffer aanliepen. Aan de Koningsweg bij Rivierwijkers, dat net zoals Kampong in de middenmoot staat, wilden we nu wel een goed resultaat binnenslepen. Maar de thuisploeg is dan wel de enige ploeg die tot nu toe van koploper Faja Lobi won. We waren dus gewaarschuwd. Gelukkig was de opkomst net zoals tegen Kampong prima. Koen A en Tim ontbraken helaas nog met blessures, maar Ruud was gelukkig terug in de verdediging en ook Desley besloot na lang beraad om door de padel-pijn heen te bijten. Sterker nog, voor de wedstrijd benadrukte hij nog even zijn belangrijke positie binnen het team. Dat we vorige keer hadden verloren met een 90 minuten spelende Desley, was duidelijk de schuld van de anderen op het veld. Maar waar hij droomde van een basisplek, mocht hij zich van Gijs op een andere plek bewijzen het eerste halfuur. Zoals het oude spreekwoord luidt: liever een Des langs de kant met vlag in de hand, dan weer een pijnlijke knie voor onze Padesley.

    Maar zou het dan toch aan Des liggen? Feit is dat Peefie het moeilijk had in de beginfase en dat Rivierwijkers op het middenveld telkens de vrije man kon vinden. Een deja-vu naar vorige week, toen Kampong dat in de tweede helft ook al lukte. En al snel kwam er gevaar vanaf Utrechtse kant: Jens moest reddend optreden en een mooi afstandsschot van de thuisploeg raakte de lat. Er moest iets veranderen en na een tijdje ging het beter lopen bij onze mannen. Ruben was heel erg dichtbij: uit een corner van Koen B nam hij de bal goed aan en schoot hard in, maar de bal werd net van de lijn gehaald. Zuur voor onze spits, die onze beste veldspeler was. Balvast en sterk stichtte hij constant gevaar met voorzetten en dribbels, die helaas niet tot doelpunt werden gepromoveerd. De mee opgekomen Ruud was dichtbij, maar zag de bal nog net weggehaald worden. Net toen Peefie beter in haar spel kwam, viel de zure 1-0 voor de thuisploeg en moesten we de eerste helft uitspelen met een man minder na een gele kaart voor Gijs. Dat leverde geen verdere tegengoals meer op en zo zochten we de kleedkamer op met een nipte achterstand.

    Na rust kon Gijs er al snel weer inkomen en ging Peefie op zoek naar de gelijkmaker. En als een wat vroeg kerstwonder zakten onze mannen eens niet weg in de tweede helft, maar bleef het aanvallen en consistent spelen. En dat leverde ook de verdiende gelijkmaker op: na een assist van Youri schoot Mike alweer zijn zesde competitiegoal binnen! Wel moesten we in de tweede helft weer even met een man minder toen Desley aan de noodrem trok: een tackle van achteren leverde hem een gele kaart op. Wel op zoek naar de voorsprong, en dat was Peef helaas niet gegeven: een afgekeurde goal voorkwam dat. Aan de andere kant kwamen we heel goed weg nadat Rivierwijkers een penalty naast mikte. Een speler van Rivierwijkers vond daarna ook het doel niet en raakte de bal maar half. Daar kwamen we twee keer goed weg. Even later was het wel 2-1: na een communicatiefout bij een corner kon de vrijstaande Rivierwijker de bal inschieten en kwam Koen volgens Jens ´30 cm te kort´ om de bal nog weg te halen. Diezelfde Jens vervulde daarna meerdere malen een heldenrol, want in meerdere 1-tegen-1 situaties kwam hij iedere keer als winnaar uit de strijd en hield hij ons in de wedstrijd. Maar het geluk was niet met ons: weer een afgekeurde goal na vermeend hands van Desley en een bal die dit keer net voor de lijn werd weggehaald na een geplaatste poging van Broekie die zag dat de keeper uit zijn doel was.

    Een wedstrijd die ook zomaar in 5-5 had kunnen eindigen, werd 2-1 voor de gastheren. Een opnieuw zure en onnodige nederlaag, maar het betere spel van de afgelopen weken biedt gelukkig ruimte voor wat positiviteit. Hopelijk kunnen we in 2023 die lijn vasthouden en nu ook wat punten gaan binnenslepen, want daar zijn we dit seizoen (nog) bepaald niet sterk in. Fijne kerst en gelukkig nieuwjaar. Op naar een sportief, succesvol en bovenal gezellig 2023!