• Gisteren alweer de laatste uitwedstrijd van dit seizoen voor Peefie 4. En een belangrijke ook., want na de ruime nederlaag tegen concurrent Rivierwijkers wilden we ons op bezoek bij JSV revancheren. De strijd om plek 3 is namelijk nog verre van beslist. De thuiswedstrijd hadden we in december met 2-1 gewonnen na een knappe teamprestatie. Maar het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, want we kennen JSV als een lastige ploeg. Bovendien misten we met Ruben, Renze, Desley, Paul van den Broek, John en Luuk opnieuw een karrenvracht aan spelers. Julian en Jarno uit de jeugd werden daarom maar weer eens opgetrommeld. Rond 11.00 werd er onder opnieuw erg warme omstandigheden afgetrapt op het Nieuwegeinse kunstgras.

    En net zoals vorige week liep het nu opnieuw niet. In de openingsfase was JSV feller, gevaarlijker en simpelweg meer bij de les dan onze mannen. De mooie 1-0 na een minuutje of 20-25 mocht dan ook geen verrassing heten. Wel bleek het een wake-upcall voor Peefie, want na de tegengoal verbeterde het spel wel zienderogen. Paul S en Niels besloten het doel van afstand maar eens onder vuur te nemen en waren dichtbij, met name Niels' schot ging maar net over. Julian brak ook gevaarlijk door, maar Koen A nam zijn status als 'goaltjesdief' wel heel letterlijk en nam de bal van de nogal verbaasde Julian over. Zijn schot werd echter door de uitstekende keeper van de gastheren tegengehouden. Diezelfde Julian was heel dichtbij met een tegendraads schot wat nog maar net door de doelman over de lat kon worden getikt. Ruststand 1-0.

    Na de rust bleef PVCV op zoek naar de gelijkmaker en de kansen bleven ook maar komen. Guido was een paar keer gevaarlijk met zijn inmiddels beroemde solo's, en Koen A raakte met twee heerlijke vrije trappen ook bijna het doel. Een goede redding en de lat voorkwamen de 1-1. Julian was opnieuw dichtbij na een lange bal van Koen vd Berg en diezelfde Koen werd door Floris weggestuurd maar zijn schot miste venijn. Ruud kreeg nog een erg grote kans maar had pech, zijn schot ging over. De tijd begon te dringen en Peefie moest risico gaan nemen. Daaruit wist JSV uit een counter nog de 2-0 te maken. Koen A was nog dichtbij een eretreffer, maar opnieuw lag de keeper in de weg. Voor de tweede keer op rij een frustrerende wedstrijd voor Peefie, een pot waarin de bal er gewoon niet in wilde. Een lesje in effectiviteit, want aan de andere kant had JSV genoeg aan een handjevol kansen om de wedstrijd te beslissen.

    Hierdoor is de strijd om plek drie nog spannender geworden. Wel is, door de nederlaag van Sporting, Peefie zeker van het linkerrijtje en dat is toch een hele mooie prestatie. Ondanks de mindere fase waarin we zitten is het over de hele competitie gezien absoluut verdiend! Deze week de laatste wedstrijd van de competitie, en niet zomaar eentje: kampioen Vreeswijk komt op bezoek. Een hele moeilijke pot, maar laten we er vol voor gaan om een voor ons succesvolle competitie toch ook leuk af te sluiten!