• O17-1 goes Kollumerpomp

  Zo maar een dorp, ergens gevoelsmatig aan het einde van de wereld. Maar voor altijd in de herinnering van onze spelers en begeleiders van PVCV O17-1. 

  In deze prachtige omgeving had leider Richard, wat een geweldenaar is hij toch, met wat hulp van Terry, een uitstekende locatie gevonden. Jelte was ingeruild voor een betere Pepijn en dat was de start van twee memorabele dagen, waarvan het zo maar zou kunnen dat deze dagen over tig jaar beter worden herinnerd dan het geweldige seizoen dat de ploeg van Mitch en Mik heeft beleefd.

  Na een lange reis, dwars door het Hemelvaart verkeer, werden de mannen, losgelaten in het prachtige landschap. Het zonnetje scheen en de ingepakte zwembroek werd door velen direct aangetrokken om te plonzen in het koude Friese water. Dapper! 

  De begeleiders hadden ook behoefte aan een koude verfrissing en de eerste thuis reeds gekoelde biertjes werden geserveerd als opmaat voor een mooi kinderfeestje. En op een kinderfeestje mag de patat niet ontbreken. Lang leve het internet, Richard had de frietjes gewoon vanuit Vleuten besteld. Ook in Kollumerpomp heeft de tijd niet stil gestaan. Zonde!

  Voor Terry stond daarna de tijd wel even stil. Hij ontving erg slecht privé nieuws en hij besloot om snel huiswaarts te gaan. De groep werd hierover geïnformeerd en zichtbaar aangedaan werd de avond aangevangen. Dat deed ieder op zijn eigen wijze. Voetballen, mobielen, muziek draaien, ieder in zijn eigen tempo, alleen of met anderen. De grote kinderen besloten dat een potje toepen de beste remedie was tegen het slechte nieuws. Mitch kreeg een lesje verdedigen (passen is toegestaan en brengt je ver in het spel; het gaat uiteindelijk om winnen) en hem werd opgedragen om het geleerde zaterdag in de eerste nacompetitiewedstrijd toe te passen. De vrienden van Amstel waren ook aangeschoven aan de kaarttafel.

  De gehele groep schoof later op de avond rond het kampvuur aan. Sander, hij houdt wel van een vuurtje, had een beetje hout geregeld en al snel was een mooi Paasvuur ontstaan. En dat met Hemelvaart. Wat is dat toch met jongens / mannen en vuur? De jongens worden eerst stil, genieten van de dansende vlammen, raken in gedachten over het leven met zijn ups-and-downs en gooien daarna alles wat ze kunnen vinden op het vuur om het tot diep in de nacht aan te houden. Wat zijn mannen toch prachtig primitieve wezens.

  Na een korte muziekrijke nacht, DJ Stefan draaide tot diep in de nacht prachtige muziek, maar erbij in slaap vallen blijkt toch een stuk moeilijker te zijn dan de volwassen kinderen dachten, trommelde Richard de mannekes uit het comfortabele iet wat kleine stapelbed. Uitgerust werd het niet gesponsorde ontbijt in tamelijke stilte tot zich genomen. De boterhammetjes van Akkermans moesten de energieke bodem leggen voor een rustig stukje kanoën. Huisbaas en outdoor goeroe Pepijn overtuigde éénieder dat de kano’s allemaal stabiel waren. Dat was natuurlijk een Fries leugentje (pleonasme of contaminatie?). Richard en Mitch bemande samen een kano. Ieder die de video’s daarvan heeft gezien, heeft nu nog een glimlach op zijn gezicht. Wat een talent, wat een samenwerking. Of Owen ook de Friese wateren heeft bevaren, zal altijd een raadsel blijven. Hij werd voornamelijk (weg)rennend waargenomen. En de anderen? Pleonasme!

  De lunch lonkte. Vanzelfsprekend was daar ook aan gedacht. Walter had zich opgeroepen tot gelegenheidskok, dat ging hem gemakkelijk af, en serveerde diverse mooie soepen aangevuld met heerlijke witte kadetten met worst. Zelfs de Frans Mosterd ontbrak niet. Rijk!

  De middagrust, daar hadden sommigen of vanuit gewoonte dan wel uit lichte noodzaak wel behoefte aan, werd wreed verstoord door de survival plannetjes van Pepijn. Hij heeft per slot van rekening een heel survivalbos in zijn achtertuin laten aanleggen, dus moest er gebruik van worden gemaakt. Al was het maar voor zijn eigen ego. Met speels gemak deed hij alle oefeningen voor. Deze groep is alleen wat verder, zeker de volwassen kinderen, en van gepaste afstand werd alles gade geslagen. Owen was inmiddels uitgerend en liet zich verleiden om over het Friese water te ??.. (hoe heet dat als je op twee touwen, gespannen over water, naar de overkant wil komen? Geen idee). Blijkbaar stond er nog een bonnetje open en werd erg veel moeite gedaan om Owen toch nog een nat pak te bezorgen. Het was een lange en dappere poging Hidde. Mislukt!

  Het mannenhuishouden draaide inmiddels op volle toeren. De taken waren verdeeld door het corvee schema van Richard (is het een overweging om Antoinette volgend seizoen te verleiden om leider te worden?)Walter en Sander hielpen de plaatselijke (7 kilometer verderop, hoezo afgelegen) supermarkt van wat lekkernijen af. Sommige mee genomen drankjes waren wat sneller op dan voorzien, vandaar.  

  De zon had inmiddels ook wel in de gaten dat er iets moois aan de gang was en kwam eens polshoogte nemen. De volwassen kinderen namen een drankje onder het genot van het heerlijke zonnetje. Walter had de gehuurde BBQ in gereedheid gebracht en de eerste geuren kwamen al snel verleidelijk dichtbij. Het jonge spul ging zwemmen, voetballen, gamen, muziek draaien etc. Wat kan het leven toch gemakkelijk aangenaam zijn. Een hapje, drankje, goed gezelschap, wat speelkaarten, muziek, straf corvee schema, kordate leiding, wat vrijheid en alleen maar gelukkige gezichten. Voor de rest is het een kwestie van draaien volgens Walter. Wat je geeft, krijg je ook terug. De wet van de wederkerigheid. Het gesponsorde vlees smaakte voortreffelijk.Chef kok!

  Verder verliep de avond zoals de avond ervoor. Sander had nog wat hout gesprokkeld, de biertjes waren rijkelijk lekker, Stefan draaide weer door en Mik was ‘the last man standing’. Er waren wel een paar verschillen. Mitch had een lege emmeren Eric een natte jas.

  Lang verhaal kort, het was een enerverend Hemelvaart event. Mogelijk gemaakt door een voortreffelijke leider. Richard, ontzettend bedankt voor alles wat je voor onze mannekes en ons hebt gedaan, al die seizoenen lang. Fijn dat je het komende seizoen een beetje op Mitch blijft passen.

  Als slot wil ik de sponsoren van deze dagen nog even bedanken:
  Het fruit ?? de firma Lukassen
  BBQ ?? Walter
  Algemene sponsoring ?? de familie Ooorschot. 

  Kollumerpomp, 29 t/m 31 mei 2019