• Onder het genot van een uitstekend weertje mocht Peefie 10 na enkele weken thuiswedstrijden en een vrij weekend weer eens buitenshuis aantreden. Na de overwinningen op Kampong en Zeist had PVCV zelfs de tweede plek in handen gekregen, met slechts een paar punten achterstand op koploper De Bilt. Maar de verschillen zijn heel klein, en iedereen kan van iedereen winnen in deze competitie. Een paar keer verliezen en je zakt weer naar beneden. We wisten dus dat we ook vandaag weer goed voor de dag zouden moeten komen. Tegenstander Sterrenwijk had zich in de thuiswedstrijd al een goede tegenstander getoond en we kwamen met het 3-3 gelijkspel heel goed weg. Nu dus op bezoek op sportpark Zoudenbalch. Met een voorjaarszonnetje en het mooiste voetbalgerelateerde uitzicht denkbaar - de Galgenwaard welteverstaan - hoopten we het goede gevoel van de afgelopen tijd vast te houden. Dat moest dan gebeuren zonder Gijs A, Niels, Coen, Broekie, Ruben en Floris maar wel met Jurre en Wisse erbij.

    De grasmeester van FC Utrecht bleek in zijn vrije tijd bij te klussen bij de buren van Sterrenwijk, want het speelveld achter de kantine was vergelijkbaar met het knollenveld waar ome Frans zoveel miljoenen in had gestoken. De angst voor polletjes was groot, en niet onterecht: al meteen werd een aardig kuiltje in de zestien gespot. Nu weet ik dat je in de kelderklasse geen biljartlakens hoeft te verwachten, maar toch was het weer even wennen voor onze mannen die tegenwoordig bijna altijd op kunstgras spelen. Het leek zeker een rol te spelen tijdens de eerste helft. PVCV had het moeilijk met de veldcondities, maar had ook zelf niet genoeg rust. Vaak werd de bal snel weer ingeleverd en we hadden moeite tot kansen te komen. Sterrenwijk begon sterk en de verdediging had het moeilijk. Vooral hun sterke en snelle spits was zelfs voor Youri zeer moeilijk te verdedigen. De tegentreffers die we in het eerste halfuur kregen waren gezien het spelbeeld geen verrassing te noemen. Guido haalde eerst nog een gevaarlijke bal weg, maar even later gleed hij ongelukkig een schot van de Sterrenwijk-spits binnen. De 2-0 was het resultaat van opnieuw de Utrechtse aanvaller die de verdediging uitspeelde en Jens kansloos liet. Toch deden onze mannen er achterin alles aan om de tegenstander in bedwang te houden en geen duel werd uit de weg gegaan. Zelfs Koen kopte een bal weg, wat echter weer leidde tot een snelle wissel omdat het brillenglas daar niet tegen bestand bleek. Uiteindelijk wist Peefie enkele kansen te creëren: John was heel dichtbij met een zeer goed afstandsschot, die de keeper net over tikte. Het dichtst bij kwam Desley met een kopbal op de lat. Er kwam wat verbetering in het spel, maar we zouden echt nog beter moeten in de tweede helft.

    Dat lukte ook. Net zoals tegen De Bilt volgde na een zwakke eerste helft een betere tweede. Peefie speelde met meer vertrouwen en meer rust aan de bal. Het leverde veel balbezit en veel aanvallen op van onze kant. PVCV had na rust het beste van het spel en al vroeg na rust betaalde zich dat uit. Een goede demarrage van Wisse aan de rechterkant resulteerde in een afgemeten voorzet op Tim, die de bal beheerst binnenschoot voor de aansluitingstreffer. Onze mannen bleven het daarna proberen met aanval na aanval, maar de eindpass was telkens niet (helemaal) op maat. Helaas viel aan de andere kant op een slecht moment de 3-1: opnieuw was het de spits van Sterrenwijk die Jens passeerde, nu met een lobje. De verslaggever was even naar de wc, miste dit moment volledig en heeft de rest van de wedstrijd in de waan verkeerd dat het nog steeds 2-1 stond. Daarom was de penalty die we kregen na een ongelukkige handsbal van een Utrechtse verdediger niet de kans op de gelijkmaker (zoals de verslaggever dacht), maar op de aansluitingstreffer. Mike greep deze kans aan en schoot de bal hard binnen voor de 3-2. PVCV hield druk op de thuisploeg en uit een scrimmage was het zowel Tim als Youri die vlak voor de goal de bal in bezit kreeg maar niet lekker uitkwam om de bal binnen te schieten. In de allerlaatste seconde was Gijs nog heel dichtbij met een vrije trap in de korte hoek en het net trilde maar helaas: het zijnet.

    Een zure nederlaag voor Peefie 10, en een bijzondere kentering is de afgelopen weken zichtbaar. Waar we eerder dit seizoen matig draaiden in thuiswedstrijden en zeer goed in uitwedstrijden, hebben we de afgelopen twee wedstrijden in Vleuten gewonnen en nu voor de tweede keer op rij buitenshuis verloren. Hiermee maken we pas op de plaats als het gaat om het kampioenschap. Sterker nog, omdat alles zo dicht bij elkaar staat kunnen de posities in rap tempo veranderen. Het gat met de nummer 10 is bijvoorbeeld maar zeven punten. Het bewijst de sterkte van de tegenstanders in deze competitie. Toch kunnen we positief kijken naar de tweede helft, waarin PVCV duidelijk de bovenliggende partij was en bijna nog een soortgelijke comeback als in de thuiswedstrijd wist te bewerkstelligen. Dat lukte net niet, maar het laat zien dat we veerkracht en goed spel kunnen laten zien. Hopelijk kunnen we het goede gevoel weer terugvinden in de volgende wedstrijd, op eigen veld tegen Sporting´70. Aftrap 11.00 op Fletiomare-Oost!