• Voor Peefie 10 breekt inmiddels ook de slotfase van het seizoen aan. Gisteren alweer de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Een seizoen wat tot nu toe pieken en dalen heeft gekend, met het diepste dal op 10 maart met de 0-8 op eigen veld tegen Sporting. Sindsdien is Peefie bezig aan een goede reeks: uit de drie wedstrijden daarop werden zeven punten gepakt. En waar we vorige maand nog met enorme cijfers onderuit gingen, stonden we vorige week tegen Voorwaarts aan de goede kant van de score en wonnen we met 0-8. Dat moet vertrouwen geven op weg naar de wedstrijd tegen Saestum 3. Maar we waren gewaarschuwd: Saestum had al enkele indrukwekkende resultaten geboekt en de uitwedstrijd was zeer spannend. We wonnen daar uiteindelijk krap met 2-3, en het lukte ons toen niet om de wedstrijd in het slot te gooien (hier past de Engelse term foreshadowing, oftewel iets terloops en onbedoeld goed voorspellen). Toch pakten we daar drie punten, en we hoopten op een herhaling op eigen veld. Opnieuw op het hoofdveld trouwens, alweer voor de vierde keer op een rij. De zege op Voorwaarts is op de Vleutense burelen niet onopgemerkt voorbijgegaan en zelfs de camera´s werden aangezet. We moesten het doen zonder Youri, Niels, Guido, Gijs O, Tim en Schut. Laatstgenoemde nam vandaag de coaching voor zijn rekening en Youri en Niels kwamen van een lekkere pot voetbal genieten langs de kant. Ruben keerde terug van een blessure en speelt mogelijk zijn laatste wedstrijd(?) van dit seizoen. Voor onze spits wacht namelijk komende maand nog een belangrijk duel in de ring. Vandaag vlammen en niet te veel klappen te verduren krijgen was het devies.

    Peefie begon sterk aan de wedstrijd. Het maakte meteen duidelijk dat het voor de derde zege op rij ging en liet bij vlagen goed aanvalsspel zien. Een vroege openingstreffer was het resultaat. Een corner van Koen belandde via een verdediger en Ruben bij Wisse, en diens schot werd door Mike nog binnengeprikt. Mike zal je waarschijnlijk vertellen dat de bal er anders niet in was gegaan, of dat hij de bal ´voor de zekerheid´ nog een tikje gaf. Anderen kunnen dit een gestolen goal noemen. De beelden bestudeerd hebbende kan ik geen uitsluitsel geven, behalve over het feit dat de 1-0 op het bord stond. Daarna kwamen er grotere en kleinere kansen aan beide kanten. Floris ging diep maar diens schot ging net naast, en aan de andere kant was Jens paraat op een schot van een aanvaller van Saestum. Uit een scrimmage - niet de enige van de middag - redde de Zeister keeper nog op een schot uit de draai van Mike. Jens hield ondertussen zijn doel schoon, wat nodig was aangezien de bezoekers uit Zeist ook niet stilzaten. Een tweede treffer was daarom welkom. Die kwam er ook vanaf de stip, want de doorgebroken Mike werd door een Zeister verdediger neergehaald. Ruben liet de kans op een doelpunt niet onbenut en schoot de penalty keurig raak in de linkerhoek. Onze mannen bleven daarna kansen creëren, maar hadden net als in de uitwedstrijd moeite met het uitbouwen van de voorsprong. Jurre en Mike hadden kansen op de 3-0, maar de grootste kans was voor de andere Stolk op het veld. Renze dacht met de keeper op de grond al aan zijn celebration (de yogahouding van Haaland, de siuuuuuuuu of toch maar ouderwets handen in de lucht?) maar had buiten de verdediger van Saestum gerekend. Hierdoor bleef de 3-0 uit en gingen we met een 2-0 voorsprong rusten. Prima, maar beslist was het allerminst.

    Dat bleek wel na rust. Ook na de thee lukte het niet de volgende goal te maken. Renze was dichtbij en uit opnieuw een scrimmage kwamen er kansen voor de mee opgekomen Coen en Ruud. Opnieuw stonden er echter Zeister verdedigers en de keeper in de weg. En dan zul je zien dat -ie er aan de andere kant in ligt. De aanvaller van Saestum schudde twee man af en schoof de bal langs Jens voor de aansluitingstreffer. Het momentum kantelde richting de bezoekers en Jens had een goede redding in huis om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er later helaas alsnog. Saestum benutte de ruimte die het kreeg, Koen was de rechtsbuiten kwijt en deze schoof de bal binnen. Zuur, maar lang hoefden we niet te treuren. Nadat eerst Renze de lat raakte na een goede aanval met Wisse als aangever, kregen we vijf minuten na de 2-2 een corner. Via de corner van Koen en via Renze belandde de bal bij Jurre. Mini-Stolk aarzelde niet en schoot de bal hard binnen voor een nieuwe voorsprong. Het bleef daarna op en neer gaan. Jens was paraat en stopte een aanvaller van Saestum af, waarna Wisse, Jurre en Coen aan de andere kant probeerden de vierde treffer te maken. We kwamen dichtbij, maar die goal viel maar niet. Ook door het bij vlagen ook goede spel van de bezoekers, die beschikken over vaardige spelers en bleven aanvallen, bleef de wedstrijd tot het einde spannend. Een hoge en gevaarlijke bal was een prooi voor Gehaktbal, die ´m nog net over kon tikken. Zijn schoonheidsslaapje van de dag ervoor heeft wonderen gedaan. In de allerlaatste seconden gingen we, net als in de uitwedstrijd, op het doel af van Saestum voor een enorme kans. Ruben was niet zelfzuchtig, maar zijn bal was te hard voor Jurre die de bal in een lastige hoek kreeg. Dit leidde tot aardig wat gescheld maar ook vrijwel daarna tot opluchting aangezien meteen afgefloten werd.

    Een flinke bevalling, dat is denk ik een goede opsomming van deze wedstrijd. Net als in de uitwedstrijd eind januari boeken we een nipte zege in een wedstrijd waarin we het onszelf moeilijk maken en het ons niet lukt om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar ook Saestum speelde sterk en de wedstrijd ging op en neer. Gelukkig was Jens in vorm. Fijn om de wedstrijd uiteindelijk over de streep te kunnen trekken, de derde zege op rij en ook toevallig de derde keer dit seizoen dat een wedstrijd tegen Saestum in een 3-2 overwinning eindigt. Spannend tot de laatste seconde, en een lekkere driepunter in een fijn aprilzonnetje. Met deze zege staan we nog altijd op plek vier met nu zelfs meer competitiepunten dan twee jaar geleden (33) en inclusief de beker hebben we dit seizoen al veertig punten gehaald. Topprestatie van onze mannen, en we hopen dat we komende zondag in de zware uitwedstrijd bij Rivierwijkers 11 het goede spel van deze wedstrijd kunnen doortrekken. Aftrap 11.45 aan de Koningsweg.