• De uitwedstrijd bij Zwaluwen werd gespeeld op een ouderwetse knollentuin. Het weer was geweldig, maar het veld was vreselijk. Gelukkig konden we dankzij invaller Viko met acht man spelen en werd het een leuk potje!

  Het begin was niet best van PVCV, waar men last had van wat gewijzigde posities, maar vooral het veld, waardoor de bal alle kanten op stuiterden. Iets wat onze jongens niet gewend zijn van het kunstgras. Dat we met 2-0 achter kwamen had dan ook te maken met het fout inschatten van de bal, waar Zwaluwen dankbaar van profiteerden.

  Naarmate de wedstrijd vorderden kreeg PVCV steeds meer grip op het veld en kwamen er ook langzaam kanen, hoewel het erg lastig bleef goed te combineren. Na een goede pass van Brent kon Koen uit de draai ineens uithalen met links, maar hij raakte de bal net niet lekker met zijn chocoladebeen. De keeper van Zwaluwen kon de bal daardoor van richting veranderen, waardoor de bal net naast ging. Na een afgeslagen bal probeerde Viko het ineens van grote afstand, maar zijn bal knalde via de lat terug het veld in. Na goed doorjagen van Elroy kon Brent de bal onderscheppen en gelijk langs de laatste man van Zwaluwen glippen. Oog in oog met de keeper kon de keeper helaas met zijn voet redding brengen. Ook na een knal van afstand vond Brent opnieuw de keeper als sta in de weg. Na een aantal goede mogelijkheden was het uiteindelijk Jesper die de ban brak voor PVCV: een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Jesper die hard, maar geplaatst met binnenkant voet de aansluitingstreffer binnenschoot, 2-1.

  PVCV bleef aanvallen en kreeg een aantal goede mogelijkheden, ondanks het moeilijk bespeelbare veld. Koen had opnieuw pech toen een schot van hem rakelings voorlangs ging na eerder al op enkele decimeters het doel te hebben gemist. Een goede diepte pass van Jesper werd door Sven teruggelegd op Koen die vanaf de penalty stip vrij kon inschieten, maar de bal net zag wegstuiteren toen hij schoot, waardoor hij hem niet lekker raakte en de bal naast vloog. Een gevaarlijke counter van Zwaluwen werd van dichtbij binnengetikt bij de eerste paal, maar Senna wist met een geweldige reactie redding te brengen. Kort hierna werd het ineens toch 3-1, toen iemand van Zwaluwen zomaar ineens tussen twee man door mocht lopen en van dichtbij vrij kon inschieten.

  De reactie van PVCV was goed en onze mannen bleven de aanval zoeken! Een corner van Sven werd net voorlangs gekopt door Brent. Uit de doeltrap onderschepte Koen, waarna de bal snel werd rondgespeeld en via Sven bij Brent terecht kwam, die oog in oog met de keeper weer geen geluk had in de afronding. Brent bleef het echter proberen en hoewel een knal van afstand wederom gekeerd kon worden door de keeper, was Koen attent en schoot de rebound binnen, 3-2! PVCV bleef aanvallen en de 3-3 hing in de lucht. Een prachtige aanval waar Pepijn de bal naar Viko speelde. Viko gaf een prachtige strakke pass tussen twee man door naar Sven in de diepte die de bal ineens met links doorspeelde op Koen die zich geen moment bedacht en vanaf dichtbij hard, laag langs de keeper binnenschoot.

  Er waren nog een kleine vijf minuten te spelen en PVCV had de hoop op een overwinning nog niet opgegeven. Het overwicht van voor de gelijkmaker was echter weg en Zwaluwen ging ook weer meer naar voren spelen. De laatste vijf minuten werd er niet meer gescoord.

  Een leuk potje, waarbij onze mannen goed terugkwamen tot 3-3 na een vroege 2-0 achterstand op een moeilijk bespeelbaar veld. Goed gedaan mannen! Viko, nogmaals dank!!