• Afgelopen zondag dan eindelijk weer eens een wedstrijd op het eigen sportpark Fletiomare-Oost. Na vier uitwedstrijden op rij door afgelastingen en een inhaalwedstrijd, plus nog de winterstop ertussendoor, was het 2,5 maand geleden dat we in Vleuten hadden aangetreden. Nu was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van 2024, en wat voor een: koploper Kampong kwam op bezoek. Tegen de mannen in het blauw waren we de competitie ook begonnen, met een zeer verdienstelijk gelijkspel (3-3): niet ons enige goede resultaat tot nu toe in uitwedstrijden. Sterker nog, PVCV was begin februari de best presterende ploeg in uitwedstrijden in onze poule, met zelfs een ongeslagen status in competitiewedstrijden buitenshuis totdat De Bilt die serie ruw beëindigde vorige week (3-0). Tegenover de goede prestaties buiten Vleuten staan de matige prestaties in thuiswedstrijden. Na een serie van drie nederlagen op rij in eigen huis, met eind november nog een dramatische 0-4 tegen Rivierwijkers, waren we voor aanvang van deze wedstrijd de op 2-na-slechtst presterende ploeg op eigen veld. Aan die slechte thuisserie wilden we vandaag een einde maken. Dat beloofde vanzelfsprekend niet makkelijk te worden maar toch ging Peefie vol goede moed op jacht naar eerherstel, zowel voor de wedstrijd bij De Bilt als voor het doorbreken van de slechte thuisreeks. Dat moest gebeuren zonder Ruud, Broekie, John en de geblesseerde Niels. Gelukkig is Jurre altijd bereid om mee te doen, en dat gold ook voor gelegenheidskeeper Djavi nu Jens langs de lijn plaatsnam.

    Peefie liet meteen zien dat het niet van plan was om net zoals tegen De Bilt een zwakke eerste helft te spelen. Vanaf het begin werd er keihard geknokt en werd de aanval gezocht. Kampong had het moeilijk om tot grote kansen te komen, wat mede lag aan goed verdedigen van onze mannen. Ook Peefie kwam in het begin niet tot grote kansen, maar kwam wel meerdere keren gevaarlijk bij de zestien van de bezoekers. Het goede spel werd beloond, toen Jurre op links verschillende verdedigers afschudde, de zestien in trok en perfect voorgaf op Floris. Ik weet niet of ons lammetje heeft gecarnavald (ik gok van wel), maar te zien was het niet. Scherp stond hij daar om af te ronden voor de openingstreffer. Richting de rust ging Kampong hoger druk zetten en werd de ploeg wat gevaarlijker. Het leverde een grote kans op toen een aanvaller van de Utrechters de uitkomende Djavi omspeelde en binnen leek te gaan schieten, maar als een duveltje uit een doosje gooide Guido zich ervoor en haalde de bal van de lijn. Dankzij deze wereldredding van de centrale verdediger gingen we met een verdiende 1-0 voorsprong rusten.

    De tweede helft begon, alle goede woorden en waarschuwingen ten spijt, niet goed. Kampong begon zeer fel en had snel na rust de gelijkmaker te pakken. De rechtsbuiten kon naar binnen trekken, voorgeven en nadat we de bal niet weg kregen schoot een middenvelder van Kampong de bal schitterend in de rechterbovenhoek. Er kwam iets meer irritatie onderling en even leek de wedstrijd te kantelen in ons nadeel, maar dat was buiten onze aanvallers gerekend. Een nieuw offensief van PVCV begon, en dat leverde vrij snel na de 1-1 een penalty op, na een handsbal van één van de bezoekers. Mike was erop gebrand revanche te nemen voor zijn gemiste strafschop in de uitwedstrijd en dat lukte uitstekend: hij schoot de bal binnen voor een nieuwe voorsprong. En daar bleef het niet bij, want even later gaf spits Ruben de bal af op Mike, die zijn tweede van de middag binnenschoot. Kampong liet het er niet bij zitten, en ze maakten de aansluitingstreffer. De wedstrijd werd op het scherpt van de sneden gespeeld, iedereen werkte keihard en harde duels werden niet geschroomd. Even moesten we met tien man door na een gele kaart voor Guido, en het bleef na de 3-2 ongelooflijk spannend. Ruben zorgde voor wat opluchting na een uitstekende bal van achteruit van Coen, waarna Ruben de bal keurig binnenschoot na eerst op zijn Robbens naar binnen te komen en in te schieten. Peefie was daarna dichtbij meer goals om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de kansen van Mike en Ruben vonden net geen doel. In plaats daarvan kwam de koploper opnieuw terug, want na een snel genomen vrije trap had Djavi een ´hete kroket´ en dat was nu helaas een figuurlijke en geen lekkere uit de kantine. Peefie moest de voorsprong verdedigen en deed dit vervolgens uitstekend, en gelukkig waren het onze topscorers die de wedstrijd in ons voordeel beslisten. Dit keer was het Mike die Ruben keurig bediende, en Ruben rondde het vervolgens af. Dit keer kwam Kampong niet terug en werd de wedstrijd met uitstekend teamwork uitgespeeld. Dit was mede te danken aan een tweede wereldredding van Guido, die opnieuw op de lijn de bal op flitsende wijze weghaalde en dit terecht vierde. Ook Djavi had gedurende de tweede helft enkele flitsende reddingen, waaronder één met showduik en een snelle reflex met de voet. Een 5-3 overwinning op de koploper was het resultaat!

    Na deze wedstrijd zag ik enkele paralellen met de wedstrijd bij Saestum 2 begin december. Opnieuw een overwinning op de lijstaanvoerder (toen Saestum, nu Kampong) met de hele wedstrijd uitstekend spel en enorm veel inzet van iedereen. Niemand verzaakte en iedereen speelde een topwedstrijd. Echt ontzettend leuk om te zien. Door deze ´bonuspunten´ staan we nu op slechts twee punten van de Utrechters, die wel een wedstrijd minder gespeeld hebben. Maar het staat in de hele competitie dicht bij elkaar, en de verschillen zijn klein. Fijn dat we deze wedstrijd in ieder geval zeer goed hebben gespeeld én gewonnen. Hopelijk kunnen we het volgende week een goed vervolg geven. Dan komt SV Zeist op bezoek voor een inhaalwedstrijd, en tevens de laatste wedstrijd uit de heenronde. Een nieuwe tegenstander dus, het belooft een belangrijke wedstrijd te worden. Aftrap 11.30 in Vleuten.