• Mooie ontwikkelingen en prestaties in de breedte van de PVCV Jeugd

  2 apr 2022
 • Mooie ontwikkelingen en prestaties in de breedte van de PVCV Jeugd

  Eerder keken we al terug op de ontwikkelingen van de selectieteams in de eerste helft van het seizoen. In dit tweede deel beschouwen we de ontwikkelingen in het jeugdvoetbal bij de PVCV in de zogenoemde B-categorie: de onderbouw en de teams in de bovenbouw die in de 1e klasse t/m 4e klasse spelen. Daarna kijken we nog even vooruit naar de periode tot aan de zomerstop.

  Onderbouw
  In de JO8, JO9 en JO10 leeftijden worden geen standen bijgehouden en kampioenschappen en spelen teams competitie in 4 fasen. Na elke fase wordt elk team o.b.v. de uitslagen opnieuw op het eigen niveau ingedeeld door de KNVB. In de JO11 en JO12 worden wel standen bijgehouden maar wordt verder dezelfde methodiek van indelingen toegepast. Teams nemen zelfs hun niveau mee over de zomer heen. Een prima manier om spannende wedstrijden te krijgen en het plezier optimaal te houden bij kinderen. Plezier en ontwikkelen staan voorop in de jeugd.

  JO8-teams
  De nieuwelingen van de JO8 onder leiding van hoofdtrainer Peter Gaanderse maken er een mooie drukte van op de zaterdagochtend. Er wordt prima ontwikkeld en dat is te zien aan het verschuiven van het niveau. De JO8-1 is opgeschoven naar de sterkste poule in West 1, terwijl de JO8-2 ook prima ontwikkeld in de hoofdklasse en zelfs de JO8-3 komt daar nu ook uit. Een unicum voor PVCV. Maar ook de JO8-5, de JO8-9 (zelfs 2x) en de O7-talentjes van de JO8-13 spelen al een niveau hoger.

  JO9-teams
  Ook in de JO9 spelen de drie hoogst spelende teams nu in de hoofdklasse omdat de JO9-3 een niveau hoger is ingeschaald door de KNVB. Ook in deze leeftijdscategorie een unicum. Verder zijn ook de JO9-5, JO9-9, JO9-10, JO9-11 en de JO9-12 een stapje omhooggegaan. Interim hoofdtrainer Cor Stols wordt het zo makkelijk gemaakt, of is het juist het gevolg van zijn tijdelijke hoofdtrainerschap? Hoe dan ook, we vinden het mooi!

  JO10-teams
  De JO10 staat o.l.v. Owen Hendriks en David Kraan. De JO10-1 speelt nu in de hoogste poule in West 1. Verder weinig opvallende veranderingen in deze leeftijdscategorie. Dat betekent dat elk team goed is ingedeeld op het eigen niveau.

  JO11-teams
  Hooftrainer Kevin Goes heeft het goed gedaan in de JO11 leeftijd. Zo goed dat Kevin per 1 April de JO9-1 op overstap maakt naar FC Utrecht Academie. Daar zijn we natuurlijk trots op en wensen Kevin alle succes toe! De JO11-1 promoveerde naar de hoogste poule maar dat was iets te hoog gegrepen en ze spelen nu weer op hun eigen niveau. Een opvallende prestatie werd geleverd door de JO11-4 die zowel in fase 1 als fase 2 bovenaan eindigde en een klasse hoger werden ingedeeld. De JO11-5 ging een stapje omhoog en de JO11-8 eindigde in fase 2 bovenaan.

  JO12-teams
  De selectieteams in de JO12 leeftijd spelen al op het grote veld in de JO13. De JO12-4 en de JO12-5 eindigde in fase 1 bovenaan en spelen nu op een hoger niveau. De JO12-6 werd kampioen in fase 2.

  Bovenbouw B-categorie
  In de bovenbouw wordt er in de JO13-14-15- in drie fasen gespeeld. Vanaf JO16 is dat in twee fasen. We feliciteren alle teams die kampioenschap werden of promoveerden!

  JO13
  JO13-5 werd in de tweede fase kampioen en komt nu uit in de eerste klasse, nadat ze in de eerste fase ook al overtuigend tweede werden. JO13-6 promoveerde in de tweede fase naar de tweede klasse. 

  JO14
  JO14-2 speelde een foutloze eerste fase en werd kampioen. JO14-4 speelde ook een sterke eerste fase en werd een stap hoger ingedeeld in de tweede klasse. 

