• Afgelopen zondag mocht Peefie 10 na zes weken winterstop weer de kunstgraswei in voor de hervatting van de competitie. Na een goede start in september en oktober en een flinke terugval in november herpakten we het goede gevoel in december met twee sterke uitzeges bij Saestum 2 en APWC. Daardoor gingen we met een plek in het linkerrijtje de kerst in. Nu de eerste speelronde na de winterstop, en we hoopten de positiviteit vast te kunnen houden in een nieuwe uitwedstrijd. Opnieuw mochten we op bezoek in Zeist-West, nu bij Saestum 3. Saestum is een historisch grote naam in het vrouwenvoetbal, met meerdere landskampioenschappen en bekers op hun naam. Europees voetbal is al meerdere keren langs geweest op het knusse sportpark. Dit keer was het niet om Europese maar om Kelderklasse-glorie te doen, en was het hoofdveld het strijdtoneel. Fijne berichten waren er gekomen uit de ziekenboeg, waar Ruud en Mike weer konden voetballen na er een tijdje uit te hebben gelegen. En het is eindelijk zover, maar ook Tim had inmiddels na ruim een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt op het trainingsveld. Fijn om hen allemaal er weer bij te hebben. Minder fijne berichten kwamen er van onze spits, die voor een biologie-experiment had onderzocht hoeveel schimmel er kon ontstaan als je zes weken geen voetbalshirts wast. Er was dus vanzelfsprekend weinig animo om in het eigen rood-wit te spelen, dus trokken we ten strijde in het groen.

    Zonder Niels, John en Renze, met Ruud langs de lijn en met Wisse als leenspeler ging de wedstrijd spectaculair van start. Allereerst aan de verkeerde kant helaas. Een afgeslagen corner leidde een Zeister counter in, waarna hun rechtsbuiten voorbij Koen naar binnen trok en de bal schitterend in de linkerbovenhoek stuurde. Een tegenvaller, maar onze mannen zaten niet bij de pakken neer en trokken de stand snel gelijk. Een vrije trap van Koen werd weggekopt en belandde voor de voeten van Coen (spreek uit: Soen), de mee opgekomen rechtsback die de bal lekker in de hoek binnenschoot voor zijn eerste van het seizoen. En even later had Floris een prima actie in huis: hij passeerde met een goede dribbel de verdediging van Saestum en legde af op Ruben die het keurig afmaakte. Een snelle en knappe comeback van PVCV. Het verschil had nog groter kunnen zijn met even later nog een grote kans, maar nu stuitte Ruben op de uitkomende keeper. Saestum gaf niet op en had enkele zeer gevaarlijke en sterke spelers tot hun beschikking. Eén van deze spelers zorgde kort voor rust eigenhandig voor de gelijkmaker door drie man voorbij te rennen en de bal in de verre hoek te schuiven. En we kwamen heel goed weg toen de altijd kalme Guido een bal van de lijn haalde om een nieuwe achterstand te voorkomen. Ruststand 2-2.

    In de tweede helft bleef het spannend tot de laatste seconde. We gingen op zoek naar een winnende treffer en bleven de aanval zoeken. PVCV was de ploeg met de beste kansen, maar had de hulp van de tegenstander nodig voor een nieuwe voorsprong. Een goede dribbel van Mike langs drie man werd via Ruben en een speler van Saestum gepromoveerd tot doelpunt. Een gelukje, maar dat heb je ook nodig in het voetbal. Peefie slaagde er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien, en enkele grote kansen gingen er niet in. Ruben en Coen waren dichtbij, en Gijs O schoot van afstand net naast. Aan de andere kant hield Bas zijn doel schoon, maar kwamen we nog goed weg toen vlak voor tijd een hard schot net over ging. Floris had de laatste kans van de wedstrijd, maar ook deze vond het doel niet. Afronden was vandaag niet ons sterkste punt. Ik denk dat het veel over de wedstrijd zegt dat onze winnende goal niet door ons eigen team gescoord is. Maar de winst kwam er wel!

    Een wedstrijd die het best te omschrijven valt naar mijn idee met één woord: zo-zo. Niet heel goed, niet heel slecht gevoetbald. Veel kansen gemist en de voorzetten waren vaak niet op maat (behalve de gevaarlijke corners van bijvoorbeeld Youri), maar wel mooie goals in de eerste helft en een grote drang naar voren in de gehele wedstrijd. Veel strijd van iedereen, prima positiespel en zeker in de tweede helft achterin niet veel weggegeven. Gelukkig meer positieve dan negatieve punten, en uiteindelijk een belangrijke zege om het jaar mee te beginnen. De derde zege op rij! Hierdoor staan we nu op slechts twee punten van koploper Kampong en nummer twee De Bilt, en dat zijn toevallig ook onze komende twee tegenstanders. Het is kijken of we voorlopig aanhaken of afhaken in de top van de ranglijst. Dit is in ieder geval een lekkere start van de tweede seizoenshelft. Komende zondag het vervolg in De Bilt, aftrap 11.00 op sportpark Weltevreden!