•  

  Meidenvoetbal bij PVCV? Natuurlijk!
  Bij PVCV voetballen de meiden samen met de jongens. We volgen hierin het beleid van de KNVB dat stimuleert dat meiden en jongens met elkaar voetballen. En steeds meer meiden doen dat, want we zien al jaren gestage groei bij onze meiden.

  Waarom meiden en jongens door elkaar?
  De KNVB stelt in haar visie dat de speler centraal staat en dat bij jeugdvoetballers drijfveren, ambitie en niveau sterk kunnen fluctueren op jonge leeftijd. Tot ongeveer twaalf jaar zijn er nauwelijks fysieke verschillen tussen jongens en meiden. PVCV wil dan ook jeugdvoetballers de ruimte om op een eigen manier talent te ontplooien zonder onderscheid naar geslacht. Meiden spelen dan ook zowel in selectieteams als in breedteteams.

  Meidentalenten
  Wist je dat er zelfs meiden van PVCV bij de Jong Oranjeselectie voetballen? Of op een speciale training voor getalenteerde meiden bij Ajax?

  Voetballen met leeftijdsgenoten
  Door samen te spelen met de zogenaamde ‘jongenscompetitie’ worden óók de meisjes in teams ingedeeld op hun eigen leeftijd: JO8-JO9-JO10-JO11-JO12-JO13 (de J staat trouwens voor “jeugd” en niet voor “jongens”). Bij de ‘meidencompetitie’ worden twee leeftijdscategorieën gecombineerd in wordt er in het algemeen gespeeld in JO9-JO11-JO13.

  Dat betekent niet alleen dat de onderlinge verschillen binnen het team heel groot kunnen zijn, maar ook tussen teams in de competitie. Bovendien worden jonge meisjes al eerder doorgezet naar een grotere spelvorm - als O10 in 8x8 bij JO11 op een half veld en als O12 in 11x11 bij JO13 op een heel veld. De meeste meisjes zijn daar dan eigenlijk nog niet aan toe zijn (net als de jongens in die leeftijd). En dat komt over het algemeen het plezier van teams en spelers niet ten goede. Juist door een goede leeftijdsindeling te hanteren is dat goed voor het plezier en de ontwikkeling.

  (Nog) geen aparte meidenteams
  PVCV heeft daarom ook (nog) geen aparte meidenteams. Ook vanaf de JO13 spelen de meiden bij de jongens. Dat kan ook omdat PVCV heel teams heeft op elke leeftijd en dus de meiden goed op hun eigen niveau kan inschalen. In de toekomst kan wel de noodzaak of behoefte ontstaan van aparte meidenteams in de bovenbouw.

  Goede begeleiding
  Bij PVCV werken we met goede en gediplomeerde trainers en ruime trainingsfaciliteiten. Dat begint al bij de Benjamins en in de Champions League. Je mag al komen voetballen als je 4 jaar bent op trainingen en onderlinge wedstrijdvormen. Vanaf de JO8 start de competitie met tegenstanders van andere clubs.

  Aanmelden
  Wil je meer weten of zelfs een keer meetrainen, misschien wel samen met een vriendinnetje, meld je hier aan voor een proeftraining!

  Vragen?
  Heb je specifieke vragen met betrekking tot het meisjesvoetbal bij PVCV? Stuur dan een email naar: meidenvoetbal@pvcv.nl.