• Afgelopen zondag mocht Peefie dan voor het eerst dit seizoen en voor het eerst sinds de uitwedstrijd half april tegen PVC weer eens buiten het eigen sportpark aantreden. Voor de tweede bekerwedstrijd hoefde echter geen grote afstand overbrugd te worden: op sportpark Rijnvliet, nog net in Leidsche Rijn, was Nieuw Utrecht de tegenstander. Deze ploeg hadden we de afgelopen seizoenen al meermaals getroffen en telkens liep dat voor ons goed af: in april werd er tegen dit team nog ruim gewonnen. Maar Nieuw Utrecht had in haar eerste wedstrijd er flink op los gescoord en Peefie miste de nodige mensen, te weten Niels, Youri, Desley, Ruben en Mike. Gelukkig was Wisse bereid om mee te doen. Na het gelijke spel tegen PVC van de week ervoor was nu een zege noodzakelijk als we nog uitzicht wilden houden op de knock-outfase. Op een snikheet kunstgrasveld in Rijnvliet moest dat worden bewerkstelligd.

    En de kansen zouden er zeker komen. Renze had het weer op zijn heupen en zocht met twee goede pogingen het doel van Nieuw Utrecht. De keeper en de nog altijd natrillende lat stonden de openingstreffer in de weg. Peefie bleef de aanval zoeken, maar de goal bleef lange tijd uit. Het hielp ook niet dat Floris het vizier niet op scherp had staan deze wedstrijd. Een bal voor open doel ging er niet in, iets waar ons team zo langzamerhand patent op begint te krijgen. Dan moet het maar van grote afstand gebeuren. Gijs O besloot maar eens uit te halen van buiten de 16, en de bal belandde schitterend in de hoek. Lang konden we helaas niet genieten van de voorsprong, want de rechtsbuiten van Nieuw Utrecht kreeg teveel ruimte en schoof de bal langs de uitkomende Jens voor de gelijkmaker. Een op dat moment terechte treffer, want ook Nieuw Utrecht drong aan en had daarvoor al de lat geraakt. Met een gelijke stand de rust in.

    Na rust bleven beide ploegen de aanval kiezen, maar hield PVCV het gaandeweg wel beter dicht. De voorsprong kwam er ook, maar wel op curieuze wijze. ´Het geluk aan de kont hebben hangen´ is zeker van toepassing op onze 1-2. Een compleet mislukte bal van Koen op Floris ging richting doel en werd door de keeper gemist, waarna de bal het doel in stuiterde. Zonder geluk vaart niemand wel, ook onze topscorer niet. De voorsprong werd vervolgens uitgebouwd aan de hand van een uitstekend spelende Wisse, die eerst Renze bediende voor de 1-3. Die schoot de bal hard en beheerst langs de keeper. Wisse maakte vervolgens zelf de 1-4 (nu op aangeven van Renze) en ook nog de 1-5. En ook Floris en Renze kwamen nog erg dichtbij. Schut hoopte ook op het scorebord te komen, maar zijn bal ligt op moment van schrijven nog bij de naastgelegen hockeyclub. Achterin hield Peefie het in de tweede helft ook goed dicht, hoewel Nieuw Utrecht het nog enkele keren probeerde en de gehele wedstrijd bleef aandringen. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

    Een mooie overwinning voor onze mannen, en een belangrijke ook: komende zondag wacht tegen DWSM in eigen huis de beslissende wedstrijd. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Het belooft een zware wedstrijd te worden, maar met deze bekerzege is in ieder geval vertrouwen getankt. Zondag om 13.00 in Vleuten de laatste poulewedstrijd!