• Gisteren de eerste thuiswedstrijd van de competitie voor Peefie 6. En niet zomaar één, want de buren van SCH´44 kwamen naar sportpark Fletiomare-Oost. Een echte derby dus, en ook tegen hetzelfde sterke team waar we in 2019 en 2021 al tegen streden. Deze ontmoetingen werden echter allebei verloren zonder ook maar een doelpunt te maken, dus daar wilden we nu verandering in brengen. Na het goede spel dat we vorige week bij Vreeswijk op de mat hadden gelegd en het verdiende gelijkspel (1-1), wilden we vandaag voor de eerste driepunter in eigen huis gaan. En aan de opkomst zou het niet liggen, want op Des en Renze na was iedereen aanwezig en fit(?) voor deze clash tegen de ploeg uit Harmelen.

Onder het genot van prima oktoberweer ging Peefie op ons hoofdveld, compleet met spiksplinternieuw aangelegd kunstgras, voortvarend van start. Er werd goed en fel druk gezet op de achterhoede van SCH, wat ons enkele keren balbezit opleverde. Echte kansen leverde het nog niet op voor onze mannen, aangezien de bezoekers het achterin prima dichthielden. Gaandeweg de eerste helft kwam er wel een verschuiving in het spel. Na ons sterke begin kwam ook SCH steeds meer aan aanvallen toe, en deelden ze de eerste speldenprikken van de wedstrijd uit. Nog geen echt gevaar, maar wel een waarschuwing aan Peefie dat de wedstrijd toch wel enigszins aan het kantelen was. Helaas was deze waarschuwing niet aan ons besteed, want na een minuutje of 25 kon de aanvaller van SCH ondanks goed meelopen van Niels toch de bal in de hoek langs Jens schuiven. Zonde, want Peefie speelde ook zeker niet slecht. Toch met een achterstand aan de thee.

In de tweede helft moesten we op zoek naar de gelijkmaker en nam het aantal kansen voor Peefie toe. Paul S was dichtbij en schoot de bal richting korte hoek, maar de keeper van SCH wist te redden. Koen A, die gisteren meer posities bekleedde dan doelpunten maakte, was wel dichtbij met een goede kopbal. Maar opnieuw redde de sluitpost van de bezoekers. SCH speelde inmiddels vaker de lange bal vanaf achteruit en het druk zetten op hun verdediging nam af. Wanneer we de bal hadden moest deze snel naar voren, maar helaas werd er vaak niemand bereikt die voor gevaar kon zorgen. Dit zorgde ervoor dat na de kansen voor Paul en Koen de hoeveelheid kansen weer afnam en Jens aan de andere kant met een fraaie zweefduik de 0-2 voorkwam. Aan het einde van de wedstrijd laaide het dan toch weer op. Na een goede voorzet van Koen A zagen we Ruben voor het eerst een bal koppen, en nog richting doel ook. Helaas was daar dan weer die keeper, die een flinke sta-in-de-weg was voor ons. SCH wist de wedstrijd vlak voor tijd te beslissen na een mooi uitgespeelde counter.

Opnieuw een kleine nederlaag, maar wel met het gevoel dat we met bijvoorbeeld betere aansluiting tussen de linies en wat minder slordigheden meer uit deze pot hadden kunnen halen. En met enkele goede kansen waren we ook zeker dichtbij een treffer, maar helaas wilde hij er niet in. Het prima veldspel in de eerste helft en zeker het druk zetten in het begin zijn positieve punten waar we op voort moeten borduren op de trainingen, die tegenwoordig door Koen A worden gegeven. Mijn vermoeden is dat Koen zijn trainingsvormen afkijkt bij Gijs en Youri en deze vervolgens meteen bij ons in de praktijk brengt, een methode die al heeft geleid tot enkele leuke en veelzijdige trainingen. Hierbij dan ook meteen de wekelijkse oproep om Spond in te vullen, dat scheelt weer een appje op woensdag. Op naar de volgende wedstrijd, waarin we op bezoek gaan bij Kampong 11. Aftrap zondag 12.30 in Utrecht!