• Afgelopen zondag alweer de achtste wedstrijd van de competitie. Peefie 4 zit in een goede fase, want feit is dat er tot nu toe al vier overwinningen zijn geboekt en ook een verdienstelijk gelijkspel tegen Hercules. Alleen van VVIJ en koploper Vreeswijk werd verloren. Daarom is Peefie terug te vinden op een zeer knappe vierde plek, een erg mooie teamprestatie. Deze wedstrijd beloofde echter wel een flinke klus te worden, want er wachtte ons een uitwedstrijd tegen nummer 2 Rivierwijkers. Deze ploeg is erg sterk begonnen en won tot nu toe bijna alle competitiewedstrijden. Ook misten we de nodige spelers, waaronder de geblesseerde Desley en Ruben. Ook Youri en Koen Adamsky konden er niet bij zijn op deze koude novembermiddag. Toch wilden we gaan proberen om de ruime zege op Nieuw Utrecht van de week ervoor een mooi vervolg te gaan geven. Julian, Jarno en Kay uit de jeugd wilden ons daarbij graag gaan helpen.

    Op een nieuw kunstgrasveld, met uitzicht op de Dom en het mooiste stadion van Nederland, trapten we om 13.15 af. En ondanks het feit dat de middag al even bezig was, leek Peefie nog niet helemaal wakker. Erg veel slordigheden en ongecontroleerd voetbal leidde al gauw tot de 1-0 van Rivierwijkers. Veel duels werden half ingegaan en het eerste kwart van de wedstrijd was zeker voor de thuisploeg. Het gemis van onze trouwe twaalfde man (zelfs Jurre kon er niet bij zijn) deed zich voelen. Even later werd het ook 2-0 toen een vrije trap in de benedenhoek vloog. Frustrerend voor ons, zeker toen ook niet alle ballen even goed opgepompt bleken. Gelukkig vroeg de scheids rustig of de ballen alsjeblieft eventjes opgepompt kunnen worden, zodat dat probleem in ieder geval uit de weg was. En na ongeveer 20 a 30 minuten kreeg Peef ook wat meer grip op de wedstrijd. De duels werden vaker gewonnen, er werd meer druk gezet op de verdediging van de Utrechters en de positionering stond ook beter. Het leidde ook tot een mooie aansluitingstreffer van Renze. Op aangeven van Tim schoot hij vol overtuiging de bal hard tegen de touwen. Het gaf Peef een nieuwe boost, en met een ruststand van 2-1 zochten we met een best goed gevoel de kleedkamer op. Helaas moest onze strijder Paul van den Broek voortijdig gewisseld worden nadat hij maatje 41 tegen zijn neus aankreeg. Na de wedstrijd dus geen biertje maar een bezoekje eerste hulp voor hem. Veel beterschap Broekie, hopelijk snel weer met ons op het veld!

    Na rust bleef Peef voortborduren op dit goede gevoel. Rivierwijkers wist weinig tot kansen te komen, vooral door de enorme werklust en de hoeveelheid duels die op het middenveld werden uitgevochten door o.a. Paul Schuttenbeld, Renze, Floris en alle anderen. Ook achterin werd met onze viermansverdediging gepassioneerd gestreden om de 3-1 te voorkomen. De vele slidings van Luuk en de blauwe plekken van Ruud waren het bewijs voor een felle en prima tweede helft van ons team. Door de veelal chaotische tweede helft met veel duels en balverlies van beide kanten creƫerden wij echter ook niet veel, en leken we hier toch aan het kortste eind te gaan trekken. Koen van den Berg was nog dichtbij, maar zijn schot ging net naast. Maar toen kregen we de helpende hand aangereikt: de bal ging op de stip! Julian nam dapper de penalty en was dichtbij: hij raakte de binnenkant van de paal. Uit de rebound stond daar echter Paul Schuttenbeld klaar om als een volleerd aanvaller de bal uitstekend binnen te schieten. Even later mocht Peefie het gelijkspel vieren. Want zo mag je dat toch wel noemen als je bij de nummer 2 ook nog eens verdiend een punt meeneemt naar Vleuten. Ook komt Peefie voor het eerst sinds 3 oktober 2019 (tegen PVC, 2-2) terug van twee goals achterstand in een competitiewedstrijd. Sterker nog, met een beter begin hadden we hier zelfs kunnen winnen. Toch smaakten het bier, de baco, de cola en de bittergarnituur nu toch net wat lekkerder.

    Met alle nieuwe coronamaatregelen is het verdere verloop van dit seizoen in onzekerheid gehuld. De volgende wedstrijd, thuis tegen JSV, gaat wel door. Voorlopig lijkt trainen wel lastig te worden en de bond beslist nog over de uitwedstrijd tegen Ardahanspor een week later. Nu in ieder geval de focus op JSV, dit punt is in ieder geval weer een mooi teken dat we niet voor niets op de vierde plaats staan!