• Op 22 oktober kreeg Peefie 10 de eerste domper van het seizoen te verwerken. Na voor het eerst in jaren de bekerpoule te hebben gewonnen en goed te zijn begonnen aan de competitie, bleek de eerste knock-outronde het eindstation. Op bezoek bij het Almeerse Waterwijk, wat nog zonder puntverlies is, werd op een haar na een penaltyserie gemist en door een late tegentreffer met 3-2 verloren. De eerste nederlaag van het seizoen was een feit en de droom van de Kuip spatte uiteen. Zuur om op deze manier eruit te vliegen, maar de rood-witten deden in deze wedstrijd niet onder voor de tegenstander, speelden sterk en maakten er een gelijkwaardige en gebalanceerde pot van. Die positieve punten moesten we meenemen naar de competitiehervatting, de thuiswedstrijd tegen Rivierwijkers 10. Dat zou eigenlijk een wedstrijd tegen het Amersfoortse Amsvorde zijn, maar die ploeg ging uit de competitie en werd vervangen door nog een Rivierwijkers-team (het elfde zat oorspronkelijk ook al bij ons ingedeeld). Daarom staan er dit seizoen opnieuw vier wedstrijden tegen dezelfde Utrechtse club op het programma: vorig seizoen was dat het geval tegen Kampong. Toen gingen alle vier de wedstrijden verloren, nu wilden we een herhaling daarvan voorkomen. De eerste van deze vier ontmoetingen is op ons spiksplinternieuwe kunstgrasveld 4, met een selectie die eindelijk weer eens lekker vol zat. John, Coen en Youri ontbraken, de rest was aanwezig. Broekie maakte na enkele weken afwezigheid gelukkig zijn rentree in de ploeg.

    Onze mannen trokken ten aanval op zoek naar een vroege voorsprong. En daar kwamen zeker kansen voor, maar onze Floris zat met zijn hoofd óf nog op ADE óf al bij de nabespreking in de Burcht. Wat het ook was, de ballen gingen er niet in. De eerste bal ging naast en de tweede bal nam Floris goed mee na een mooie pass van Gijs O, maar raakte ongelukkig de lat. Bas was aan de andere kant alert door een bal die van de lat terugstuiterde over te tikken. Er lag aan de flanken zeker ruimte en die ruimte werd ook vaak gezocht, maar tot doelpunten leidde dat aanvankelijk niet. Totdat Mike weer eens doorbrak en de bal op het doel schoot. De bal verdween in de goal voor de openingstreffer! Discutabel of het een eigen goal of een nieuwe treffer voor onze topscorer was, daar lopen de meningen over uiteen. Om zijn zelfvertrouwen een boost te geven, krijgt Mike het voordeel van de twijfel en krijgt hij de openingstreffer op zijn naam. Een grotere voorsprong lukte echter niet en dan gaat de oude voetbalwet in werking dat -ie dan wel aan de andere kant valt. En inderdaad gebeurde dat helaas. Gijs A, die het met de rest van de verdediging verder goed dichthield in de eerste helft, was zijn man even kwijt. De aanvaller van Rivierwijkers was vervolgens oog in oog met Bas koel en schoof de bal binnen voor de gelijkmaker. Met een 1-1 stand de rust in.

    De tweede helft wilde Peef de voorsprong terugpakken, maar ging het helaas van kwaad tot erger met de stand. Een corner werd door Rivierwijkers naast gekopt, maar de bij de eerste paal opgestelde Koen schoot de bal zo terug naar de aanvaller die nu makkelijk kon afdrukken voor de 1-2. We moesten in de achtervolging. Peefie bleef aandringen en er werd in alle linies ontzettend hard geknokt. En ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. Renze is zo´n speler die het geluk aan zijn kont lijkt te hebben hangen, want onze ijverige buitenspeler slingerde de bal maar eens voor. De bal waaide, in een goal die deed denken aan zijn dwarrelvoorzet die er vorig jaar tegen Abcoude invloog, over de keeper heen in het net en zo stond het opeens weer gelijk. Beide ploegen zochten vervolgens naar een nieuwe voorsprong en bleven aanvallen. Het was echter PVCV dat aan het langste eind trok. Een fantastische actie van Broekie, die vanaf de rechterkant de zestien in kwam door meerdere mensen te passeren en Ruben perfect bediende, zorgde ervoor dat onze spits de 3-2 kon binnenschuiven. Rivierwijkers bleef zoeken naar een doelpunt en het bleef spannend, maar we wisten de zege over de streep te trekken!

    Fijn om een week na de bekerdomper de draad op deze manier op te kunnen pakken. Een wedstrijd waar alles in zat en waarin Peefie niet voor het eerst dit seizoen veerkracht heeft getoond en als een team goed heeft gespeeld. De tweede competitiezege op rij en de vierde competitiewedstrijd op rij waarin we drie keer scoren. Komende zondag een awayday in de tweede stad van de provincie, dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen het Amersfoortse APWC op het programma. Een echte zespuntenwedstrijd, aangezien de tegenstander slechts één puntje en plekje onder ons staat. Een ploeg in goede doen die al knap won van nummer 2 Saestum. Op naar zondag, een echte middagwedstrijd met de aftrap om 13.30 in de Keistad.