• NL alert en de wind zorgen voor een bewogen openingswedstrijd van het seizoen

  Eindelijk kon er vandaag weer gewoon gevoetbald worden. De competitie heeft er al twee speelrondes op zitten maar door sneeuw en vorst werden de eerste wedstrijden voor onze jongens afgelast. Daarnaast zat er een rommelige voorbereiding op, na de winterstop. Door diverse oorzaken (ziekte, sneeuw, vorst, open dagen en invallen bij andere teams) gingen een aantal trainingen niet door. Het goede nieuws was in ieder geval dat iedereen die er vandaag bij kon zijn, er bij was. Natuurlijk moeten we Timo nog steeds missen. De foto van Timo bij het zwembad (in de groepsapp) maakte in ieder geval wel duidelijk dat die zich prima aan het vermaken is, op reis. Verder was Jesper er wel bij maar kon jammer genoeg nog niet spelen. Nog steeds herstellende van zijn blessure. Gelukkig gaat het wel weer de goede kant op en verwacht die er snel weer bij te zijn. Verder waren we helemaal compleet. Maikel viel in om er zo voor te zorgen dat we wat meer wisselmogelijkheden hadden.

  Het maakte het in ieder geval lastig in te schatten hoe de wedstrijd van vandaag zou gaan verlopen. Purmersteijn was de tegenstander. Voor de winterstop werd er door onze jongens gewonnen in Purmerend maar dat was enigzins gelukkig tegen een sterk Purmersteijn. Kortom we waren benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Het was vroeg verzamelen voor beide teams gezien het aanvangstijdstip van 08.30 uur maar de jongens zagen er uitgeslapen uit. Nadat de warming up's erop zaten, maakten we ons allen klaar voor het begin van de wedstrijd.

  Daarbij was meteen wel duidelijk dat de wind een rol ging spelen vandaag. Er stond een hele stevige wind. In de eerste helft had PVCV de wind mee dus daar moesten we gebruik van maken. Het begin beloofde veel goeds in ieder geval. PVCV begon sterk en drukte Purmersteijn terug op eigen helft. Al heel snel kon Marijn vanaf de linkerkant het strafschopgebied indribbellen waarbij die door een verdediger werd gehaakt. Geen twijfel mogelijk, penalty. Tom nam de verantwoordelijkheid op zich en hoe. Onhoudbaar voor de keeper schoot die de bal hard in het doel. Een snelle 1-0 voorsprong was daar. Onvrede in het Purmerendse kamp was duidelijk voel en hoorbaar op een helaas vrij negatieve manier. Gelukkig lieten de jongens in het veld zich daar niet door beinvloeden. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Purmersteijn. Purmersteijn kreeg echter wel één hele grote kans. Na een corner kwam de bal wat ongelukkig tegen een hand aan waardoor Purmersteijn ook een penalty kreeg. Gelukkig hebben wij Daniel nog altijd uit handen van de profclubs kunnen houden. Die pakte de penalty en zorgde ervoor dat het 1-0 bleef.

  Hierna ontstond er veel dreiging voor het Purmerendse doel. Halverwege de eerste helft kreeg PVCV een vrije trap op een behoorlijke afstand van het doel. Thomas die bedacht zich geen moment en schoot de bal op doel. Het goede schot in combinatie met de wind zorgde ervoor dat de bal onhoudbaar voor de keeper in het dak van het doel verdween, 2-0! Ook na deze mooie treffer bleef PVCV goed voetballen. Ze waren duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. Als Purmersteijn er al uit kwam stond de verdediging als een huis. Quinn en Andres heersten in het centrum achterin. In samenwerking met de backs Tom en Julius en de verdedigende middenvelders Daan en Ties, kwam er geen tegenstander doorheen.

  De beloning voor de goede eerste helft volgde vlak voor rust. Een prima aanval via Andres, Tom en Niccolo kwam uiteindelijk bij Thomas uit. Die maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Wat een voorsprong, 3-0. Vlak daarna kwam er plotseling iemand het veld op die zei dat we moesten stoppen met voetballen. Ook op de andere velden werd het spel stilgelegd. In de kantine kwamen we er achter dat er een NL alert was uitgeroepen. Door een oververhitte tankwagen, met een niet helemaal lekkere inhoud, kwam er een behoorlijke stanklucht over Utrecht. Gelukkig viel de alarmfase mee en bleek al snel dat er gewoon doorgevoetbald kon worden. Qua timing kwam het in ieder geval mooi uit want het was rust.

  In kleedkamer heerste één en al optimisme bij de jongens maar de trainers, coaches en ouders waren nog wat behoudender zeker gezien het feit dat de tweede helft Purmersteijn de wind mee zou hebben.

  De tweede helft gaf ook een ander beeld dan de eerste helft. Purmersteijn werd vooruit geduwd door de wind en gaf meteen vol gas. PVCV werd even terug gedrukt op eigen helft. Daarbij scoorde Purmersteijn al heel snel de aansluitingstreffer. Na een corner werd de 3-1 erin geschoten. Deze wedstrijd was nog niet gespeeld. De wedstrijd kwam qua spel en kansen wat meer in evenwicht. Wat het ook een leuke wedstrijd maakte om naar te kijken. PVCV kreeg via Marijn en Niccolo nog een paar prima kansen om de wedstrijd te beslissen, helaas lukte dat niet. Purmersteijn kon ook niet heel gevaarlijk worden omdat er goed verdedigd werd door onze jongens. Toch kwam de 3-2 er. Een verdwaald schot vloog via een been van een PVCV verdediger met een rare curve omhoog. De wind hielp ook een handje mee waarna de bal in het doel verdween. Dit werd nog even billen knijpen. Purmersteijn probeerde nog een keer alles te geven maar gelukkig zonder resultaat. Daniel hield waar nodig alles tegen en anders was onze verdediging er wel in samenwerking met de hardwerkende middenvelders om de boel dicht te houden achterin. Uiteindelijk was het fluitsignaal daar en zat de wedstrijd erop. Een bewogen wedstrijd met in delen van de wedstrijd prima spel werd afgesloten met drie punten. Altijd lekker om mee te beginnen!

  Na deze mooie start hebben we de aankomende week een mooi programma voor de boeg met een tweeluik tegen De Meern. Allereerst op woensdag voor de competitie en daarna op zaterdag voor de 1/8 finales van de beker. Twee derby's in vier dagen, dat belooft wat!