• \"Meer doelpunten maken...\"

    De meivakantie en dus ook de mei-stop qua voetbal zit er bijna op. En dus beginnen we weer aan voetballen te denken. Aan het begin van de meivakantie werd er in een rommelige oefenwedstrijd nog gespeeld tegen Roda'46 en nipt verloren. Na twee weken niks doen stond er vandaag weer een oefenwedstrijd op het programma. Daarbij was de tegenstander van vandaag de Alphense Boy's waarbij het ook de JO13-2007-1 betrof. Echter speelt Alphense Boy's in deze lichting met jongens uit het geboortejaar 2008.

    De omstandigheden waren wisselend vandaag. Zon, regen en hagel wisselde elkaar af. Toen we verzamelden bij PVCV was het in ieder geval prima weer. Het andere team van Mitch (de JO17-1) speelde nog op veld 1 terwijl de jongens de kleedkamer op zochten. Brent begon de voorbespreking waarbij nog wat zaken werden doorgenomen van de laatste wedstrijd en training. Als afsluiter benadrukte Brent dat er ook met wat meer overtuiging op doel moet worden geschoten. \"Er mogen wel wat meer doelpunten gemaakt worden\". Zou de boodschap aankomen?

    De jongens werkten de warming up af in een zonnetje en dus ging de eventuele thermo kleding uit. Iedereen was aanwezig alleen Noeri kon nog niet mee doen. Uiteraard was die er wel om zijn ploeggenoten te supporten. Jasper was er vandaag ook weer bij om de tweede helft te keepen. Nadat de warming up erop zat en alles voorbesproken was gingen we op weg naar veld 2. Beide teams gingen klaar staan en uiteraard was Piet Hein er om de wedstrijd te leiden. Iets na 13.30 uur begonnen we met voetballen.

    PVCV begon sterk aan de wedstrijd en trok meteen in de aanval. Helaas moest Marijn al heel snel afhaken. Na een vervelende valpartij had die veel last van zijn hoofd en moest dus de eerste helft even bijkomen op de bank. Qua voetbal bleven onze jongens in ieder geval prima doorgaan en de beloning volgde al snel. Thomas kreeg de bal in het strafschopgebied en bedacht zich geen moment. De keeper was kansloos en dus was de snelle 1-0 daar. Alphense Boy's liet zien een aantal talentvolle voetballers in de ploeg te hebben maar had toch alle moeite om tot een goede aanval te komen. Het middenveld en de verdediging van PVCV stond prima en dus was er geen doorkomen aan. De opbouw van achteruit begon ook steed beter te lopen en dus was het af en toe genieten om te zien hoe er gevoetbald werd. Na een kleine twintig minuten voetballen zette Andres met een schitterende steekpass Thomas vrij voor de keeper. Ook nu liet die de keeper kansloos en zette PVCV op een mooie 2-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft volgde nog een paar goede aanvallen en mooie kansen voor onze jongens maar doelpunten vielen niet meer.

    In de rust was Marijn weer opgelapt en was er klaar voor om in de tweede helft weer mee te doen. De boodschap van Brent om met overtuiging te schieten was ook bij Marijn aangekomen. De tweede helft was nog maar net onderweg toen Marijn sterker was dan zijn directe tegenstander en de bal in volle overtuiging hard voorbij de keeper schoot. Een hele mooie 3-0! Vlak daarna één van de weinige kansjes voor Alphense Boy's. Jasper probeerde nog redding te brengen maar was kansloos op de 3-1 die werd binnengeschoten. Jammer voor Jasper die verder een foutloze en prima tweede helft keepte en ook prima mee deed in de opbouw. Niet heel veel later was het Thomas die zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte. Na een prima aanval stond Thomas op de goede plek om de bal mooi in de hoek te schieten. De marge was weer drie. PVCV was los, Mitch en Brent konden op hun gemak op de bank in de dug out gaan zitten om te genieten van het goede voetbal in de tweede helft. Er volgde nog diverse goede aanvallen en mooie kansen (en dat ondanks de flinke hagelbui in de tweede helft). Maar ook nu bleek wel dat de opdracht van Brent om wat meer te scoren was aangekomen. Eerst was het Joran die beheerst de 5-1 binnenschoot en uiteindelijk was het Niccolo die de eindstand op 6-1 bepaalde na een mooie actie waarbij de keeper en verdediger werden omspeeld. Ondertussen werd er in de opstelling geexperimenteerd en werd ons vaste duo achterin (Quinn en Andres) naar de kant gehaald. Ties en Daan mochten het vanaf die plek een keer invullen. Het maakte voor het wedstrijdbeeld verder niet uit. PVCV was duidelijk een maatje te groot. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een mooie 6-1 overwinning. Maar belangrijker nog, er was prima gevoetbald en dus was het genieten. Hopelijk kunnen we deze goede lijn doorzetten naar de laatste drie competitiewedstrijden toe.