  JO15
  JO15-3 en JO15-5 werden in fase 1 kampioen en JO15-3 werd daarna ingedeeld in de eerste klasse. In de tweede fase werd JO15-4 kampioen en speelt nu in de tweede klasse.

  JO16
  JO16-2 eindigde als eerste in fase 1 in de eerste klasse. JO16-3 werd eerste in de tweede fase en ging omhoog naar de tweede klasse.

  JO17-JO18-JO19
  JO17-3 ging na fase 1 een stap omhoog naar de tweede klasse. In de tweede fase staan de JO16-3 en de JO19-2 op een prima tweede plaats, waarbij de voor die laatste een kampioenschap nog binnen bereik ligt met een wedstrijd minder gespeeld. 

  Periode tot de zomerstop
  Het ziet er naar uit dat we nog een mooie periode wedstrijden tegemoet gaan nu de coronaperikelen voorlopig uit de weg lijken.  

  Meetrainen spelers bij selectieteams in het weerstandsprogramma
  De komende tijd zullen diverse kinderen meetrainen met selectieteams onder het weerstandsprogramma dat wordt opgezet door TM-bovenbouw Younes el Yandouzi. Dit hebben we geïntroduceerd om spelers uit de niet-selectieteams die zich positief ontwikkelen extra uitdaging te geven. Ook in de onderbouw zullen door de Hoofdtrainers en Technisch Manager Cor Stols kinderen worden uitgenodigd om in de training de uitdaging van grotere weerstand aan te gaan. Het weerstandsprogramma is uitdrukkelijk niet geinitieerd ter voorbereiding van de selectie-indelingen, maar juist om kinderen extra uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden te geven. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zo'n 70 PVCV-spelers meetrainen bij de selectieteams.

  Indelingen onderbouw
  TM-onderbouw Cor Stols zal de komende tijd met de hooftrainers gaan starten met de (her)indelingen van de onderbouw teams. Vooral bij de overgang van de JO10 naar de JO11 is een bijzondere omdat we teams dan niet (geheel) bij elkaar kunnen houden omdat de teams gaan van 8-9 spelers naar 10-11 spelers. Ook zal het nieuwe trainersteam bekend worden gemaakt. 

  Het streven is om de indelingen van de teams in de onderbouw uiterlijk in de week van 10 juni bekend te maken. De timing van de selectieteams volgt in een apart artikel.

  Indelingen JO12 en JO13
  JO12 coördinator Marcel Busink zal met hulp van JO13 coördinator Frank Reitz de indelingen van de JO13 niet-selectieteams voor zijn rekening nemen. Ook bij deze overgang zullen we de teams moeten herindelen door het verschil in teamgrootte van 10-11 spelers naar 14-16 spelers.

  Indelingen JO14 t/m JO19
  Een team van de JC bestaande uit Peter Meloen, Piethein Leune, Marcel Busink en Frank Reitz zal samen met TM Younes el Yandouzi de status en de wensen van alle teams in de bovenbouw inventariseren. 

  Het streven is om de indelingen van de teams in de bovenbouw uiterlijk in de week van 17 juni bekend te maken. De timing van de bovenbouw selectieteams volgt in een apart artikel.

  Geen Corona - tijd voor events!
  Binnenkort zullen ook diverse events (zoals een FIFA-toernooi) weer van start gaan. Op 3 April hebben we zanger Danny Lukkassen in de kantine. Hou de aankondigingen voor andere events goed in de gaten.

  PVCV-Jeugdtoernooien
  Met pasen en in juni zullen er diverse jeugdtoernooien plaatsvinden voor alle leeftijden en niveau’s. De toernooien in juni zullen iets minder groot van opzet zijn als eerder verwacht. Dit vanwege het feit dat de gemeente Utrecht direct na afloop van de competities zal starten met het vervangen van het kunstgras van veld 1. Dit verzekert ons dat veld 1 op tijd klaar is voor de competitiestart begin september en de feestelijkheden rondom het 90-jarig bestaan van PVCV.

  PVCV-Voetbalkamp
  Het seizoen zal worden afgesloten met het voor de onderbouw traditionele voetbalkamp. Na twee jaar Corona-afwezigheid kan dit festijn eindelijk weer doorgaan op de prachtige locatie in Apeldoorn.

  Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van bovenstaande: mail naar jeugdcommissie@pvcv.nl

  Alle jeugdteams veel voetbalplezier en succes gewenst!

  Jeugdcommissie