• Gisteren een bijzondere dag voor Peefie 4: een inhaalwedstrijd op een doordeweekse dag. En nog wel op vrijdagavond, dus met een beetje geluk konden we ons weekend heel mooi gaan aftrappen. Het ging om de thuiswedstrijd tegen Ardahanspor, die op 3 april was afgelast en dit weekend kon worden ingehaald. Uit werd er toen door een goal van Floris met 0-1 gewonnen, waarna Max ook nog eens ons in extase bracht door wereldkampioen te worden. De lekkere broodjes en gastvrijheid in de kantine van Ardahanspor, samen met de fantastische race, staan ons zeker nog bij. En zo'n lekkere zege konden we nu wel weer gebruiken, want na de nederlaag bij VVIJ en het geredde punt thuis tegen Kampong is onze voorsprong op de concurrenten flink geslonken. Puntenverlies in deze wedstrijd en we konden deze zondag al de derde plek verspelen. Een driepunter was dus nodig. Dat moest gebeuren zonder Floris, die geniet van het goede leven in de Laars, John (geblesseerd) en Luuk (geblesseerd). John en Sjoerd waren er wel bij langs de lijn. Voor de wedstrijd werd er natuurlijk vol spanning gewacht op Tim. Want met een avondwedstrijd zou hij het toch niet opnieuw presteren om te laat te komen? Maar dat is natuurlijk precies wat hij deed en zo stond de reservebank voor hem en andere laatkomer Renze al klaar.

    Peefie begon goed aan de wedstrijd. Tegen Kampong liep het in de eerste helft zeer stroef, maar nu liep het goed en de terugkeer van enkele belangrijke spelers van vakantie hielpen ons enorm. Ruud en Guido waren weer terug in de verdediging en Desley en Youri waren weer op het middenveld geposteerd. Voor de wedstrijd maakte Youri duidelijk dat hij niet zo nodig hoefde te spelen. De teleurstelling droop dan ook van zijn gezicht af toen Gijs hem toch in de basis besloot te zetten. Maar een mooie pirouette, waarmee hij twee man het bos in stuurde, toverde toch wel een glimlach op zijn gezicht. En ook de rest had reden tot een vrolijke stemming, want na een goed aangesneden vrije trap van Paul Schuttenbeld kon iemand wiens naam begint met een K en eindigt met een Y, meer info niet nodig, nummer zoveel van het seizoen maken en ons op een 1-0 voorsprong zetten. Regelmatig kookte het al over en waren er opstootjes. de rust kwam dan ook op een prima moment.

    Na rust probeerde Ardahanspor terug te komen in de wedstrijd. En hun nummer 9 was zeker iemand om in de gaten te houden. Voor rust werd al de paal geraakt door de bezoekers en na rust bleef met name hun spits de gevaarlijkste persoon bij Ardahanspor. Gelukkig stonden onze verdedigers op hun post. Tim wist er na een individuele actie met een mooie stift 2-0 van te maken, zijn vijfde van dit seizoen! Aan de andere kant stond Bas paraat om de vrije trappen van de tegenstander onschadelijk te maken en ook een schot in de hoek pakte hij heel netjes. Een goede wedstrijd van Bas die zijn bijnaam weer dubbel en dwars verdient. Ruben maakte er vanuit ogenschijnlijke buitenspelpositie via opnieuw een assist van Paul van den Broek zelfs nog 3-0 van. Er werd gevlagd, maar de scheids telde de goal en zo maakte Ruben alweer zijn tweede en kon ook Broekie weer tevreden het terras op. Daarna liep het echt uit de hand, nadat er ondertussen al 3 gele kaarten waaronder eentje voor Desley waren uitgedeeld. Daarop vond de scheids het wel voldoende en floot af.

    Een mooie 3-0 zege, in een wedstrijd die we moesten winnen in de race voor plek 3. Het feestje werd bij Peef en in de Don voortgezet. Volgende week, dan gewoon weer op zondag, een volgende kraker: we ontvangen dan directe concurrent Rivierwijkers. Op naar de volgende pot!