• Afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 23-24. Een seizoen dat voor ons, gelukkig, stukken beter is verlopen dan vorig seizoen en qua aantal punten en overwinningen zelfs wat beter dan 21-22. Een plek bij de bovenste vijf werd twee weken geleden op bezoek bij SV Zeist al bewerkstelligd, en nu wachtte de laatste wedstrijd van de competitie. In Vleuten kwam Saestum 2 op bezoek, een directe concurrent om de vierde plek. In december hadden we de uitwedstrijd knap met 2-3 gewonnen, en bij een nieuwe zege zouden we de vierde plek veiligstellen. Dat zou bovendien de vierde zege van dit seizoen op Saestum zijn. Het waren echter altijd spannende wedstrijden tegen deze club, en als we niet zouden winnen kon Saestum ons nu of bij hun laatste competitiewedstrijd nog voorbij. Er stond dus nog echt wel wat op het spel. We moesten het net zoals in de heenwedstrijd stellen zonder een hoop vaste namen. Mike, Broekie, Tim, Youri, Guido, Coen en onze beide keepers konden er niet bij zijn op het veld, Youri, Jens en Broekie zorgden wel voor morele support langs de lijn. Gelukkig waren Jurre, Wisse, Derek en Djavi opnieuw bereid om ons uit de brand te helpen.

    Zo lekker als in december in Zeist liep het nu niet, maar het veldspel was zeker niet slecht. PVCV vond vaak de mogelijkheid om de bal voor te geven, maar het schortte ofwel aan een goede bal of aan de bezetting voor de goal. Aan de andere kant hadden we pech toen Djavi een bal verkeerd raakte bij het wegschieten en uiteindelijk de openingstreffer werd gescoord. En even later ontsnapte de spits van de bezoekers aan onze verdediging en schoot de bal beheerst binnen voor de 0-2. Maar het prima veldspel werd uiteindelijk alsnog beloond met de aansluitingstreffer van Floris, die binnentikte op aangeven van Gijs (Dunne/Kasper/Spook). Ruben kreeg nog een enorme kans, maar schampte behalve de bal ook de buik van de Zeister doelman. De 1-3 even later ten spijt maakten we daarna opnieuw een goal die ons terug in de wedstrijd bracht. Spook was trefzeker vanaf de stip. Een achterstand met perspectief bij rust.

    De hoop op een goed resultaat, wat er echt wel in zat deze wedstrijd, vervloog in het begin van de tweede helft echter snel. Saestum maakte al vroeg na de break de 2-4 en het veldspel van Peef werd minder nauwkeurig. Toch was er ruimte aan de zijkanten om de bal voor te geven en we vonden die ruimte vaak, maar het zat er echt niet in vandaag wat de voorzetten en de afronding daarvan betreft. Geen enkele bal leverde iets op. Wel kreeg Ruben opnieuw een grote kans, maar ik denk dat zijn blauwe oog stiekem nog niet helemaal geheeld was en onze strijder nog weinig diepte zag. Ook nu stuitte hij op de keeper. Dat gold ook voor Jurre, die doorkwam aan de linkerkant en met een hard schot de sluitpost van Saestum op zijn weg vond. Djavi voorkwam nog een goal met een geweldige reflex. Richting het einde van de wedstrijd counterde Saestum nog naar een wat geflatteerde 2-5 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Geflatteerd maar wel verdiend, aangezien we te weinig gebruik maakten van onze kansen en de ruimtes die er lagen.

    Geen zege en vierde plek dus voor Peefie, maar wel een meer dan prima vijfde plaats in de competitie. Ten opzichte van vorig seizoen, toen we met dertien punten één-na-laatste werden, is plek 5 met 36 punten een aanzienlijke verbetering. Voeg daar de zeven punten in de beker en de daarmee behaalde eerste plek in de poulefase aan toe en we kunnen spreken van een goed seizoen. Nog altijd wel wisselvallig, wat ook blijkt uit het feit dat we bijna net zoveel goals voor hebben als tegen, maar dit seizoen ging er meer goed dan fout op het veld. Eerste in de bekerpoule, vijfde in de competitie, de helft van de wedstrijden gewonnen, 81 goals voor, een totaaldoelsaldo van plus 10 en in 23 van de 26 wedstrijden gescoord. Ook noemenswaardig zijn de zege bij toenmalig koploper Saestum 2 en de vier punten tegen kampioen Kampong (3-3 uit en 5-3 thuis). Mooie cijfers. Het in juni uitgesproken doel van het kampioenschap was een brug te ver, maar het is al met al een prima seizoen geweest. Nu op naar de zomer en het nieuwe seizoen, en het kampioenschap? Dromen mag altijd...