• Afgelopen zondag stond voor PVCV alweer een uitwedstrijd op het programma. Het was vooraf niet zo ingepland, maar door verschillende afgelastingen en inhaalwedstrijden hadden we vanaf eind oktober vier thuiswedstrijden op rij gehad, gevolgd door vier uitwedstrijden. Die serie buitenshuis was ons tot nu toe goed afgegaan, want de afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen (2-3, 0-4 en opnieuw 2-3) op bezoek bij APWC en beide teams van Saestum. Sterker nog, voorafgaand aan deze wedstrijd waren we de enige ploeg die nog geen competitiewedstrijd buitenshuis had verloren. Peefie 10 is begin februari de best presterende uitploeg en dat is toch een mooie prestatie. Dat moest toch wat hoop geven voorafgaand aan opnieuw een zware wedstrijd, op bezoek bij nummer 2 De Bilt. De eerste returnwedstrijd van dit seizoen, tegen een ervaren ploeg waartegen we de thuiswedstrijd in de slotfase met 1-2 verloren. Nu dus tijd voor de terugwedstrijd, op het mooie hoofdveld van De Bilt en onder uitstekende voetbalomstandigheden. Een beter resultaat in deze wedstrijd was belangrijk als we bovenin wilden aanhaken, want na de zege bij Saestum stond PVCV op slechts twee punten van koploper Kampong en De Bilt. Een zege hier en we gingen over de thuisploeg heen. Dat moest dan gebeuren zonder Renze, Ruben, Broekie en Gijs O, maar wel met Jurre en Wisse erbij.

    Al snel was echter duidelijk dat De Bilt niet van plan was om ons hier met een goed resultaat te laten vertrekken. Ze zetten fel druk op onze verdediging, en beschikten over een buitenspeler die regelmatig van kant wisselde. Peefie had het moeilijk in de eerste helft en kwam maar spaarzaam voor het doel van De Bilt. Het logische gevolg van dit spelbeeld was de openingstreffer van de tegenstander, doordat hun middenvelder veel ruimte had en met een geweldig afstandsschot Jens kansloos liet. Nog voor rust bouwde De Bilt de voorsprong verder uit: de rechtsbuiten van de thuisploeg kreeg teveel ruimte en sloeg toe met een kopbal. Toen vlak voor rust ook de 3-0 erin vloog konden we met een flinke kater de kleedkamer in.

    PVCV rechtte in de tweede helft de rug. Tegenover de aanvallen van De Bilt hadden we in het eerste bedrijf weinig tegenover gesteld, maar dat veranderde nu. Desley en Youri kwamen heel dichtbij, maar hun schoten vonden net geen doel. Ook Wisse was na een mooi lopende aanval dichtbij, maar stuitte op de keeper. Een zuivere penalty leek ons ontnomen te worden toen een speler van De Bilt de bal met zijn arm wegsloeg, maar het werd afgedaan als het gebruik van de steunarm. Een fikse tegenvaller, maar er kwamen in ieder geval aanvallende impulsen in de tweede helft. PVCV liet zien dat het niet van plan was om zich ook in de tweede helft het kaas van het brood te laten eten en bleef de aanval zoeken, evenals de thuisploeg die ook niet stilzat. De Bilt bleef het proberen en kwam nog enkele keren dichtbij, maar ook daar ging de bal er niet in. De ruststand bleek ook de eindstand, en met een illusie armer de kleedkamer in.

    Snel vergeten deze wedstrijd. Een maatje te klein in de eerste helft, mede door slim voetbal van De Bilt en te weinig duelkracht en scherpte van onze kant. Positieve kant is dat we ons in de tweede helft hebben hersteld, met meer aanvallen, meer felheid in alle linies en geen tegengoals meer (hoewel we zeker nog een paar keer ontsnapten). Jurre wat mij betreft man van de wedstrijd, want wat speelde hij een topwedstrijd en hij had zeker meer verdiend. Fijn om te horen dat hij vanaf komend seizoen officieel de derde Stolk wordt bij het team, een mooi vooruitzicht! Een slechte eerste helft gevolgd door een betere tweede, maar een goed resultaat zat er niet in. Komende zondag hopen we op herstel, dan komt lijstaanvoerder Kampong naar Vleuten voor de eerste thuiswedstrijd sinds eind november. Aftrap 11.45 op Fletiomare-Oost.