• Gisteren alweer de achttiende competitiewedstrijd voor Peefie 4. Op een warme mei-ochtend stond de kraker tegen concurrent Rivierwijkers op het programma. PVCV had de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Ardahanspor gewonnen en daardoor weer een gaatje geslagen met de concurrentie, maar toch azen de drie ploegen onder ons nog op de derde plek. Één van hen is Rivierwijkers, waartegen we in november nog een erg goede wedstrijd speelden en verdiend een punt meenamen naar Vleuten. Als we vandaag weer niet zouden verliezen, zouden we in ieder geval zeker zijn dat de bezoekers onder ons zouden blijven op de ranglijst. Maar makkelijk zou het niet worden, zeker omdat we opnieuw een waslijst aan afwezigen hadden. Guido, Niels, Ruben, John en Luuk waren afwezig en ook Koen A kon alleen de eerste helft op zoek gaan naar nieuwe goals voor zijn almaar groeiende collectie. Jens en Bas konden ook niet keepen en dus nam Djavi de honneurs waar in ons doel. Ook Tobi uit de jeugd deed mee en zo hadden we in ieder geval nog iemand die lekker bruin kon bakken op de reservebank, Koen vd Berg was de eerste gelukkige.

    Met de lentezon op onze bol liepen we meteen tegen een lastige start aan, want Rivierwijkers is een sterke en goed op elkaar ingespeelde ploeg. Al snel keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Na een keurige lange bal van Ruud was het echter onze Floris die met een heerlijke boogbal de gelijkmaker op het bord zette! Zijn tweede van dit seizoen. Helaas waren de bezoekers taaie tegenstanders en met name de linksbuiten van de Utrechters bleek een echte snelheidsduivel. Waar hij in deze hitte de hele wedstrijd de energie vandaan haalde is mij een raadsel. Koen A ging voor zijn 23e, maar schoot helaas net voorlangs. En ook de afstandsschoten van Paul S en Koen vd Berg belandde niet in het net. De bal van Schut is inmiddels in het water bij Harmelen eruit gevist en inmiddels eigendom van SCH'44. Ik zal hem terugvragen wanneer we er weer een uitwedstrijd spelen. Ruststand 1-3.

    Na rust, zonder onze topscorer, ging het helaas van kwaad tot erger. Bij een 1-4 stand moesten we met 10 man verder na een rode kaart voor Gijs en liepen onze gasten uit naar een ruime 1-7. Toch complimenten voor het team hoe we het, ondanks de grote achterstand, wel voetballend probeerden op te lossen en met rustig overpassen toch er nog iets van trachtten te maken. Dat leverde nog een verdiende eretreffer op toen Tobi op aangeven van Koen vd Berg en een pre-assist van opnieuw Ruud mooi van afstand nog de 2-7 binnenschoof.

    Snel vergeten deze wedstrijd. De strijd om plek 3 kan nog erg spannend worden, want alle ploegen tussen plek 3 en 6 staan nu erg dicht bij elkaar. Hopelijk pakken we tegen het altijd stugge JSV de draad weer op, we gaan het in ieder geval proberen! Alle support is welkom deze week in Nieuwegein!