• Afgelopen donderdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-22 voor Peefie 4. En een bijzondere ook, want we namen het dan eindelijk op tegen de 'kindjes' van Gijs en Youri. En wie nu denkt dat ze gesetteld en een gezinnetje zijn begonnen, heeft het mis. Het betreft hier het jeugdteam dat de altijd fanatieke Gijs en Youri onder hun hoede hebben. Al meerdere malen hebben we gelukkig gebruik kunnen maken van de 'jonkies' van de JO17-2 als onze opkomst weer eens gevaarlijk laag bleek te liggen. Maar nu namen ze het dus op tegen ons, en dus ook tegen hun eigen coaches. Het ene moment zitten ze vrolijk met je in de Goliath in Walibi, het volgende moment loop je het risico dat ze je knieschijf eraf trappen. Zo kan het gaan bij PVCV. Een extra bijzondere en belangrijke pot dus, en de spanning in de kleedkamer was merkbaar. Met name onze aanvoerder kwam toch wel wat gespannen over. Bij een nederlaag zouden ze dit hem en Youri namelijk niet snel laten vergeten.

    En dat de jonkies erop gebrand waren om ons een lesje te leren was meteen duidelijk. Niet alleen verliep hun warming-up iets professioneler dan die van ons, aan het begin van de wedstrijd spatte de felheid er vanaf. Het leverde dan ook de 0-1 op na een mooi schot in de hoek. Na ongeveer een kwart wedstrijd ging het beter lopen bij Heren 4, en dat leverde ook een penalty op na een overtreding op Ruben. Of toch niet? Volgens de scheids lagen de lijnen van de zestien meter een stuk meer naar binnen, en daarom werd een overtreding die twee meter binnen het strafschopgebied was slechts een vrije trap. Gelukkig wist vanzelfsprekend Koen A voor de gelijkmaker te zorgen uit een vrije trap van Ruud die via Desley voor zijn voeten kwam. Ruststand 1-1.

    Na rust bleef Peefie 4 zoeken naar de gelijkmaker. De lange bal was regelmatig voor ons en zo konden onze mannen kansen blijven opbouwen, wat ook leidde tot de voorsprong. Na een assist van Youri kon Ruben de 2-1 binnenprikken, een voorsprong die echter weer teniet werd gedaan door een schitterend afstandsschot van een JO17-2-speler die wel heel veel vrijheid kreeg om uit te halen. Koen A kreeg kansen op meer goals voor zijn collectie, maar tot drie keer toe had hij met het hoofd zijn dag niet na corners van Koen vd Berg. Koen B liet zich echter niet uit het veld slaan en besloot dan maar iemand anders te bedienen. Na een op het juiste moment gegeven pass van Desley gaf hij de bal voor op Ruben, die hem in twee instanties het netje in schoot voor opnieuw een voorsprong, die weer geen stand zou houden. Paul van den Broek was op zoek naar een nieuwe assist, maar in zijn ijver gaf hij die wel aan het verkeerde team nadat een pass op Gijs werd onderschept en uiteindelijk werd afgestraft. Na een stop van ongeveer een kwartier omdat alle ballen onvindbaar leken, konden we na een zoekactie toch nog de wedstrijd afmaken. Na een grote kans voor onze officieuze derde keeper Djavi en nog een kans aan de andere kant voor Ruben die beiden onbenut bleven, moesten strafschoppen toch voor een beslissing zorgen. Youri miste zijn penalty en zal dit waarschijnlijk nog een tijd aanhoren. Ook grote Koen miste zijn penalty, maar aangezien dit zijn bedoeling was om Djavi zijn penalty te onthouden zal het hem vergeven zijn. Hij heeft al praatjes genoeg, zelfs nadat hij onze Ruud nog even had begroet met een flinke elleboog. Volgende keer toch maar weer in het doel plaatsnemen, Djavi!