• Nadat een week na het begin van onze winterstop helaas opnieuw een lockdown inging, was het de vraag wanneer ons sterrenensemble weer de grasmat op zou mogen. Maar door de versoepelingen van afgelopen weekend mochten we in het eerste speelweekend van januari gelukkig meteen weer voetballen, zonder leeftijdsgrens of avondklok dit keer. Helaas nog geen competitievoetbal, hopelijk kunnen ze dit seizoen nog worden hervat en uitgespeeld. We staan derde, dus we zitten er goed in en willen die lijn vasthouden. Al moet dat voorlopig dan in onderlinge wedstrijden, net als in het voorjaar van 2021. Afgelopen zondag had Gijs meteen een oefenwedstrijd geregeld tegen de JO23-1, waar we eerder dit seizoen al van hadden verloren. Vandaag wilden we revanche. Onder andere Desley, Paul van den Broek, Luuk en Renze ontbraken vandaag nog. Beide keepers waren vandaag aanwezig, maar aangezien we toch ook een vlagger nodig hadden en dat taakje ons geknipt leek voor Jens nam Bas plaats in het doel.

    Peefie begon qua spel best goed. Het trok de lijn van najaar 2021 door en probeerde de openingstreffer te forceren. In de eerste twee kwarten had Peefie 4 ook de meeste kansen. Een counter opgezet door kleine Koen werd bijna door grote Koen afgerond. Ruben, weer terug van een blessure, was ook dichtbij maar de lange keeper van de JO23 lag meerdere malen in de weg. Bas had voor rust niet veel te doen, maar de afstandsschoten van de tegenstander zorgden ervoor dat hij niet helemaal verkleumde. Beide ploegen wisten nog niet uit de startblokken te schieten, ruststand 0-0.

    Na rust bleef de wedstrijd fel en beide ploegen wilden voor de winst gaan. Dit leverde zelfs een gele kaart op voor Ruben, alhoewel hier niet veel aan de hand leek. Het gebrek aan trainingen tijdens en al voor de lockdown leverde nog meer problemen op, want Floris en Ruud moesten helaas geblesseerd naar de kant. Met name voor Ruud zag het er niet fijn uit. Veel beterschap en hopelijk weer snel met ons op het veld! De tegenstander kreeg langzamerhand ook wat meer grip op de wedstrijd en dat leverde uiteindelijk een doelpunt op voor de O23. Een bal door het hart van de verdediging zorgde ervoor dat de back van de tegenstander mede door niet goed dekken van kleine Koen de bal over de dapper uitkomende Bas kon binnentikken. Een tegenvaller, maar misschien kon Koen zijn dekkingsfout nog goedmaken door een corner gevaarlijk de 16 in te sturen. Bas wilde hierbij helpen en rende tot twee maal toe het hele veld over om als stormram te fungeren in de drukke doelmond. Het leverde wel gevaarlijke situaties op, maar helaas geen gelijkmaker. Een 0-1 nederlaag bij de hervatting van dit seizoen. Jammer, maar het veldspel was prima en dat is zeker een positief punt om op voort te bouwen bij de trainingen en de volgende wedstrijden!