• Deze zondag mochten de mannen van Peefie 4 weer de wei in voor de thuiswedstrijd tegen Sporting'70. En we hadden nog een appeltje te schillen met deze ploeg, want de eerste wedstrijd van dit jaar werd in Voordorp verloren met 1-0 van het team dat vandaag bij ons op bezoek kwam. Een onnodige nederlaag, dat zeker, maar toch lieten we daar hele dure punten liggen. Dat wilden we vandaag gaan rechtzetten, op uitgerekend de dag dat de heerlijke lentezon had plaatsgemaakt voor wolken en zelfs enkele buitjes. Onder toch nog herfstige weersomstandigheden begon Peefie 4 deze zespuntenwedstrijd op veld 3 zonder Ruben en Renze, en met de nog geblesseerde Luuk als morele steun op de bank. We hadden al een gaatje geslagen met de bezoekers door een heerlijke zege bij Hercules vorige week, en dat gat wilden we gaan uitbreiden in de strijd om een top drie-plek. Gelukkig maakte Gijs 'buitenspel!' Aertssen opnieuw zijn opwachting binnen de lijnen, nadat hij vorige week al zijn rentree had gemaakt na een blessure.

Vanaf het begin waren onze intenties duidelijk. Sporting werd met de opbouw vastgezet en ons drukzetten leverde vaak lange ballen op die door onze verdediging konden worden opgepikt. Het was nogal eenrichtingsverkeer in de eerste helft als het om kansen gaat en dat leverde ook de 1-0 op. Uit een corner van Koen van den Berg belandde de bal via Koen Adamsky bij Ruud, die nog maar eens bewees waarom hij op dit moment de grootste concurrent is voor Ruben voor de spitspositie. Uit de draai werkte hij de bal knap binnen. Even later belandde Koen A vanzelfsprekend ook op het scorebord en prikte de 2-0 binnen. Peefie liet echter ook een hoop kansen liggen: een schot van Koen vd Berg werd door de keeper gestopt, Koen A schoot net over en Paul van den Broek werd in zijn rug geduwd nadat hij vrije doortocht had naar het doel maar was zo sportief om niet a la Neymar naar de grond te gaan. Aan de andere kant kreeg een speler van Sporting wel erg veel ruimte om uit te halen, maar Jens hield met een mooie duik zijn doel in de eerste helft schoon. Ruststand na een prima eerste 45 minuten 2-0.

In het eerste deel na rust had Peefie moeite de controle vast te houden. Sporting drong meer aan en kreeg via een vrije trap vlak buiten de 16 een kans op de aansluitingstreffer. Die kwam er ook, dankzij een 'hete kroket' van Jens belandde de bal net achter de doellijn. Daarna belandde opnieuw uit een corner van Koen vd Berg de bal uit de kluts voor de voeten van Youri, die de 3-1 binnentikte. De wedstrijd was wel gespeeld toen Guido op avontuur ging en zijn lange solo bekroonde met een mooi schot in de linkerhoek. Peefie kwam ondanks aandringen van Sporting verder niet meer erg in de problemen en toen we in de laatste minuut van de wedstrijd nog een penalty kregen was het Koen vd Berg die zijn eerste van het seizoen mocht maken. Net als Neeskens door het midden bracht hij de eindstand op een klinkende 5-1. Je moet het maar durven, door het midden!

Statistieken zijn regelmatig onnodig en voegen zeker niet altijd wat toe, maar omdat deze zo lekker klinken volgen hier toch de volgende cijfers: derde zege op rij, derde keer op rij dat we 5 keer scoren in één wedstrijd en onze vijfde zege in zes wedstrijden. Hierdoor blijven we voorlopig tweede staan op de ranglijst en vergroten we het gat met onze concurrenten: Sporting en Rivierwijkers op 7 punten en Hercules (wel nog met een wedstrijd minder gespeeld) op 9 punten. Volgende week de kraker tegen VVIJ in IJsselstein, die graag de tweede plek weer van ons wil overnemen en nog flink wat wedstrijden tegoed hebben. Een lastige tegenstander, maar wie weet waar deze rood-witte machine nog meer toe in staat is? Volgende week 11.00 op sportpark Groenvliet.