• Nu corona ook het amateurvoetbal weer steeds meer in zijn greep krijgt (geen publiek, geen trainingen), was het de vraag hoe het programma tot aan de winterstop eruit zou komen te zien. En gelukkig kwam er vorige week groen licht vanuit Zeist: de wedstrijden tot aan de winterstop mogen doorgaan. Op Pakjesochtend 5 december stond er daarom toch een mooie wedstrijd op ons eigen hoofdveld op het programma, tegen JSV 2 uit Nieuwegein. Een oude bekende van ons, want twee seizoenen geleden zaten we ook al met dit team in de competitie. In september 2019 wonnen we toen uit met 0-1, dankzij een rake knal van Renze. De return in februari 2020 (weet u nog, voor corona) eindigde in 0-0. Het beloofde dus een wedstrijd te worden tussen twee gelijkwaardige ploegen. Toch wilden we vandaag wel graag de drie punten in Vleuten houden, want JSV bezette voor aanvang van deze wedstrijd de elfde plek. Wijzelf willen graag onze mooie vierde plek verdedigen. Dat moest dan wel gebeuren zonder Ruben (geblesseerd), Paul van den Broek (geblesseerd na de vorige wedstrijd), Renze (afwezig) en Youri (niet fit). Youri was er wel bij om zijn team te steunen.

    Zo vaak spelen we niet op ons hoofdveld (eerste keer in 14 maanden), dus Peefie wilde er wat van maken en zocht meteen de aanval. Het leverde een mooie kans op voor Koen Adamsky, die net over schoot. Floris en Koen van den Berg wisten niet te profiteren van een 2 tegen 1 situatie: de keeper lag in de weg. En ook Paul Schuttenbeld, wiens gelijkmaker tegen Rivierwijkers zorgde voor een verdiend punt, wilde meteen de volgende goal ook op zijn naam schrijven. Zijn pogingen, net zoals die van Koen van den Berg uit een passje van Desley, troffen van afstand helaas geen doel. Even later brak Peef toch de ban. Uit een vrije trap vlak voor de 16 wilden Koen Adamsky en Paul Schuttenbeld allebei wel een slaatje slaan: het was Koen die hem nam en hij schoot 'm heerlijk in de rechterhoek van het doel. Daarna besloten we voor Sinterklaas te gaan spelen, wat JSV terug in de wedstrijd bracht. Zij kregen van ons cadeau: een onhandig weggegeven vrije trap randje 16, een 'hete aardappel' van Jens en drie man van JSV die ongehinderd konden inlopen en de gelijkmaker konden binnenschuiven. Nadat die cadeautjes waren uitgepakt, liet Peefie zich niet van de wijs brengen en na balverlies van JSV maakten we onze mooiste aanval van de wedstrijd. Op aangeven van Guido schoot Tim ons weer op voorsprong, een heerlijk uitgespeelde treffer. Een flinke tegenvaller was het uitvallen van Koen Adamsky na een botsing met de keeper. We hopen dat hij goed herstelt en dat hij snel weer bij ons op het veld staat.

    Na rust bracht JSV er een paar nieuwe spelers in en dat gaf de bezoekers zeker een impuls, want na rust moest Peefie 4 hevig in de achteruit. Mooi opbouwen was er niet meer bij, en het wegroeien van de vele Nieuwegeinse aanvallen was het devies. Gijs, Ruud, Luuk, Guido en Niels wisten er wel raad mee. Met name Guido moest na afloop wel pijn hebben aan zijn gewrichten na vijftien halve omhalen en veertig kopballen om de bal maar bij Jens vandaan te krijgen. Jens die zich trouwens prima herstelde, want hij zat de gelijkmaker in de weg door heldhaftig zich tegen ieder schot en iedere voorzet aan te werpen. Iedereen droeg zijn steentje bij en er werd keihard geknokt. Soms zelfs het knokken een beetje letterlijk genomen, echt mooi voetbal zat er niet meer echt in. Behalve dan uit onze gevaarlijke counters: Luuk ging regelmatig mee naar voren en stichtte daar gevaar. Zijn pass op Tim werd helaas niet gepromoveerd tot assist omdat ook hun keeper in de weg lag. Desley was nog heel dichtbij uit een corner van Koen van den Berg, maar zijn kopbal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het de hele tweede helft spannend, maar op karakter en werklust wist Peefie 4 de zege over de streep te trekken! En zo staan we nog altijd heel keurig in de subtop, op slechts vier punten van koploper Vreeswijk (die wel 2 wedstrijden minder heeft gespeeld). Een ander mooi feit is dat we in de afgelopen 7 competitiewedstrijden slechts 1 keer verloren (Vreeswijk-uit) en al vier overwinningen boekten. Een knappe teamprestatie! Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Ardahanspor in Lunetten.