• Opnieuw geen punten in een uitwedstrijd...

    En zo sta je ineens koploper! Al is het misschien maar voor 1 week, na de overtuigende 5-1 zege op MSV van afgelopen week was Peef sterk begonnen aan de voorjaarscompetitie. Alleen die uitwedstrijden hé, dat wil dit seizoen maar niet lukken. Zeven uitwedstrijden, zes verloren en eentje gelijk. Nee, het wil nog niet vlotten als we niet op ons eigen sportpark spelen. Vandaag een kans om aan deze serie eindelijk een einde te maken, want de inhaalwedstrijd bij Delta Sports JO19-4 in Houten (eerst afgelast vanwege sneeuw) stond op het programma. Ilias en Ruben waren er niet bij vandaag.

    Vandaag geen kou of regen. Prachtig zonnig weer, eigenlijk veel te warm voor begin februari. Vandaag dus op bezoek in Houten-Oost, bij het grote complex van Delta Sports. Een ploeg die, net als wij, het niet redde in de derde klasse, en dus in het voorjaar een niveautje lager uitkomt. Aftrap in de vertrouwde namiddag op een lekker Kelderklassiaans knollenveld. Daardoor rolde de bal onvoorspelbaar, waren er veel kuiltjes en was het zoeken voor Peef naar het spel van vorige week. Delta had in de eerste helft veel gevaarlijke aanvallen, en met een gemiste kans voor open doel en een afgekeurd Houtens doelpunt vanwege buitenspel mochten de boys niet mopperen. Aan de andere kant had Ties pech toen hij met een afstandsschot de uitgekomen goalie wilde passeren, maar net weggleed. Koen werd weggestuurd door een knappe verlengde kopbal van Steph, maar schoot recht op de keeper. Het was uiteindelijk Stefan die de ban brak toen hij na een knappe solo de bal hard en zuiver binnenschoot. De vreugde was binnen een minuut weer over, want de thuisploeg kreeg een penalty. Deze werd benut, maar Coen keepte geweldig en stond meerdere Houtense goals in de weg. Rust in met 1-1. In de tweede helft moest het hoofd wel koel worden gehouden, want Stefan had al geel gehad.

    Na rust gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Peef kreeg die te pakken toen Stefan zijn rust bewaarde en na het uitkappen van een tegenstander de bal weer binnenschoot: 1-2! Nu was het zaak de drie punten over de streep te trekken, en er werd door alle spelers hard gestreden. Helaas lukte het weer niet en door twee tegentreffers (waarvan opnieuw een penalty) gingen we weer richting Vleuten zonder punten. Peef en uitwedstrijden, het is dit seizoen (nog) geen goede combinatie. Jammer, maar er is nog niks verloren! Nu een paar weken rust vanwege de aankomende voorjaarsvakantie en op 9 maart hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen Victoria. Hetzelfde team waar we in de beker nipt van verloren, dus we willen graag revanche! Wordt vervolgd over drie weken in ons vertrouwde Vleuten!