• Afgelopen zondag stond dan na een maandje weer eens een uitwedstrijd op het programma. Met het altijd lastige bezoek aan VVIJ hoopten onze mannen de zure smaak van de onnodige nederlaag tegen Kampong (0-1) weg te spoelen. Dat beloofde een pittige klus te worden, want buiten het feit dat we een sterke ploeg tegenover ons hadden - de vorige uitwedstrijden tegen VVIJ eindigden in 5-0 en 3-0 - misten we ook nog eens flink wat spelers. Ruud, Niels, Sjoerd, Desley, Tim en Mike waren er niet bij op het veld, Ruud gelukkig wel langs de kant voor morele support. Onze topscorer Mike ligt er helaas voorlopig uit, we hopen natuurlijk op een voorspoedig herstel voor de hele ziekenboeg en onze trouwe supporter Jurre die ook geblesseerd is. Gelukkig weet onze Ruben dit seizoen ook regelmatig het doel te vinden. Wissel staan is iets waar onze spits letterlijk en figuurlijk schijt aan heeft, dus was voor hem een plekje voorin gereserveerd. Ook de vlaggenstok was gereserveerd, maar dan voor Floris die ondanks het zetten van twee wekkers wakker werd om een uurtje of half elf met een lege telefoon. De stoet naar IJsselstein was al lang en breed ingerukt, dus zat er niets anders op dan Dethmers senior even lief aan te kijken. De aftrap werd nog gehaald door onze Flo, waarna hij de vlag ter hand mocht nemen. Djavi en Wisse kwamen ons uit de brand helpen zodat we toch ook nog een paar wissels hadden. De vorige keer wisten we in eigen huis bijna te winnen en knokten we ons naar een verdienstelijk 2-2 gelijkspel, dus daar moesten we ons aan vasthouden.

    Peefie had het gedurende de hele wedstrijd moeilijk met het altijd lastige VVIJ, die beschikken over fysiek sterke spelers en elkaar ook in deze wedstrijd weer erg makkelijk wisten te vinden. Het was zaak de IJsselsteinse aanvallen af te slaan en zelf proberen een openingstreffer te forceren. De ziekenhuisballen die Koen gaf het eerste halfuur hielpen natuurlijk niet mee. Gelukkig hadden we onze kickbokser John achterin staan, die weer de ene na de andere bal wist weg te halen. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat de tegenstanders geïntimideerd opkeken van zijn legerkleurige boksbroekje, die iedere aanvaller de stuipen op het lijf joeg. Deze bijzondere kledingkeus was mogelijk gemaakt door een vergeetachtige John, een behulpzame Ruben die nog een extra broekje bij zich had van zijn andere sportieve passie en een niet behulpzame Renze. Deze had wel een extra broekje mee maar besloot tot hilariteit van allen om deze nog even achter te houden. John was zo onder de indruk van zijn prestaties in de boksbroek dat hij, na het ontdekken van Renzes goed gelukte grap in de rust, toch besloot de wedstrijd uit te spelen met het enige broekje van Ruben wat tenminste wel schoon bleek te zijn.

    En een beetje tegen de verhouding in kwamen onze mannen wel op voorsprong! Ondanks dat onze Jens het er niet helemaal mee eens was, gaf Youri de bal een haal naar voren in de loop van Ruben. Die wachtte, wachtte, wachtte nog maar even en punterde hem daarna zo in de rechterbenedenhoek. Helaas zette Peefie daarna een wereldrecord voor snelst weggegeven voorsprong want uit de daaropvolgende corner voor VVIJ kon een IJsselsteinse aanvaller ongehinderd vallend binnenkoppen. En even later kwamen we toch weer op achterstand na opnieuw een corner van de thuisploeg: we kregen de bal niet weg, de aanvaller kreeg de bal mee en schoot hard binnen. En ondanks het harde werken van onder meer Ruben, voor wie het wel echt een heerlijke wedstrijd was met zijn al even fysieke opponenten, en Wisse kregen we de gelijkmaker voor rust niet meer op het scorebord. Met een achterstand aan de thee.

    De tweede helft bleef de ploeg uit IJsselstein sterk en moest Peefie in de achtervolging om te proberen de stand gelijk te trekken. En daar lag zeker wel ruimte voor, maar helaas werd het balbezit uiteindelijk toch vaak weer verloren voordat het echt gevaarlijk werd. Aan de andere kant kwam VVIJ er af en toe snel uit, maar daar stond Jens op zijn post. Ook hij kon echter de 3-1 van VVIJ niet voorkomen. Daarna bleven onze mannen het proberen, maar overheerste toch de slordigheid en wisten we het helaas niet meer spannend te maken. Een nederlaag met echter ook wat positieve punten: geen strafschop of gele kaart tegen, dat is alweer eventjes geleden. Deze zondag opnieuw een zware tegenstander: nummer 2 Woerden komt op bezoek. Aftrap 11.30 op ons eigen sportpark!