• Gisteren ging voor Peefie 10 het seizoen 2023-2024 officieel van start. Twee maanden na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 22-23 trapt PVCV het nieuwe seizoen traditioneel af met de bekerpoule. Hierin treffen we behalve het Utrechtse PVC en Nieuw Utrecht ook DWSM uit Maarssen. De eerste tegenstander was op ons eigen sportpark PVC, een tegenstander die we al vaker hebben getroffen de afgelopen jaren in vaak spannende en sportieve wedstrijden. En ook voor deze pot stond iedereen weer te trappelen, getuige de riante 15 man die we tot onze beschikking hadden. Dat bleek zelfs genoeg voor een heuse teamfoto, voor het eerst in twee jaar. En hoewel het even kostte om alles en iedereen in de juiste positie te manoeuvreren voor dit kiekje is het uiteindelijk toch mooi gelukt. Onder het genot van de nazomerzon waren de meeste spelers dus present, behalve de geblesseerden konden alleen Ruud en Renze niet meespelen. Wel was Ruud erbij langs de lijn, en hij was niet de enige. Er bleken meer mensen nieuwsgierig naar wat Peefie 10 kon laten zien in haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ook was het de eerste wedstrijd van Coen voor ons team, die vanaf heden onze verdediging versterkt.

    En PVCV maakte de intenties vanaf het begin duidelijk. Meteen werd het doel van de Utrechters gezocht en in de eerste helft lieten onze mannen mooie aanvallen zien. Het ontbrak alleen telkens net aan een goeie eindpass. Gelukkig bezit onze John het vermogen om zo´n pass gewoon vanaf zijn eigen helft te versturen. Je kunt het ook zien als een goed weggewerkte bal, maar een assist zou het sowieso worden voor ons blok beton: Floris schoot de bal keurig in de benedenhoek voor de 1-0. We konden helaas niet lang genieten van de voorsprong: na een flinke scrimmage achterin waarbij Koen zijn man kwijt was, Jens eerst redde en een bal op de paal belandde kon de bal uiteindelijk toch worden binnengeschoten door de bezoekers. Even later keken we meteen ook tegen een achterstand aan: een vrije trap werd door PVC heerlijk onderkant lat binnengeschoten en opeens moesten we in de achtervolging. Al het tactische gepraat over opbouwen besloot onze aanvoerder Gijs A. even overboord te gooien en met een prachtige voorzet kon Ruben zijn eerste van het seizoen maken door uitstekend binnen te koppen. En uiteindelijk konden we rusten met een voorsprong: Gijs O. zag Koen vrijstaan en die haalde voor de verandering eens overtuigend uit: de bal plofte in de rechterhoek voor de 3-2. Een verdiende voorsprong halverwege.

    Na rust liep het aanvankelijk niet verkeerd. Peefie ging op zoek naar een volgende treffer om de zege te consolideren. Dat lukte echter niet en tot onze teleurstelling viel -ie aan de andere kant wel: uit een hoge voorzet kon de spits de bal langzaam maar zeker richting doel koppen waar de bal uiteindelijk binnenviel. Een fikse tegenvaller voor Peefie, en gaandeweg slopen er meer slordigheden in ons spel. Meer ballen werden ingeleverd en het tempo wisten we niet altijd hoog te houden. PVC groef zich wat meer in en we probeerden opnieuw op voorsprong te komen. Beide ploegen kwamen in deze periode van de wedstrijd heel goed weg: een indirecte vrije trap voor PVC werd geblokt, een bal werd van de lijn gehaald en aan de andere kant belandde een bal ongelukkig voor ons op de Utrechtse doelpaal. Onder andere Niels nam het doel onder vuur en Desley probeerde dat ook, maar schoot de bal in de doornstruiken. In de slotfase leken de bezoekers de winst te gaan pakken: een speler van PVC had opeens vrije doortocht en ook Jens kon hem niet meer stoppen. Echter was het supersub Mike die direct daarna ons weer op gelijke hoogte schoot met een keiharde knal in het dak van het doel. Gescoord werd er daarna niet meer en zo kreeg deze spannende pot geen winnaar.

    Een wedstrijd met gemengde gevoelens, waarin we zeker in de eerste helft het gevoel hadden vaker te moeten scoren en we de goals ook makkelijk weggaven. Maar ook een wedstrijd waarin we goede aanvallen lieten zien, twee keer teruggekomen zijn van een achterstand en enkele goede verdedigende staaltjes lieten zien van onze verdediging en Jens. Een pot met pieken en dalen, zo kun je het denk ik omschrijven. Nu op naar de tweede bekerwedstrijd, een derby want we gaan op bezoek in Rijnvliet bij Nieuw Utrecht.