• Afgelopen zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Peefie 6. Na de ruime thuisnederlaag tegen Faja Lobi was het zaak om uit bij Zwaluwen de draad weer op te pakken. En dat was meteen ook een kans op een soort revanche, want in de beker hadden we op bezoek bij het vierde van Zwaluwen met 3-1 verloren. Nu was het derde onze tegenstander, een ploeg in goede doen die drie van de eerste vijf wedstrijden had gewonnen. We waren dus gewaarschuwd. Tim was geblesseerd maar kwam wel kijken. Ruud en Renze ontbraken, dus met 13 man richting Kanaleneiland voor een pot waar we toch wel hoopten op de eerste driepunter.

    Maar voor de wedstrijd kwam er verschrikkelijk nieuws. Onze geliefde Burcht bleek de dag ervoor beroofd. De politie kijkt vreemd op, want er is geen geld of andere kostbaarheden meegenomen. Enkel alle ingrediënten voor Burcht Specials zijn gestolen. De autoriteiten tasten nog in het duister, maar ooggetuigen schijnen in de buurt rond een uur of één enkele spelers van een bepaald Vleutens voetbalteam gespot te hebben. Wat hiervan waar is wordt nog onderzocht. Wel kwamen enkele spelers, die we vanwege privacyredenen niet met volledige naam zullen noemen, onder verdachte omstandigheden te laat. Desley K. was te laat, evenals reisgenoot Paul van den B. B., die volgens K. het best beschreven kon worden als ´brak´, bleek echter makkelijk aan te wijzen als vlagger. Een taak die hij met verve zou uitvoeren. Ondanks dat John van V. (net) op tijd was en claimde ´om half 12 naar bed gegaan te zijn´, vertelde zijn gezicht een ander verhaal. Desondanks stond voor hem wel een basisplek klaar naast Gijs. En met de mysteries rondom de Burcht nog onopgelost, begon Peefie aan de lastige taak de nummer 5 van de ranglijst te verslaan.

    En het begin in een zonnig Utrecht was goed! Koen B stuurde Mike met een dieptepass richting het doel van Zwaluwen, en hij schoot de bal koeltjes binnen in de lange hoek. Voor Koen zijn vierde assist en voor Mike alweer zijn vierde goal van dit seizoen, waardoor hij zich bij de Big Five mag voegen als mede-topscorer met Ruben. Het bleek echter een historisch korte voorsprong want door een zeer knappe goal van de Zwaluwen-spits, met een halve omhaal perfect in de hoek, werd de stand meteen weer gelijkgetrokken. Peefie kreeg kort voor rust nog een mooie kans uit een indirecte vrije trap, maar deze bal raakte Mike minder lekker. Wel fijn voor de cornervlag, krijgt deze ook eens een bal. Met een gelijke stand de rust in.

    Tweede helft.

    .......................

    Laten we zeggen dat er na 90 minuten een 4-1 eindstand in het voordeel van Zwaluwen op het bord stond. En dat we aan deze erbarmelijk slechte tweede helft, waarin om één of andere reden alle organisatie, inzet en beleving opeens ontbrak, in dit verslag verder geen woorden meer vuil moeten maken. Duidelijk is wel dat er echt iets moet veranderen aan ons spel, willen we die eerste driepunter in de competitie gaan binnenslepen. Het begin van de wedstrijd was goed en de eerste helft niet zo slecht als de tweede, dat zijn de positievere punten. Komende zondag een zeer belangrijke wedstrijd op bezoek bij hekkensluiter Nieuw Utrecht. Hopelijk kunnen we het tij snel keren, als we kijken naar ons prima spel in de eerste vijf competitiewedstrijden weten we dat we wel echt beter kunnen. Aftrap 11.00 in Rijnvliet.